БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас

Според социалисти с левчето няма как партия да оцелее
Обновена: 20 ное 2019 14:16 | 20 ное 2019 12:43, Камелия Цветанова
234
БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще поиска парламентарната субсидия за партиите да се качи на 8 лева на получен глас. Това обяви депутатът от левицата Александър Симов.

Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Според Симов финансовият министър Владислав Горанов за пръв път е признал миналия петък защо властта отряза парите за политическите сили.

"Управляващите свалиха партийните субсидии с идеята опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена", отсече Симов.

Левицата беше недоволна от рязкото намаляване на субсидиите, които получават партиите минали 1% от действителните гласове на изборите, защото според социалистите с левче на глас няма как една партийна структура да оцелее.

До преди промяната, която влезе в сила от юли, субсидията беше 11 лева на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: БСПпартийна субсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
12
 
! Отговори
fact преди 4 години
мръсни ***!ГС-бонусмалус, толсистема, пенционните фондове окрадени. Е, КОЙ ДА ВИ ДАДЕ И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИА? КАКВО ПРАВИТЕ ЗА ДА Я ЗАСЛУЖИТЕ? Оплаквате се, че не краднете достатъчно инема да оцелеете?Ми кво да кажем ние, ОТ КОИТО КРАДЕТЕ.
93
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ крадат милиарди всяка година и печелят изборите. Избори се печелят с много пари, а не с 1 лев.
92
1
 
17
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Ами да затварят ! Наредили се там на хранилка, папкат 4 години и с парите от последната правят избори. По-заслужилите стават д.упетати, другите остават да се подготвят и да зреят за следващите избори. Една кампания не могат да си направят като хората. Нали има много симпатизанти и доброволци - да си правят кампаниите без паре!
91
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А НЕ- ТОЛКОВА ДЪЛГО ВИКАХТЕ, ЧЕ НЕ Е МОРАЛНО ДА СЕ ПЛАЩАТ 11 ЛВ НАРОДНИ ПАРИ, СЕГА РЕВЕТЕ- 1 ЛВ Е ДОБРА СУМА ЗА РАБОТАТА, КОЯТО НЕ ВЪРШИТЕ.
90
1
 
23
 
! Отговори
Ганьо гладния преди 4 години
А 25 не искате ли
89
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам незабовно ромската телевизия на Слави Трифонов гербестата патерица да се свали от екран от Булсатком. Какво постигна тоя гербер Слави с махнатата партийна субсидия - ами обслужва ГЕРБ които си имат партиен бизнес, който богатее от България.
88
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не ви стигат парите, Курнелка, вдигайте членския си внос. Ако не стига - съкращавай. Има една мнооого хубава приказка за мързеливата мома или по-просто "простирай се според чергата".
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите казаха, че един глас струвал 150-200 лева на партиите. За 4 години власт - 40-50 лева е пазарната стойност на един български глас за една година.
86
20
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
За да има демокрация в България трябва партиите получили над 1% от гласовете да получат държавна субсидия между 10 и 20 лева на глас. Иначе няма да има демокрация в България.
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите почват да изпълняват поръчки на бизнеса."Обеднелите патриоти" сега изпълняват поръчката за премахване на платения болничен. Имат поръчки за милиони левове. Трябва да се заработват парите с лобиране и мерки срещу народа и работниците.
84
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се смятат реалните гласове, без купените и измислените предварително напечатани, ГЕРБ ще имат около 100 лева субсидия общо!
83
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП не е Българска партия, да я издържат тези на които слугува
82
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повечето спонсори на бсп са в затвора хи хи хи
81
0
 
19
 
! Отговори
МАФИЯ преди 4 години
Идеята на субсидията е партиите да не разчитат само на "спонсори", т.е. д ане се ползват само за лобизъм на богати групировки и трети страни. Обаче..Обаче у нас със или без субсидия партиите са точно това - зад всяка партия стоят крупни бизнес интереси и/или интереси на други държави. И всичко това добре смесено и напудрено. И не е редно такова нещо да се приема след изборите - ако знаех за 8те лева аз нямаше да гласувам например!
80
1
 
27
 
! Отговори
sdgr преди 4 години
Ха така, почнаха да закъсват за пари миличките червени чу.кундури....живи да ги оплачеш, и без това висят с още 3 млн. лв, които трябва да връщат от надвнесените преди това!!! Да паднат на треперещи коленца пред Ботоксовият, мазен кръвопиец и да му се молят до припадък за още кинти от спонсорство, щото и той вече не дава без да ги опъва отзад!!! Решетников не може да носи касетки с рубли, щото му забраниха да стъпва в Бг...варианта е с пощенски гълъби от мАсква!!!
79
0
 
38
 
! Отговори
Шоши преди 4 години
Аз едно нещо не разбирам: Как така държавата трябва да дава пари на една политическа партия защото аз съм отишъл да гласувам? Аз отивам да гласувам и не ми плащат за това, а партията заради това да взема пари. Излиза, че в деня на гласуване аз подарявам една надница на някой, който после ще ми краде още от заплатата, щом дойде на власт!
78
0
 
15
 
! Отговори
Епископа преди 4 години
"Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година."Не може така. Това трябваше да бъде внесено още когато беше внесен проектобюджета. Сега да го внасяте, си е ялова работа.
77
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от къде на къде? Искаш да имаш ток-плащаш си, искаш да имаш вода-плащаш си, искаш да ядеш-купуваш си от магазина, искаш да се возиш в градския транспорт-плащаш си....Който иска да е депутат-да си плаща от джобо.....Стига доихте народа!
76
0
 
26
 
! Отговори
Стига де преди 4 години
До съвсем скоро ревахте да се намали субсидията. Е, намалиха я! Пак сте недоволни!
75
1
 
10
 
! Отговори
Хич не трябва... преди 4 години
Да има субсидии за партиите. Да си намират чуждестранни инвеститори, и да знаем коя държава отпуска пари за тях.