Визия за столетницата: Млад лидер с алтернатива

Антон Кутев разкритикува ръководството на БСП
24 ное 2019 11:11,
67
Визия за столетницата: Млад лидер с алтернатива
Снимка: БТА

БСП има нужда от млад лидер, каза Антон Кутев. Той разкритикува ръководството на партията, че се е затворило в тесен кръг и това, по думите му, се отрази върху резултатите на последните избори.

„На нас ни трябва млад човек с друга визия, с друга алтернатива, който наистина да върне отново надеждите на широк кръг хора. БСП сега се е затворила в твърдото си ядро, числата го показват”, посочи Кутев.

Още по темата

Според него е необходимо при избора на нов председател да има приемственост.

Доскоро Кутев беше зам.-председател на парламентарната група на БСП, но през лятото беше освободен от ръководния пост.

„Когато назначения и уволнения или освобождавания в парламентарната група от публични длъжности стават не заради някакви заслуги, заради свършена или несвършена работа, това вече е проблем, защото нито в моралните кодекси, нито в устава на БСП пише, че това е основание за освобождаване или назначаване. Ако аз бях сложен като председател на парламентарна комисия или като зам.-председател на парламентарната група с уговорката че ще съм се врекъл във вечна вярност на Корнелия Нинова, аз просто нямаше да приема”, каза Кутев пред bTV.

Той е и сред хората, които се подписаха под анализа на вътрешната опозиция, завършващ с искане на оставката на Нинова. Кутев обаче подчерта, че не е част от вътрешна група и определи обвиненията и реториката в тази посока като сталинистки.

„Аз лично бих препоръчал на ръководството на партията да влага повече хигиена във вътрешнопартийната борба, защото това е наистина опасно за демокрацията. Не знам на кой какво му е взела демокрацията, но може изведнъж да се окаже, че ние ще вземем много на демокрацията, ако продължим по същия начин”.

Кутев заяви, че няма намерение да напуска партията, защото за него БСП е кауза, а проблемите, за които говори не са лични, а засягат доверието на избирателите в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
15
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
28
10
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименИма и още един проблем - Доган Пеевски и ДПС които владеят Министерството на Правосъдието. Това е един скрит и много коварен враг за Българите. Защо? Защото Тиквата гат е арслан сам раздава правосъдие, но, когато е нападнат и принуден да отстъпи изважда от Мрака, ето тези - прокурорите и съдиите. Те са Мрак! Истинският Мрак в България!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато всички комунисти по света умрат , последния ще умре в България. За съжаление това е действителноста.
26
5
 
16
 
! Отговори
СОЦИАЛИЗМА ПУКНА! преди 4 години
СЕГА ПРОБЛЕМА Е КАК И КЪДЕ ДА ГО ЗАКОПАЕМ , ЗА ДА НЕ СМЪРДИ И ТРОВИ НАРОДА!БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е "ЕКО -СТРАНА" В ЕС , като преди 9.09.44Г./..без комунисти и левичарски партии../
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото спасение е БСП да се закрие и да се направи социалдемократична партия с максимална възраст 35 г. , като никой да няма в семейството си бивши членове на БКП-БСП. Това е нещо, което стана в Чехия, Унгария и Полша и те са напред , а ние назад.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този комсомолски плямпалник е идейният гуру на бунтовниците, здраво са я закъсали! Щом е имал нещо да казва, да го е казал, няма вечни лидери, но е добре поне нещо да знаят, а не само да са деца на дърти ***.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЦИАЛИЗМА ПУКНА
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на средната възраст в БСП *** младее
21
4
 
26
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реабилитация на БЪЛГАРСКИЯ социализъм няма да има. Но битката за социална справедливост предстои. От политиците зависи тази битка да не се превърне във война, защото повече от ясно стана, че изборите не решават нищо, че свободата на словото не е нищо друго освен изпускане на парата, а гласът на хората не променя нищо... Продължението ще намерим в историята.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mr.STARBUCKSВодещите фигури трябва да са 45 годишни минимум и да имат опит,а не да слагате неподготвени калинки със зелени кратуни,виждате,че това е една от грешките на ГЕРБ,да слагат хора ,които са или млади и без опит или не са специалисти в дадената област или без нужното образование.
18
5
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Харесвам приятелския... - партизански огън в БСП...
17
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14А баце с каква кауза управлява вече 10 години- кражб..а по всевъзможни начини на евеопейски и бюджетни пари и дообгатяване на група от олигарси...е , тотална корпоративна засисимост и задушаване на свободата на пресата и медиите
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на българите е точно в липсата на истински народни ВОДАЧИ!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в България освен пенсии други не останаха благодарение на мъдрите ни политици. Другарю Кутев, нов Жан Виденов ли си търсите или станишев? Какви са тези "вътрешни борби"? За идеи или за власт? Всички престъпници на прехода трябва да изчезнат от политическата сцена. БСП на кутевци и станишевци беше дребнобуржоазна ДЯСНА партийка, с единствена цел - лични печалби.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е проблема в лидера - каузата ви не струва и хората го разбраха.
13
13
 
6
 
! Отговори
Само минавам преди 4 години
Да избират когото искат, все ми е тая. Но се опитвам да си представя подобна ситуация в герб - все пак Бацо си е на години?
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РЕАБИЛИТАЦИЯ НА СОЦИАЛИЗМА НЯМА ДА ИМА.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен Иван Костов трябва да ви приватизира и да сложи за ген директор Радан Кънев.
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой млад 52 годишен Колкото е средната възрас на младежката им организация ФАКТ )))