Борисов поиска и прие оставката на социалния министър Бисер Петков

Според премиера социалното министерство не работи според очакванията
Обновена: 29 ное 2019 19:11 | 29 ное 2019 17:09, Красимир Ангелов
95
Борисов поиска и прие оставката на социалния министър Бисер Петков
Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания, се чете в официалното съобщение.

Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Това е втората оставка на Бисер Петков като социален министър. През юни 2018 година той напусна поста си след проблемите с протестите на майките на деца с увреждания. Само ден по-късно обаче стана ясно, че той остава на поста.

Причината бе, че протестиращите майки на деца с увреждания, чиито проблеми бяха посочени като причина за оставката, се обявиха в подкрепа на Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой друг министър да изгони. Те все са мафиотски протежето. А там бат Бойко няма думата. Стои и рапортува.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо наистина се нарича МТСП?Когато нищо за трудовите хора не прави, частниците не увеличават заплатите, всички стават работещи бедни. А поливат пустинята, т.е. раздава някакви помощи за отопление от 470 лв. на хора, които лъжат, че са бедни. Вижте таблицата с критериите, да имат малко жилище???? Раздават от 350 до 930 лв. на увредени деца. Всеки месец. Много добре е ако сега стане министър някой от НФСБ. Да прати на работа майките. Стига сте раздавали пари, идващи от труда на малкото работещи.
80
1
 
6
 
! Отговори
да преди 4 години
А защо на мен ми се струва,че това министерство произвежда само ,,ПРОФЕСИЯ-БЕЗРАБОТЕН"? При това положение дали има нужда от него?
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А получи ли оставката? Уволнен е за прекалена кадърност, прекалена социалност, които засенчват останалите некадърни министри.Както бяха казали на един друг уволнен герберски социален министър; Ти си от нашия отбор на правителството, не от отбора на синдикатите и обществото. Вън!
78
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
един кадърен министър има и те все го гонят.Не може ли да разберете,че и ГОСПОД да сложите пак няма да стане,ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ,ТОВА Е ИСТИНАТА
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е лесно да се криткува от хора , които през живота си не са били даже управител на кафене. Сега кажете коя партия и кой лидер може да управлява по добре от ГЕРБ и Борисов.
76
1
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
Бисере, Бисере къде ще ходиш сега?
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживяхме да видим прос ташка диктатура...
74
1
 
9
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Мафията герб ще ни унищожи. Сега ще подаряваме Козлодуи на Американците да спечелят малко ние се наоечелихме. *** продажни нагли.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сменянето на един министър с друг ми прилича на на една и съща драматургия само че се променя заглавието иначе съдържанието продължава с пълна сила да буди тревога тоест ако не се смени социалната политика която е приоритет в другите европеиски страни изразяващо се в евтина храна спрямо стандарта и достоини пенсии и заплати винаги ще бъдем на дъното като наи бедните и мизерстващи тъи наречени европеици
72
2
 
22
 
! Отговори
13 преди 4 години
Не се притеснявайте, утре мафията ще смени бушона, или ако им е неработен ден, най-късно до понеделник, ще има нов назначен още по-***, и когато момента дойде, и върху него ще си изтъркат обувките, а за да мълчи ще му дадат една къща за гости с асансьор, едно БМВ да блъска инвалиди по кръстовищата и една шейна да си убие детето през зимата. И *** ще повтаря "наща икономика е по-добра от на Македония, имаме магистрала с 2 ленти, 250 завода за авточасти, няма за кой да гласуваме..."
71
7
 
28
 
! Отговори
ЛОШО преди 4 години
Минъстъра Изгоря заради Частните Пенсионни Фондове - те са собственост на Депутати от ГЕРБ . Комисията по Финансов Надзор се управалява от ГЕРБ . Шефа на Бългаската Народна Банка е от ГЕРБ . Дано Тръмп и Путин и Ердоган се намесят .Няма ВОДА в Перник .
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 74консОл,а не ***
69
2
 
21
 
! Отговори
консолидация на конс преди 4 години
айде още един консул във Валенция, ха ха ха
68
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече са ни ясни тия рокади. Сега на някоВисок пост с Високо платена служба или консол в някоя Държава друго няма в тая Държава освен Тикви и Калинки.
67
4
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
За съжаление бившия вече министър беше един лаладжия, който нищо не е променил!
66
1
 
31
 
! Отговори
пешо преди 4 години
Мутрата иска да тушира социалното напрежение като отстранява този ***.но проблемът не е в него а в цялостната престъпна политика която управляващата мафия води.
65
1
 
12
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Когато социалната система започне да помага на истински нуждаещи се, а не на ***, тогава парите ще отиват където трябва. Трудно ще го разберат някой свикнали само на помощи, а иначе рентиери?!
64
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този министър стоеше с две глави над тиквите и не се връзваше с бостана.
63
1
 
4
 
! Отговори
Поет преди 4 години
МИРО,ТИ СИ ГЕНИЙ!