Джамбазки се извини за коментарите си към свои колеги

"След като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат"
Обновена: 18 дек 2019 18:54 | 18 дек 2019 18:45, Красимир Ангелов
56

Евродепутатът Ангел Джамбазки се извини за коментарите си, които бяха определени като расистки. Те бяха отправени към двама депутати от транспортната комисия на Европарламента.

"Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат", каза Джамбазки, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Още по темата
От евроинституцията обаче все още може да наложат санкция на нашия евродепутат, след като за такава настояват засегнатите – французойката Карима Дели и германецът Исмаил Ертуг.

"Но няма извинение за начина, по който беше прокаран скандалният пакет "Мобилност", за уж екологична политика да кара хиляди камиони да замърсяват въздуха, уж социалисти да лишават Източна Европа от работни места и уж европейци да дават бизнес на Турция и на Русия. Това също заслужава извинение", добави Ангел Джамбазки.

В последвала реплика Дели заяви, че Джамбазки има право да не е съгласен с новите правила за международните превози. "Като председател на транспортната комисия не приемам изказванията Ви за моя произход по две причини - първо изпращате расистко послание, и второ - никога няма да се оставя така и ще отговарям винаги, за да не стават подобни думи нещо обичайно в ЕП", допълни тя.

Поводът за недоволството стана пост на Джамбазки във Facebook, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

Коментарът на българският евродепутат бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
10
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Разбрахме го че мрази Русия още отдавна.
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-големи про стаци от българските "патриоти" Джамбазки и Слабаков са само избирателите им, които са ги пратили да ла пат по 10-15 000 евра месечно срещу нищо. Поне като не ви бива за нищо креативно, седете и мълчете, а не бийте тъ пана, да ви разберат сички колко сте про сти.
28
0
 
6
 
! Отговори
245 преди 4 години
Има ли по- големи шовинисти от тези дето извличат финансови дивиденти и безгранична власт от смазването на нации, националности, морални и семейни ценности, пропагандиращи противоестествени неща със същата цел, командват парада, а на всичкото отгоре и в 21- рви век при тях е табу да се сродяват с "гои"?
27
4
 
13
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не той има проблем, а тези, които се срамуват ако им се каже за произхода им, известно защо, и които навсякъде виждат дискриминация срещу себе си, така че извиненията му са излишни, казал е истина. Ако бе казал за германец от унгарски произход, дали някой щеше да се обиди?
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам,че го настъпват напоследък Джамбазки,пуснали са пропагандни постове и статии уронващи престижа му,вижда се и от самолет,че това е с цел и търсят начин да го злепоставят,но ние сме за Джамбазки и няма да допуснем гаврата с него!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да защитаваш човек, който кара пиян ??? - утре може и теб да прегази като се напие пак ? срам и позор !
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21 - Май някой път и Чшката изпреварва мисълта му! А може би просто няма такава?
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезе ли кръвната проба и колко промила показва ?
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че някой е за или против нещо на произхода му ли се дължи? С такива депутати не ни трябват врагове.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се извинят и всички медии,издателства от цял свят за "расизма".Навсякъде из новите книги пише афроамериканец,"чернокож" е забранено, не се използва,но за сметка на това използването на"Бял", "белокож","азиатски произход" няма проблеми.Скоро няма да се използва и "мъж","жена","момиче,момче"-това пък според съвремието ни е "сексистко".съвременни филми,книги от различен жанр и народност от години са изпълнени с добри педерастии лесбийки основно от афроамерикански или арабски произход илисажертви
20
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен Джамбазки ми харева като политик,понякога думите му изпреварват мисълта и това не е добре,но е истински патриот и защитава интереса на хората.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в цялото ММРО - само ядене и пиене едни не могат да ходят от преяждане, други не могат да карат трезвени
18
2
 
21
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Абе м ного му върви на този на "извинения" - и за карането поркан, и сега за расистки забележки! А обикновенните хора ги разкарват по съдилища, дори затвори, оставки и така нататъка. Щастливец е тоя, а?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали американците са приятели на бат Бойко,а не можете на един Макарон да се опънете.Хората наистина ще карат с празни камиони и на празни обороти хиляди излишни километри,защо е всичко това?За да се убие българскат конкуренция.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА СРАМ, НЯМА ДОСТОЙНСТВО ! ако не беше депутат, никой не би го взел на работа
15
2
 
20
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Тоя *** със какви глупости се занимава.Човек да го е срам какви хора уж защитават страната ни във Европарламента.Междудругото не чухме никакви коментари от Каракачанов относно последните събития от миналата седмица със съпартиеца му.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 000 евро на месец заплата - ЗА КАКВО ? ЗА ДА КАРА ПИЯН ЛИ ?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В казармата всички старшини бяха от ,така да се каже, фермерски бекграунд.Като се скарваха и се обиждаха на селянин.Най-тежко беше овчар или пъдар.
12
11
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
След като другаря Исмаил Ертуг се почуствал страшно обиден и наранен, че е споменат, като германец с турски корени - що не си смени турското име ? Може и кожа да си пришие...
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато езикът е по-бърз от ума. То не става само с ядене, трябва и акъл. Какво общо има етносът към конкретния случай, ги натъртва. Макрон като чист французин предложи пакета, тези просто го подкрепят. На този все националността му пречи. Така няма да защити нашия интерес