Протестите на майките - някак епизодични, някак нелогични

За депутат от ОП системата на здравеопазването трябва да се смени
Обновена: 19 дек 2019 22:25 | 19 дек 2019 22:23, Екип на Bulgaria On Air
5

Депутатите от "Атака" Десислав Чуколов, Павел Шопов, проф. Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров бяха изключени от парламентарни комисии. Причината е спазването на правилника на НС и квотния принцип, заяви депутатът от "Обединени патриоти" Росен Живков в студиото на "Денят ON AIR".

"Другото основание е редовното неявяване на работа. Това е едно пословично нередовно участие в комисиите, гласуванията", допълни Живков пред Bulgaria ON AIR.

По повод разединението на "Обединени патриоти" депутатът смята, че то е отдавна тлеещо и логично е завършило, за да се оздрави групата, за да може тя да работи и да взима адекватни решения.

По темата за минималния размер на пенсиите Росен Живков посочи, че 300 лв. пенсия е постижимо и ще стане.

"Мога да се гордея, че ние сме малка група, която има доста внесени законопроекти", отбеляза Живков.

Едно от тези предложения е и задължителната детска градина за 4, 5 и 6-годишните деца.

"Протестите на майките са някак епизодични, някак нелогични. Тези така наречени майки трябва да знаят какво защитават. Протестите им със сигурност имат политически нюанс", категоричен беше депутатът.

Относно здравеопазването Живков смята, че трябва да се смени цялата система.

"Всяка година се вкарват едни 400-500 млн. допълнително, но нито здравеопазването става по-добро, нито по-адекватно и винаги има недоволни"

И допълни по повод протестите на медицинските сестри, че заплатите им зависят от самите управители на здравни заведения. Въпросът не зависел от министрите, НС и МС.

"Ние парите сме ги подсигурили, има ги в системата", каза Росен Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ОПРосен Живков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
То в ОП останаха само Извратеняците. Няма да устискат до следващите избори. За благодарност ще се наредят до Гърневски и прочие политически трупове от Герп.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата на болноопазване е проекция на цялата обществена система. Тя цели оборот на парични потоци, т. е повече болни и с по-скъпа патология или капризи. Конкретният човек не е ценност.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента лимитите на всички болници са орязани с новата методика и за да запушат устата на лекарите пуснаха десетина ****сестри да злепоставят цялото съсловие
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майките си постигнаха исканията за сметка на други категории инвалиди.За системата на здравеопазване средствата не са достатъчниИ не не начинът да се противопоставят мениджмънт срещу изпълнителиОт 2години чета коментарите срещу здравеопазването и всички недоволни сравняват нашата здравна система с тази на богатите страниАма там се влагат други средстваКато цяло управленията на ГЕРБ са агресивни срещу лекарите и насъскват населението срещу тях винаги когато се гласуват бюджетите на НЗОК
1
2
 
9
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
....... някак платени, някак организирани!