Борисов се видя с Херо Мустафа, обсъдиха актуални теми

Стратегическото партньорство България - САЩ ключов въпрос
91
Борисов се видя с Херо Мустафа, обсъдиха актуални теми
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ Херо Мустафа.

Фокус на разговора бе предстоящата Първа сесия на Стратегическия диалог България-САЩ, която ще се проведе на 8 януари у нас с участието на заместник-държавния секретар по политическите въпроси на САЩ Дейвид Хейл и ръководената от него делегация, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на срещата на премиера с посланик Мустафа бе обсъдено стратегическото партньорство между България и САЩ, по отношение, на което беше приета рамка с конкретни области на сътрудничество по време на визитата на Борисов в Белия дом през ноември миналата година.

"Стратегическият диалог България-САЩ е от изключително значение за развитието на отношенията между двете страни. Целта е чрез надграждане на партньорството да бъдат постигнати конкретни резултати в ключови области от взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, енергийна сигурност, правоприлагане, образование, връзки между народите", изтъкна премиерът Борисов.

В хода на разговора между премиера и посланика на САЩ бяха отбелязани установените отлични отношения между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната както по двустранна линия, така и в рамките на НАТО. Дискутирани бяха още въпроси от сферата на върховенството на закона.

Премиерът акцентира, че страната ни има интерес от още по-силно задълбочаване на търговско-икономическите отношения със САЩ като се запази положителната тенденция за устойчив растеж на двустранната търговия.

Подчертана бе важността на сътрудничеството между България и САЩ в сферата на енергетиката, което има потенциал да допринесе за укрепване на енергийната сигурност на страната ни и диверсификация на енергийните източници и маршрути, включително посредством внос на втечнен природен газ.

Премиерът Борисов и посланик Мустафа обсъдиха още актуални теми от международния дневен ред. На срещата присъства също Джесика Ким, постоянен съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо Херо има доста налудничав вид.....
53
1
 
19
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ЦРУВсе тая! Не трона седи върху тинята, а тинята седи върху трона/в БГ/! -:))
52
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОКО ПИТАЙ Е ЗА САМОЛЕТИТЕ ЗАЩОТО ШКЕМБО СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА В ИРАН И ТРЯБВА ДА СИ СПЛАШИМ
51
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦРУАбе не разбираш ли,че в България ако няма руска газ,ще го ядем много голям,а цените ще фръкнат до небето,отделно,че шистовата газ е некачествена!
50
5
 
25
 
! Отговори
! преди 4 години
Чудя се, как е възможно да се казваш Херо и после Мустафа и същевременно да си жена?!
49
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По соц време България беше по-капсолирана от Кюрдистан. Тогава никой не можеше да припари на по малко от 30 км. от границата.
48
5
 
21
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
При предишната среща Б.Б. разцелува Херо . защото му уреди среща със Тръмп ! Сега срещата е МНОГО ЯСЕН ЗНАК .на 8.1 2020 в БГ идва пом. външен министър на САЩ да говорят и за ЕНЕРГИЙНАТА независимост на БГ от Раша ! Путин покани / УМИШЛЕНО / Б.Б. да присъства на 8 .1 .20год на церемонията на излизане на тръбата на ТП на сушата . Със сигурност ще попадне под санкциите на САЩ ! СЪС МНОГО ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ще следим Б.Б дали ще отиди в Истанбул на 8.1. 20 год.....ХЕРО му казва ясно - или САЩ ..или АУТ
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не ни спират патока с газта от Русия и да не ни създават конфликти с Русия и на държавите от ЕС,друго не искаме.
46
4
 
29
 
! Отговори
овчарин преди 4 години
баце питай какво стана с тия самолети ... след 10 или след 20 години ще ги чакаме направо за музея
45
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че Мустафа вече говори български понеже Боко знае 3 думи на английски.
44
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безбройните прякори към Борисов от русофилите, показва простотия, злоба и безсилие да върнат държавата от правилния път, в орбитата на руския Гулаг.
43
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли я е награбил нашия?
42
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите плашат гаргите, с руския Гулаг !Само баламурници могат да се хванат на въдицата, че руския Гулаг ще смее да прояви агресия срущу България, заради приятелството й цивилизованите западни държави.
41
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40Е, че са лоши краварите - ТОВА ТИ ГО КАЗА!!! И едва ли има вече някой заблуден (освен ако не е от Банкя), който да не е разбрал колко гнусни, цинични, лъжливи, фалшиви, меркантилни, безкрупулни, безчовечни и неморални са краварите! И ще ни донесат НОВА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА! АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕМ, РАЗБИРА СЕ!
40
3
 
24
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Що за дипломация е тази Херо? Защо настройва народа ни срещу себе си като се среща с Борисов, още повече след гафа на Тръмп?пп. да поддържаш Борисов е все едно открито да поддържаш разрухата на една страна, да неглижираш населението /хората / живеещи в страната, да толерираш арогантността, користолюбието, ...., първосигналността /първичността/, ... - животинските страсти се толерират/ ниско ниво на IQ и EQ
39
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка е велика, а приятелството с нея, дава на България самочуствие, увереност и сигурност.
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този харпун да внимава да не ни вкара в никому ненужна война.
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишената България все по-голяма и по-ярка,.!!!
36
1
 
22
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"има много хляб в нея"Има, ама "типов".
35
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се видят я. Живеем в свободна държава и всеки може да се гледа с когото си поиска. Няма всички да са изпокрити от шубе като Путин и Нинова от съпричастност към убития терорист ,и да не ги гътнат и тях, лошите американци с дрона, че и те подкрепят тероризма.