Кризата в хазарта и футбола: Кралев vs феновете на Левски

Министърът: Интересът на Левски ли е по-важен?
Обновена: 21 яну 2020 16:00 | 21 яну 2020 09:58, Александър Попов
176
Кризата в хазарта и футбола: Кралев vs феновете на Левски
Снимка: LAP.bg
Министърът на спорта Красен Кралев и организираните привърженици на Левски влязоха в задочен спор, след като стана ясно, че в Народното събрание се обсъжда предложение лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. Подобна стъпка би повлияла на финансовото състояние на футболния клуб, тъй като един от основните спонсори на "сините" е компания за лотарийни игри.
 
Снощи Кралев се застъпи за промените.
 
"Не мога да коментирам какво ще се случи в "Левски". Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу "Левски"? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на "Левски"? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт", каза министърът след церемонията "Нощта на шампионите" снощи.
 
"Ако съдбата на българския спорт зависи от одържавяването на някакви частни бизнеси, тогава следва логичният въпрос "Защо не се одържавяват бизнесите на собственика на "Литекс", който играе в ЦСКА или на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, за да помагаме на българския спорт? Защо ударът е към спонсора на "Левски"?". В един момент се появява някакъв спонсор на "Левски", чийто бизнес може да бъде взет, "Левски" се закрепя за около година, стъпва си на краката, хората започват да се събират отново и ние го ликвидираме. Това е доста глупава и елементарна позиция. Много интересно какво ще се случи с тези 50 млн. лева, които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един чудесен стадион "Българска армия" с тях. Защото сме свидетели на тежки юридически пируети, които бяха извършени, за да може фалиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на старото му ръководство и не без акушерството на държавата", заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян по bTV.
 
Той е категоричен, че евентуални протести на феновете, ако това предложение на бившия вицепремиер Валери Симеонов бъде прието, няма да са насочени в защита на интересите на бизнесмена Васил Божков, а на тези на клуба.
 
"Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е около 80 млн. лева. От тях 50 млн. отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно е да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализитор", допълни своята позиция Красен Кралев.
 
"Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на определени позиции и принципи и държим да се запознаем и с другата гледна точка, преди да предприемем някакъв тип действия. Ако се стигне до такъв тип действия, държа да подчертая, че те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси. Ние сме привърженици на Футболен клуб "Левски", а не сме лобисти на лотарията. Привържениците на "Левски" са темпераментни хора и, когато техните интереси бъдат нарушени, може да се превърнат едни подобни протести като неприятни сцени", каза от своя страна Хиндлиян.
 
За утре, 22 януари, е планирана втора среща между считания за финансов благодетел на "Левски" Васил Божков и феновете. Първата се проведе на стадион "Георги Аспарухов", като и двете страни отказаха коментар след това.
 
След първата среща Божков излезе с официална позиция, че ако промените в закона за хазарта се приемат той няма да може да издържа клуба. Той обясни пред феновете, че имал 5-годишна визия за Левски, на месец се давали по 2 млн. лв., чистели се задължения, но ако му отнемат бизнеса няма как това да продължи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
23
 
23
 
! Отговори
САМО ЛЕВСКИ преди 4 години
Ей Крадлев, знаем че не говориш от свое име, но кажи на дебелия си господар, че ако разбутате Левски, приключвате с политиката или поне ти, той свинчо не е активен там вече. Имам си принцип-никога не купувам нищо, дори пакет дъвки от Павилионка. Оказва се че съм бил прав. Така ще е и за напред. ЛЕВСКИ, това е БЪЛГАРИЯ. Не закачайте отбора на народа!
101
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97Преди да дойде В.Божков в Левски, ББ назначи БТК и Щрабах за спонсори на Левски. Разсрочиха и задължения към бюджета. Та леко с теориите за конспирации. Толкова обгрижван клуб и Лудогорец не е бил. А в това време чорбата, или каквото е, плаща наем, емблема, данъци и осигуровки. Божков ползва агитката на Левски, щото го сгънаха. Преди години Гриша Ганчев също го сгънаха, но нямаше как да изкара агитката на Литекс. Божков като се махне, ББ ще назначи друг. а този плач е малко смешен
100
8
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Боко се доказа като абсолютен ***. Щом тръгна национализация да прави :)))))))Айде да ги видим лескарите колко са ербап :))))))) Ще подскачат ли пред парламента?
99
1
 
38
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Сега очаквам Кралев, и разбила се- Валери Симеонов,да глобят Домусчийски за нарушение на приватизационния договор за БМФ, и да вкарат 1 милиард лева за спорта в България! Така ще докажат, че са истински мъже, а не кадри на Истамбулската конвенция!
98
6
 
34
 
! Отговори
asd преди 4 години
Най-накрая българина ще протестира за нещо...за запазване на лотариите....ХАХАХАХ бах ти, в какво общество живеем. Протест за търкане на лотарийни талончета
97
3
 
13
 
! Отговори
до 95 преди 4 години
миризлив,Боко ги опрости
96
10
 
18
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Левскарите не могат събра и 1000 човека кво се пънат.
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на едната и на другата страна не им дреме нито за Левски нито за държавата.Всичко е за едни големи пари.
94
5
 
20
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Абе Крадлев, един въпрос към теб. Защо не създадете нещо а крадете нещо работещо.
93
4
 
11
 
! Отговори
Доган преди 4 години
Момчета спокойно, Боко и Делян са левскари, доверете им се. Те ще ви оправят. Както от 10 години ви оправят, няма титла няма купа... В група
92
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако Бойко се подведе по акъла на тази мутренска изтривалка,това ще е началото на края на ГЕРБ
91
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО СЕ ОПРОСТИХА 30 МИЛИОНА ЛЕВАШебек, кой опрости на ЦСКА? Ганчев плати всички дългове, та дори Божков му "играеше" мpъcно за емблемата...
90
3
 
8
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Хора не мислете как да не протестирате и как посочите, че някой насъсквал хората да протестират. Мислете за себе си в минало време, защото протестите са безвъзвратно закъснели... И знайте, че ако къщата на съседа ви гори, ще се запали и вашата... Но не протестирайте, не гласувайте от работа вкъщи и така. То всичко в държавата ще се оправи от Славчовци, Боковци и Курнелиии, ама много хубаво ще се оправи. Сини, червени зелени, то хора не останаха...
89
0
 
26
 
! Отговори
Батко ви от ЦСКА преди 4 години
И аз съм на мнението на коментари 63 и 6. Каквото и да ви говорят, ЗНАЙТЕ ЧЕ ВИНАГИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ! Няма нищо общо с Левски, или с финансиране на българския спорт. Дори не и неплатените данъци. Искате да ми кажете, че досега толкова години не се е знаело, че Черепа укрива стотици милиони. Знае се много добре, но киха където и колкото трябва. И никой не го пипа. Сега щом го нарочиха, значи е спрял да плаща или някой иска да му вземе тлъстата баница. Някой силен, много силен.Например АД и ДП
88
2
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Какво е това *** на мъжете в България. Всички, които трябва да изглеждат що годе нормално, пиша за управляващите, са бетер угоени прасета. Такава лой, такова чрезмерно затлъстяване, направо са отврат. И не слагайте снимки с дебелите им вратове, и угоените им лица, че дамите ще се изповръщат. Отделно, че мозъкът им е потънал и се е удавил в лойта, и нито могат да мислят, та камо ли да управляват тези некадърни безмозъчни.
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА МАЗНО ПРАСЕ ЩЕ НАКАРА ХОРАТА ДА СЕ ВДИГНАТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСИВ .ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ НЯКОЙ НЕ МУ НАРЕЖДА ДА ПОСТЪПВА ТАКА ? НЯКОЙ ,КОЙТО МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ?ПИТАМ ,ЗАЩО СЕ ОПРОСТИХА 30 МИЛИОНА ЛЕВА НА ЦСКА,А НЕ СЕ СЪБРАХА И ДА СЕ ДАДАТ НА СПОРТА?ЗАЩО СОБСТВЕНИКА НА ЦСКА БЕШЕ ХВАНАТ ДА КРАДЕ ДДС И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА?
86
13
 
13
 
! Отговори
Крадлев, преди 4 години
Ей Крадлев, Левски това е България, не се изказвай неподготвен.
85
2
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 4 години
Остави брато dmx e поредното мишле което дава акъл от вкъщи. Иначе главата вечно наведена. Всички реват от ***,безводие и т.н но никой на улицата. Сега някакви хора решили да си протестират и веднага но ъе били платени. Тва е бг си е овца с мише сърце. Затова вкъщи и протести на масата.
84
5
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Досега Борисов е подкрепял винаги ЦСКА/нали оттам тръгнаха групировките/-опростиха се дълговете на клуба, направиха законови промени заради стадиона в Борисовата градина, където абсолютно не му е мястото и дори създадоха Ефбет лига, за да се легализира участието на недоносчетоСега с тази любима за червените национализация ще се налеят още пари.Това цялото едно изречение ли е бе писателю? ЦСКА го изхвърлиха от А група и никой не му опрости задълженията, а Г. Ганчев ги "покри".
83
3
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Досега Борисов е подкрепял винаги ЦСКА/нали оттам тръгнаха групировките/-опростиха се дълговете на клуба, направиха законови промени заради стадиона в Борисовата градина, където абсолютно не му е мястото и дори създадоха Ефбет лига, за да се легализира участието на недоносчетоСега с тази любима за червените национализация ще се налеят още пари.Това цялото едно изречение ли *** писател? ЦСКА го изхвърлиха от А група и никой не му опрости задълженията, а Г. Ганчев ги "покри".