От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението

Служебни министри ли ще решат проблемите, пита Георги Марков
238
От ГЕРБ: БСП не е алтернатива на управлението
Снимка: Булфото

БСП не била алтернативна на управлението, а падането на правителството било равно на политическа нестабилност. Така отговориха депутати от ГЕРБ на вота на недоверие, който от БСП внесоха с обвинение, че правителството се е провалило в областта на околната среда.

Според Георги Марков от ГЕРБ искането на левицата е "пир по време на чума". Той обвини левицата, че иска да докара страната до политическа нестабилност със свалянето на правителството.

Още по темата
"Искате да оставите България без парламент, да управлява служебен кабинет. Служебни министри ли ще решат проблемите в Перник? Искате президентът да решава кризата, а той не е виновен за нея", скочи Марков. Според него не е времето властта да се сменя.

"Нека да чуят избирателите към какво ни тласкате - не да ходи премиерът на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна рулетка и да припка с папката при президента. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна", разясни Марков.

Според него обаче кметът на Перник Станислав Владимиров се държи много конструктивно по време на кризата с безводието. Марков смята, че се е създал "дует сиамски близнаци – премиерът Борисов и кмета на Перник".

Бившият екомисистър в кабинета "Борисов" 2 Ивелина Василева пък обвини депутатите от БСП, че това, което казват, не е алтернатива на властта, а самоцелни критики, стремеж за създаване на паника, истерия и подсилване на страховете на хората.

"Към околната среда трябва да се подхожда с много висока степен на отговорност и там, където има слабости или пропуски, всеки носи своята отговорност. Отчитаме стратегическото значение на водните ресурси и залагаме на водещата роля на държавата, както за подобряване на казачеството на въздуха, така и във ВиК сектора", каза тя.

Василева отчете, че десетилетия наред преди управлението на ГЕРБ нямаше инстанции във ВиК сектора, а откакто партията е на власт са изградени 51 преработвателни станции, повече отколкото по времето на целия зрял социализъм.

"От БСП давате заявка за управление, но на практика няма какво да предложите, вашата алтернатива е „Визия за България“, където темата за околната среда е тотално неглижирана. Темата е важна за обществото, но във виждането на БСП не се вижда конструктивна опозиция, а една партия лишена от визионерство", скочи тя.

Според Обединените патриоти също целта на БСП е да дестабилизира политическа ситуация в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
121 правилно казва герб трябва да падне веднага
125
2
 
9
 
! Отговори
Тоя Mързелив преди 4 години
Политик е най фалшивия.С старите си разбирания само мъти водата на Герп.Филма от глупав по глупав.
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя партия е годна да управлява би трябвало да го решат хората с гласа си на изборите, а не форуми като този или платеният електорат на ГЕРБ от гетата, както ГЕРБ печели изборите след 2011 година, когато за цяла България стана ясно, че ГЕРБ са много зле.
123
9
 
5
 
! Отговори
Не им трябва преди 4 години
До АнонименНе прави тюрлюгювеч. БСП първо трябва да си изястят кои са и за кого се борят. Нинова се опитва де се отскубне от олигарсите и червените аристократи и затова масирано я саботират по телевизии,радиа и сайтове. Членската маса обаче я подкрепя и това ще се види на вътрешнопартийните избори. На БСП докато не си избистри идеологията не и трябва никакно управление,нито пък безпринципни съюзници като ДПС,Атака или госпожа Ванко1. От мечку ремичку те им требе ако питат мен. Ама нито питат,н
122
3
 
17
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Щом самият Г.Марков-тантелата от ГЕРП определя управлението им като Чума, ние какво да кажем.
121
4
 
13
 
! Отговори
днес преди 4 години
Този Марков да се пенсионира да не дава съвети.ГЕРБ да се махат -трябва,лошото е че няма кой да дойде,а и да дойде няма какво да направи нещата така са объркани нямат решение,загубите са големи.
120
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстуканБСП не се е проваляло,грешката ни беше,че не оставихме АБВ,БСП,Атака да управляват с подкрепата на ДПС.Сега щяхме да имаме ЮП и АЕЦ Белене,а не да прокарваме чужди потоци.
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП(ако сменят Нинова с някой свестен социалист),АБВ,Атака,Движение 21 на Татяна Дончева,може би и "Възраждане","Воля" и малки леви партньори на БСП.Но всъщност ще дойде друго,а не това,което искаме.
118
5
 
19
 
! Отговори
До 107 уж помня преди 4 години
Виденов искаше да въведе валутен борд с помощта на МВФ от 2 млрд.долара, но не му ги дадоха, а ги дадоха на Иван Костов. Всичко "успешни" правителства, увеличаваха външния дълг, а сега оцеляват заради парите от ЕС. Курсът на долара когато Виденов подаде оставка през декември 1996 година беше около 300-400 лева за долар. Когато Мафиянски направи служебен кабинет беше 2400 лева за долар. След една няколко дни мафиянско управление стана 3000 лева за долар.
117
7
 
17
 
! Отговори
До 107 уж помня преди 4 години
Уж помниш, но даже не си схванал какво стана тогава през 1995-1996 години. Това от много или малко ум е станало? Май ще трябва да ти обясня, като на мнооого умен. Банките фалираха реално през 1992 година при управлението на СДС и юридически през 1995-1995 години. Виденов успя да намали с няколко милиарда долара външният дълг, което правеше България по-независима. Затова ни спряха кредитите от чужбина, за да останем зависими. Виденов искаше да въведе валутен борд с помощта на МВФ от 2 млрд.долара
116
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно служебният кабинет на Ренета Инджова беше най-ефективният. Марков го гони склерозата.
115
6
 
18
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ ОНЗИ ТИ ВИНАГИ СИ БИЛ *** !!!! ТРЪГНАЛ ДА ОПРАВЯ БОКО !?!?!? ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА СЪД - ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ВЪЛНУВАЩИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!
114
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За другари и гербери не гласувам изобщо, те са едно цяло и могат да се слеят.
113
5
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя ренегат не подлежи на обсъждане...
112
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До До 106 111 Глупост , ама вярна. Изкуфял , ама помня.
111
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Николай, измами по един много долен начин един нормален човечец, за да му вземе апартамента. Човечецът имаше нещастието да има хубав апартамент в центъра на София и да не е от СДС по онова време.И тази "чиста" личност, се оказа после подходяща, за да стане конституционен съдия.
110
4
 
24
 
! Отговори
До 106 преди 4 години
Ти си изкуфял!Европа ни се сме и подиграва от сума ти време.Еле пък наш Боко Балкански е истински клоун, нарицателно за някой, който се е самозабравил и се занимава с гонене на дребния келепирец по най-просташкия наичн. Тук ни показват само отбрани кадри и снимки от изявите му по света.Но виж световните медии и коментари и ще ти светне, каква глупост си написал.
109
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Николай измете няколко партии, за да е във властта.
108
6
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Тонката 3 Аз съм ЗА. Няма по добър от Гечев. За нула време ни направи милионери.
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, тази долна твар и гаден по природа човек от снимката, няма ли да престане да се натрапва, че ми се повръща като го видя.Някакъв юрист-консулт в общината по комунистическо време, голям натегач, известен с безгръбначното си поведение и прислужването на комунистическите величия, после стана върл "борец за правда и свобода" докато въртеше всякакви далавери. Сложиха го конституционен съдия, без един ден да е съдействал в живота си. В СДС намаляха възможностите за гепене и вече е в ГЕРБ.