Радев към дипломатическия корпус: Диалогът трябва да е водещ!

Западните Балкани остават основна тема за страната ни
30 яну 2020 21:38, Красимир Ангелов
26
Радев към дипломатическия корпус: Диалогът трябва да е водещ!
Снимка: Президентство

Истинското предизвикателство пред многостранната дипломация са  изкушенията от едностранни  действия, от които произтичат рискове  за сигурността, заяви държавният глава Румен Радев на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас. Президентът припомни, че от трибуната на 74-ата сесия на ООН е призовал отново за утвърждаване на принципите на многостранната дипломация.
 
По думите на Радев диалогът и сътрудничеството нямат алтернатива при решаването на предизвикателствата, пред които е изправен светът - конфликти, терористични акции, религиозен фундаментализъм, климатични промени, защита на правата на човека, борбата с бедността и неравенствата.
 
Като основен приоритет на българската външна политика държавният глава открои засилването на конструктивния глас на България в Европейския съюз за утвърждаване на единството, преодоляване на различията, търсене на рационални пътища за решаване на общите предизвикателства. По думите му, за да преодолеем вътрешните за съюза различия, са нужни не само програми за социално и икономическо сближаване, а и сближаване в образованието, научните изследвания, които са гарант за икономически просперитет.
 
Румен Радев посочи, че Западните Балкани ще бъдат и занапред сред водещите за страната ни теми в международен план. "Ние продължаваме с всички възможни действия и инициативи да връщаме европейския и не само фокус върху този регион, без който не може да има сигурна, стабилна и просперираща Европа", подчерта държавният глава.
 
Пред дипломатите президентът изтъкна и интензивния стратегически диалог на България със САЩ, издигането на нивото на партньорство с Китай, ползотворните отношения с Русия в редица области и интензифицирането на българо-японските отношения, както и отношенията с останалите региони –  Латинска Америка, Близкия Изток, Северна Африка, Индия и Централна Азия.
 
Държавният глава благодари на дипломатите за положените усилия и постигнати резултати в развитието на отношенията на България със своите страни и международните организации, които представляват. Президентът поздрави и учредения Клуб на посланиците, които говорят български език. „Това е начинът да опознаете по-добре нашата вековна култура, прекрасните традиции на нашия народ, вековната култура“, посочи Румен Радев.
 
Няма държава, в която да няма наши сънародници и ви благодаря и затова, че откликвате и помагате на всички наши инициативи с вицепрезидента г-жа Йотова, да помагаме нашите сънародницжи зад граница по-добре да отстояват своите социални, образователни права, да запазват своята национална идентичност, традиции и език, подчерта още пред дипломатическите представители Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
6
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
Напишете във Youtube очередной удар в спину России и ще видите кой е правил предизборната кампания на летящия фелд.фе.бел, кой му е писал програмата и какво е обещавал недоразумението наречено "прецедент" Радев. Направо да ти се доповръща.Га.д.но но факт. Такъв го избрахте.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вижда се 1Радев има повече мозък от всички герберистки умове настанили са се в парламента ,за тоз де *** !!Имал е но го е пренесъл долу между чатала!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радев е позор!
16
3
 
6
 
! Отговори
Радеф е пътник преди 4 години
Темата за Западните Бълкани я повдигна Бойко. Няка какво сега да плагиатства. Преди две години говореше друго. Тези хора не са толкова късопаметни. Просто го изслушват вежливо. Беше време, но той го пропусна.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тинтири минтири!
14
4
 
8
 
! Отговори
очаквано преди 4 години
Путин отписа Радев още 2017 г. Спомняте си когато се срещнаха и Путин му говореше за Бойко. Ама Радев е *** и недосетлив. Сега естествено очакваната развръзка.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин Мироновдобре ли сте?
12
3
 
10
 
! Отговори
диалог преди 4 години
Радев ще има диалог с прокурора.Прокурора ще пита - Радев ще отговаря.
11
8
 
3
 
! Отговори
prssss преди 4 години
Злобното преследване на Президента Радев само ще събуди и най заспалите та да изритаме *** от герб, ако не се събудят тогава нека им е герб да си ги мачка докато ги смачка окончателно , няма да ми е жал за ***.
10
3
 
8
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
До ууу бре.Червенушко - виж какво представлява тоя "най читав човек" и какво казват господарите му в Русия и как са му правили кампанията и къде му е писана програмата. Стига да си грамотен или поне да разбираш някакъв чужд език пък бил той и руски. Приятно забавление ако не се срамуваш от дози дем.белинyoutube/watch?=oqLyrL95r_k&list=WL&index=7&t=0s
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ Е ОПОСУМ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червения каскет Радев е олицитворене на Ал Бънди и позор за България.
7
13
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Президента се опитва да опази България от Исляма и арабите .
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 50 млн бюджет на година ни повтаря че 2+2=4
5
3
 
10
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Недоразумението радефф пак е казал, че водата е мокра.
4
4
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Пичове по-долу, сменете си хапчетата, защото яко се заблуждавате. Няма по-смотан, некадърен и злобен пРезидент. Някой ден ще го разберете. Щом пък се е хванал и с онази ***, не ми го хвалете.
3
11
 
7
 
! Отговори
антокомунист преди 4 години
Отдавна не помня да сме имали по-достоен и велик държавен ръководител от президента Румен Радев!Радвам се, че гласувах за него!
2
13
 
12
 
! Отговори
Валентин Миронов преди 4 години
Радев е един от най-великите ни президенти и пълна противоположност на мутрата.
1
12
 
12
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
Радев има повече мозък от всички герберистки умове настанили са се в парламента ,за тоз де духа !!