БКП скара ГЕРБ и БСП: Другарите сега били щастливи господа!

Как може един пролетарски поет да говори така, пита социалист
204
БКП скара ГЕРБ и БСП: Другарите сега били щастливи господа!
Снимка: БГНЕС

Управлението на БКП продължава да разделя обществото, а Денят на признателност и почит към жертвите на режима скараха ГЕРБ и БСП.

Още по темата

Тон даде Спас Гърневски от мнозинството, който в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ припомни, че 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта си регенти, депутати, офицери, министри, общественици. Те са жертви на Първи състав на Народния съд.

„Народният съд е бил органът на левия терор и основната цел е била ликвидирането на опонентите. По време на червения терор през годините и с изстъпленията в концлагерите са намерили смъртта си десетки хиляди души, семействата им са изселвани, унизявани, тормозени“, скочи той.

Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост"

След установяването и господстването на едноличната власт на комунистическа номенклатура, която продължи 45 години, България е доведена до фактически фалит, продължи Гърневски.

Според него БКП е ограбила държавата, а днес „бившите другарки и другари от номенклатурата са щастливи госпожи и господа, богати, с деца преливащи от самочувствие“.

„Ежедневно настояват от трибуната на парламента за социална справедливост, за по-високи пенсии и доходи, но не казват колко са били по време на тяхното управление - три пъти по-малко, настояват за чиста храна и чист въздух, а кой скри аварията на „Чернобил“, тогава номенклатурата се снабдява с екологично чиста храна, а сега казват, че хората дишат рак и пият отрова“, обвини още депутатът от ГЕРБ.
 
Според него дори ако само 30% от криминалния преход се върне в държавата, тя ще е различна.

Александър Симов от БСП не му остана длъжен.

„Респект към поетичното въоръжение на г-н Гърневски. За мен винаги е странно как може това да каже човек, който е писал стихотворение за възхвала на комунизма, чудно ми е как един пролетарски поет може да си позволи подобна стилистика“, скочи социалистът.

Според него нещата в държавата не вървят на добре, две правителства на Бойко Борисов падат под натиска на протестите, а третото е напът, защото България е излязла на улицата.

„Къде е този просперитет, тази икономическа стабилност само преди 2 дни хората бяха тук и искаха оставката на Борисов“, продължи Симов.

Червеният депутат призна, че всяка жертва на комунистическия режим заслужава почит, но е крайно време политиците да спрат са ровят костите на тези хора.

„Спрете да използвате историята, махнете си мръсните отпечатъци от нея, защото това е гавра с миналото на България“, призова Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Гърневски страда от старческо о'глупяване. Освен приказки от този род, нищо друго смислено не може да каже. Не може да каже две думи нито за настоящето, нито за бъдещето, но го държат в Народното събрание, защото е усвоил п'росташко-п'ровокативният гербаджийски стил.
166
0
 
2
 
! Отговори
Динков преди 4 години
Извинявам се за неволната грешка ,но автоматичният редактор е изписал Д-р Симов,а аз имам предвид другаря Симов...
165
1
 
0
 
! Отговори
Динков преди 4 години
Като слушам д-р.Симов,не само се разочаровам ,но се и отчайвам,че комунизмът не само няма да бъде премахнат и осъден наистина (както е в редица държави от бившия соц лагер) ,но си има и наследници,които са много добре образовани и са изучени на тънкостите за манипулиране и угнетяване на народната маса... А като чета коментарите се питам да ли поради ниска култура ,необразованост,следствие на народо психологията или просто стокхолмски синдром,че има хора които приемат химератаКомунизъм...
164
0
 
1
 
! Отговори
иска преди 4 години
Се зтвор .
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става когато комунист срещне крадец ?--Иска се екстрадиция...
162
5
 
14
 
! Отговори
seira преди 4 години
НЯКОЙ ОТ ПИШЕЩИТЕ ТУК ДА Е ВИЖДАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЖИВ, ИСТИНСКИ КОМУНИСТ?!НАРОДЕ!!!!!
161
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп бкп е историческия тумор в Бг
160
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става когато комунист срещне крадец ?Поздравяват се на Колега
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вук Драшкович разказваше следния вицПопитали Тошо как върви икономиката със ссср, а той отговорил:- Ами как върви !Ние им продаваме нашите домати, а те продават нашето жито !
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Козела, ти със сигурност не си правен от учител.
157
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистите винаги са били предатели и крадци един го хванаха в дубай наскоро
156
14
 
4
 
! Отговори
Kozela преди 4 години
Всеко второ дете беше правено от партиец началник на маикави.Това го чух като дете една приятелка на маиками дошла на гости за савет каво да прави аборт или раждане на бебе от партиец началник в завода.Проверете се дали брат или сестра не са от друг башта.
155
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го казва бившият Комунист Гърневски
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 165За слънцето и въздуха всички знаехме, че получавахме от "вечната дружба", ама, че и сняг сме имали благодарение на Партията сега го научавам !И паради също си имахме....разликата е само, че по соц време бяха задължителни, а гей народите са доброволни, но файдата е същата.
153
5
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 165. Изобщо не съм убеден в това, което казваш, защото статистиката при соца се манипулираше и нагаждаше. И аз, и много хора, а надявам се и ти знаеш или помниш как се лекувахме в допотопни условия, как се уреждаха нещата за работа, услуги и стоки (не че ги имаше кой знае какви и колко) и това си беше жива корупция, ама му викахме връзки. А за язовирите и снега евалла ти правя - не знаех, че БКП-то го е докарвало.
152
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката Друго е да си гей или двуполов наркоман А и еднополовият брак е добре дошъл . Абе Европеиски ценности . Дръж се !
151
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без БКП нито ГЕРБ нито БСП нито ДЧС щеше да има. Щяхме да сме свободни и независими. За съжаление тази партия бе създадена от лъжци и продажници и децата и са сега още по нагли в това отношение.
150
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Байфидан Еми не че подобре ,ама поне не бехме първи по смъртност в света и не бехме най корумпираната ,най болната ,най бедната държава в Европа . А ! И нямаше гей паради ,нямаше владичество ,съжителство ,Турски поток . И язовирит бяха пълни и сняг имаше
149
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Анонимен И ГЕРБ ПРИ БКП .
148
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ПРИ БКП