Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"

Според него Радев не работи за единството на нацията
Обновена: 4 фев 2020 13:18 | 4 фев 2020 13:18,
295
Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"
Снимка: БГНЕС

Като "генералска битка" определи изявлението на Румен Радев предшественика му на поста Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., По-рано днес президентът  Румен Радев се обърна към нацията и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Още по темата

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Росен Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", посочи Плевнелиев пред БНР.

Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната".

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

"До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
23
 
! Отговори
леден памперс за нег преди 4 години
В комисията по аспухите, тва е споделило, че след първия му полов акт е престояло една седмица право, опряно в салкъма на село където баба му през 2-а часа му е сменяла памперс пълен с леден трошляк
180
1
 
39
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Синоптичката знае ли за това изказване на подчинения си .........
179
0
 
39
 
! Отговори
СС преди 4 години
Плюююююювнююююююю, изгони ли те Десито, Плююювнюююю. Та си нямаш работа и плещиш нибивалици по медиите, а те, горките, от лизомазнене ще се скъсат да ти публикуват мазната мОцууна
178
1
 
42
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
ПУСНАЛИ СМЕ ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ лицето РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ1. ЗА НЕЯСЕН ПРОИЗХОД НА ПАРИЧНИ СРЕДСТВА 2.УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ3. ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ4. ИЗМЯНА----------------------------------------------------------СЛЕДВАЩИ ИЗДИРВАНИ ЛИЦА:ФИЛИП ДИМИТРОВ ИВАН КОСТОВСОЛОМОН ПАСИБОЙКО БОРИСОВ И СиЕДЯНКОВГЪРНЕВСКИПЕЕВСКИТРАЙКОВ
177
0
 
31
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Плевньо, сменяш ли още памперси? Няма лошо и в това *** нещо се пишеш за мъж ли?
176
0
 
22
 
! Отговори
До 151 преди 4 години
А Също тогава не , "издърпаха България от блатото". Имаха всичко да го направят. Костов разсипа дребния бизнес. Плевнелиев е човек на имотната мафия, която разсипва България. Оставиха след себе си само миризливи ..л-а. Гордостта на Плювню - Бизнес парк - Гръцка собственост.
175
0
 
18
 
! Отговори
Боби Бъ преди 4 години
До АнонименПовече от 10 години службите на МВР са девоенизирани, така че с това звание Б.Б. може да се хвали пред вника си. Представя се отвреме навреме като генерал от пехотата. Генерал от армията не би пожелал да се сравнява с такъв от МВР: различно е обучението, нивото на образованието и манталитета, който преподавателите насаждат у своите възпитаници от БА. Оттам следва разликата в познанията, умственото ниво и културата им. Вижте държанието на Б.Б., Гешев, Я.Тодоров, М.Манев. Те си личат
174
0
 
31
 
! Отговори
XIKS преди 4 години
ГОСПОЖО ПЛЕВНЕЛИЕВА НА ВАС НИКОЙ НЕ ВИ Е ДАЛ ДУМАТА !!!
173
0
 
13
 
! Отговори
сладък преди 4 години
Мисирко Кел ешов
172
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекалявате вече с тоя ***......
171
0
 
21
 
! Отговори
БиБи преди 4 години
Бихте ли престанали да давате трибуна на този п.е-р-к-о: излагате се, излагате и него. Имам чувството, че той от 2-3 години прецапа границата на нормалния говор и би следвало неговите изказвания да представляват интерес за хора с бели престилки.
170
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг спрете да отделяте време и внимание на тоя
169
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква генералска битка:)????? Само единия е истински генерал, другият Доган го направи генерал понеже е послушко.
168
0
 
20
 
! Отговори
ined преди 4 години
Коя тоя на снимката?
167
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев през целия си мандат мълча за безобразията в държавата. През целия мандат дума не каза! Добре, че дойде Радев и острите му изявления явно разбутаха статуквото. Ако ще настъпи някаква промяна в тази държава, това ще е благодарение на Радев.
166
0
 
12
 
! Отговори
23 преди 4 години
а този в затвора кога?
165
0
 
20
 
! Отговори
ПЛЕВНЯ, МЛЪК преди 4 години
ТАЗИ ЖАЛКА *** И ЗЛОБНА ШИШАРКА, КОЙ ГО Е ПИТАЛ?
164
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То само шапкари ни управляват, за това сме *** това дередже. На най-висшите постове в държавата са милиционер, пожарникар и военен. Т о е ясно че народа иска дисциплина, ама няма.
163
0
 
17
 
! Отговори
фък офф преди 4 години
Плевела е оут от играта от дълго време... Ясно медиите са доста добре подплатени щом постоянно побликуват "Супер компетентното му мнение"...
162
0
 
3
 
! Отговори
Йово преди 4 години
До АнонименНяма лошо нека да строи землянки и като твоята но да докаже от къде са парите!