Менда Стоянова: Отдавна сме дали импийчмънт на президента

С речта си Румен Радев дал призив за сваляне на правителството
6 фев 2020 12:52,
112
Менда Стоянова: Отдавна сме дали импийчмънт на президента
Снимка: БГНЕС

Чисто политически ние отдавна сме дали импийчмънт на този президент, заяви шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова Тя подчерта, че не се е обсъждала идеята, свързана с процедурата по импийчмънт.

"Това е прeзидент, който драматично изживява и представя своята роля. С един драматичен тон се изрекоха апокалиптични слова и внушения към хората без конкретика и факти, а доста факти може да се противопоставят на думите на президента", коментира Стоянова пред bTV.

Още по темата

Според Менда Стоянова с речта си Румен Радев е дал призив за сваляне на правителството.

„Тълкувам го като призив за сваляне на правителството, какво значи да се сложи край, всеки може да каже, че няма реформи, каквито и да са, винаги може да се тълкува, че няма“,  обясни още педседателят на бюджетната комисия.

„Какво значи разпад на една държава, имаме един от най-високите икономически ръстове в ЕС,най-ниската безработица, ръстове в средните работни заплати. Качеството и стандартът на живот се повишават, но не и както на нас ни се иска, но не може да се каже няма, внушенията на президента се възприемат като чиста монета, без да го сравняват с фактите“, заяви още Менда Стоянова.

По думите й относно речта на Радев става ясно, че ще има реформи във Валутния борд, което не е вярно, поясни Стоянова

"Това внушава, че с него (борда) ще се случва нещо, това не е вярно. Това е подвеждаща квалификация", обясни тя.

Освен това Менда Стоянова нарече действията на президента „шизофренични“, понеже той се държал пред японски инвеститори съвсем различно, като наричал страната ни икономически добра дестинация за тях, а в речта си казва, че има разпад на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК Е ГЕРГОВ,РАЗБИРАХТЕ ЛИ СЕ,ДОКАТО БЕШЕ ШЕФ НА ДАНЪЧНИТЕ В ПУЛПУДЕВА...
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59А на сегашните продажници родината е ФАЩ.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МЕНТО"Менти" се казва на простонароден език. В изисканата политическа реч се употребява "менди".
52
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофил и предател. Срам за България. Русофилите са предатели тяхната родина е Русия.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялото словоизлияние на госпожата разбрах, че "мента" се пише с "д".
50
23
 
6
 
! Отговори
Нормален, преди 4 години
Не психясъл от червената чума българин?! Не знам какъв перко трябва да си или пък на другия полюс,КОМИНТЕРНОВЕЦ ЗАЖЪДНЯЛ ЗА ВЛАСТкоето си е пак перко,че да се самонавиваш и да търсиш "революционна "обстановка в една напълно нормална европейска държава!? Но така е,когато начело на държавата сте си избрали един посредствен ***,дето срича като първолак и се изживява като някакъв Наполеон?! Абсолютно гадно *** на което е платено отвън да срути правителството и цялата държава! Руски ИБРИК!
49
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам какъв е проблемът, когато някой мисли, че едно правителство трябва да си отиде. При демокрацията правителствата идват и си отиват. Или тези във властта решиха, че са вечни и никога няма да си ходят от властта и всеки, който му хрумне да се усъмни в тяхното вечно управление, призовава към бунт?
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента бил се изказвал като политик. Ами президента е политик, ако герберите не са наясно по въпроса. Те винаги преди са имали президенти, които са държали на нашийник и са забравили, че президента е политик.
47
3
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ами веднага му искаите оставката на президента отиваме на нови избори и гоизбираме пак с по голямо мнозинство да харчим пари ама чужди и да не мислим сгмо мозъка
46
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свалянето на едно правителство е нормална демократична процедура, когато това правителство вече не се ползва с подкрепата на обществото. Президента не е призовал към преврат. Той просто иска едно правителство, което вече работи против собствения си народ, да бъде отстранено по нормалния политически механизъм. Той не е извадил картечницата, а просто заявява, че вече не вярва, че това правителство работи за България. И не го казва само президента, чува се вече отвсякъде.
45
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"апокалиптични слова и внушения към хората без конкретика и факти"Ние да не сме малки деца, че да не виждаме със собствените си очи фактите всеки ден?Нужно ли е да изброяваме всекидневните кризи, които ни сполитат заради лошото управление?
44
3
 
33
 
! Отговори
тя преди 4 години
Не се заяждайте с Президента , само губите, той е с най- висок рейтинг , затова стойте далеч от него !
43
3
 
34
 
! Отговори
тя преди 4 години
Коя си ти *** ,да раздаваш им ПИЧ мънт ? Смешна ***!
42
5
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
"...Според Менда Стоянова с речта си Румен Радев е дал призив за сваляне на правителството... Мендо, светна ли ти най-после, че сте пътници. И да успеете, въпреки че само един глас НЕ ви стига, пак НАРОДА ще го избере за втори път, това да не е баба Цецка !
41
4
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тая гъс/ка да погледне рейтингите !Па да си набие в къдросаната гаванка ФАКТА,че НАРОДА избра Радев за президент и САМО НАРОДА може да му поиска оставката!!!!!..злобни малки създания сте,гербаджии !!!..Нема в историята по-гл/упави същества от вас,които с такава упоритост копаят срещу СЕБЕ си!!
40
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е новина, Менда казва в прав текст, че войната с президента са я почнали те. Отдавна! Въпросът, който трябва да зададе всеки нормален журналист е кога точно са започнали "импийчмънта", това "отдавна" от кога датира. Нека Мента след като е казала "А", да каже и "Б".
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остана ли някой от шайката, който не се е изказал по адрес на президента? Ако не е, нека побърза. Ако пък не желае, да му стисна ръката, той ще да е най-умният измежду тях.
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мендо, както каза президента - "на това това трябва да се сложи край" !!! разбрали ме ?!
37
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мендо, менто скапана ! Не видя ли що се случи с Тръмп......Ама нали ти и другите като теб гледате само себе си !
36
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберугите се закопават все повече и повече ...