Менда Стоянова за хазарта: Промяната ще спре тази лудост по будки и магазини

Къде ще отиват парите от лотарията?
8 фев 2020 12:15, Нели Христова
111
Менда Стоянова за хазарта: Промяната ще спре тази лудост по будки и магазини
Снимка: БГНЕС

„Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн.”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред NOVA относно промените в Закона за хазарта, които станаха факт вчера.

„В текстовете, които приехме, поставяме ограничения Българският спортен тотализатор да извършва тази дейност единствено и само в собствени или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, каза още тя.

Запитана дали например голям магазин може да обособи кът, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, така те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, но е ясно, че това ще бъде обособен тото пункт”.

„Хазартът е забранен в много малко страни по света. Т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лотарията си беше една грандиозна имама след ерата на пирамидите, с малки суми, но редовно! Хах
56
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Парадокс: От ГЕРБ са за национализация... - комунистите са против...
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие викате мачовете било комар а това какво е ? това е болест тези билетчета да даваш последните си 1 2 лв за тази глупост и тотото е комар аз само на мачове залагам защо ли ? защото гледам статистика на отборите , играя за удоволствие колкото да не скучая вечерта и да си следя мачовете . И препоръчвам който играя на тотото комбина с над 100 лв да проверят доходите му и да спрат техните касиерките да предлагат комбинации и билети .
54
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквун сложи ръка и на комара! Това беше последния голям бизнес след като сложи ръка и на вторични суровини! Това не е заради цвета на очите ви, запомнете го!:)
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да има толкова глупави хора. Как може някой да си вярва че е възможно да спечели повече от 5 6 лв. и то в държава в която хората са подложени на геноцид и са ограбвани с различни приоми и схеми. Хора огледайте се . Комара е по страшен от чума и наркотици и единствените печеливши са организаторите без значение дали е частен или държавен.
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата отива към 96-та година, не знам дали го усещате! Отвързването на лева, жестоката инфлация от последните месеци много ми намирисва!!!!
51
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забраните ли да се играе хазарт още много хора ще избягат.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете комара.
49
3
 
18
 
! Отговори
Мазна лъжкиня преди 4 години
Не можело да спрат рекламат защото това означавало да спрат дейностаА за цигарите как може?Истината е друга, рекламите на хазарт са тлъста хапка за телевизииите. Сега правителството с държавни пари, под формата на реклами, ще си купува подкрепата на медииТова си е форма на скрита държавна дотация за сметка на всички ни
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е гаранцията, че ГЕРБ пак няма да проспят 500-600 милиона данъци?
47
4
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
Тая си въобразява, както и другите около нея, че мангизите от частните лотарии автоматично ще се прехвърлят в държавата - голяма грешка. Нито имат същия бознес нюх, нито имат същите дизайнери, нито същия софтуер. Никой разработчик няма да работи за тотото на 1500 лв. заплата. Да не говорим за авторски права, техника и т.н. Тази ниша в хазарта просто ще изчезне.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През цялата лотария, която беше най-голямата сума, която съм спечелил от билет е 9 лева а съм дал поне около 300-400 лв! Голяма измама!
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що др. Радев и др. Нинова са отишли на бунта и като видяли , че има пет души ревнали и призовали всички от БСП да отидат и да се бунтуват. Веднаго се отзовал Йоло Денев и Мая Манолова и станали седем бунтовници досущ като великолепната седморка. Ха-ха-ха
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече само корумпираните държавни некадърници ще могат да организират лотария.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Порокът . другарко МенТа, е бедността.Като мислите за пенсионерите, защо отказвате да преработите изчислението на пенсиите? Като уж имало просперитет, защо хиляди се надяват на чудо?
42
1
 
3
 
! Отговори
това е преди 4 години
динственото смислено решение на герп за тези 10 години. трябва тази дейност да е държавен монопол както и добива на злато,водата,ел.енергията. и алкохола.
41
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Три мандата и мнозинство имаха ГЕРБ през годините,къде бяхте до сега,или Божков ви спря парите и вия го захапахте,ами кой ще отговаря за 500 милиона не влезли в хазната при управлението на ГЕРБ. Ето за това говори президента и народа го подкрепя,трябва да се сложи край на хунтата.
40
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари червени ***, вашият човек Радев каза на бунт да бутаме правителството. Затова хващайте пушките и тръгвайте да сваляте правителството, не стойте на топло и се държите за полите на жените си ами действате.
39
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ще измислят друг начин да взимат парите на наивните, споко. Въпрос на време е...
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То много хора искат да спре агресивната реклама по медиите на граб ама.