Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
38
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Славуцата може и да "отчупи" от електората на БСП-то, но не може от този на ГЕРБ, защото електората на ГЕРБ е мислещи хора, а този на БСП е яко сдухан и се ръководи от емоционални подбуди.
7
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реалността е, че ГЕРБ спечелиха само изборите през 2009 година. Всичко следващи избори ГЕРБ ги печелеха с фалшификации и купен вот от маалите. Колкото до БСП, те май не искат да управляватбдами, а в коалиция по ред причини, само дето няма с кого да правят тази коалиция. Не е ясно защо всички са се вторачили в БСП и очакват някакво чудо.
6
2
 
34
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЛИДЕРСКА партия, в която решенията ще се взимат едноличноот Лидера.Лидерски партии са НДСВ, ГЕРБ, Воля, Атака, Партията на Валери Симеонов и др. Това са партии, създадени и изградени отгоре надолу. Не очаквайте от такива партии да направят нещо добро за България.
5
4
 
18
 
! Отговори
Иво Инджов смята преди 4 години
"... че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна." 1) "народното недоволство" го няма2) не е пасивна, а е хиперактивна.само глупости изсмукани от пръстите.
4
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД Е В РЪЦЕТЕ НА РАДЕВ И БОРИСОВ С КВОТИТЕ ИМ ОТ ПО 4-РИ СЪДИИ!!!
3
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на Трифонов "Тука има тука няма" и да влезе в парламента ще се сдуши с който трябва .Не ни трябват такива мутряги ,но друго в България няма.
2
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е шмекер..Славчо ще му е поредната патерица
1
7
 
24
 
! Отговори
ceko преди 4 години
ужаст!