ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие

От управляващата партия настояват държавният глава да се извини
Обновена: 20 фев 2020 16:11 | 20 фев 2020 11:12, Камелия Цветанова
515
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ГЕРБ реагира остро на скандала, който се развихри вчера при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София и обвини президента Румен Радев, че е организирал агитка с полумаргинали на ръба на криминалния контингент.

Още по темата
Пред Паметника на Левски вчера стотината души първо аплодираха бурно президента, а след това започнаха да освиркват столичния кмет Йорданка Фандъкова. От речта на Фандъкова не се чу почти нищо, защото бе заглушена от възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Вината за това е на държавния глава, смятат управляващите.

"България не е учебна площадка за политически аматьори, нито възможност за осъществяването на лични властови амбиции", скочи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Всяка година на 19 февруари отбелязваме смъртта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме неговите завети и вярващи в безсмъртието на неговите идеали свеждаме глави, за да се поклоним пред паметта му. Нито един политик през всичките години от новата ни държавност не се е осмелил да оскверни това свято място, на което Апостолът на свободата даде живота си за свободата България", отсече той.

Радев в словото си за Апостола: Унинието ни допусна търговците в храма на демокрацията

Според Биков обаче вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков.

Според него на третата година като президент той предлагал единствено пошлост, дребнавост и политическа неграмотност.

Президентството се контролира от случайни хора, които са готови да заложат на карта всичко в името на оцеляването си и се е превърнало в инструмент на партийна пропаганда, смята депутатът от ГЕРБ.

"Институцията се превърна в инструмент за рушене на дълго изграждани и пазени национални консенсуси. Поругаването на паметта на Левски от страна на Радев е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране. Радев вчера премина границата, от която няма връщане назад. Той стана тартор на партийна агитка и за ПГ на ГЕРБ той ще остане такъв до края на мандата си. Радев се превърна в разединител на хората, който паразитира върху националната памет, а това е обидно и недопустимо за всички, които искат да живеят в чиста и свята република", обвини Биков.

Според него нито една партия, институция или политик нямат право да приватизират, обсебват и поругават българската национална памет.

"Настояваме Радев да се извини за този безпрецедентен гаф. Не искаме извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните герои. Не бива да позволяваме България да стане заложник на страха, защото цената за противопоставянето на различни групи, самоцелната властова амбиция, ще бъде плащана дълго време от обществото“, отсече Биков.

От БСП реагираха на обвиненията на ГЕРБ в защита на държавния глава.

Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Стойнев посочи, че Радев има право да организира шествия и не е редно ГЕРБ да набеждава участниците в него за маргинали.

Според него ГЕРБ насажда раздразнение и омраза, а социалистите искали да я преодолеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
15
 
32
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Браво Радев продължавай така! Ти си единствената надежда за България!
26
6
 
11
 
! Отговори
Цецо и отр Чавдар преди 4 години
Липсата на еластичния Росен Рогатналиев и умелия Цветанналиев води Герб към пакубна есенна реколта. Първи летят мисирките КметицаНалиева и Онова дето е от Съединението прави силата. След тях Биков и се понесоха та се разнесоха. и що тикви из площадите ще се подкапичнат да молят Господа техен да ги не гъта, че кредити имат да връщат и данъци да плащат.Сега е моментът Цецо да дигне високо флага на работническо-селкия съюз, оглави народодвижението , да препаче две цукини кат герой от отряд Чавдар
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До извинисебе!да ти казват истината "право куме у очи" е руска пропаганда?!?!?!?! да ви еб@ в промитите корумпирани мозъчета...
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турбомаргиналът Боко ги е насъскал срещу генерал Радев.
23
10
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
другара, мерси! Дончева е адвоката, който поема черепа, повече няма да обяснявам! А другите и вие сте като нея!
22
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия Радев е маргинал щом заедно с Йоло Деневци прави митинг. Не може 300 души да плюят по паметника на Левски. Честните хора начело с Премиера цял ден поднасят цветя пред паметника с децата и гражданите. Явно Грипена и Импексова са огладнели и полудели.
21
9
 
29
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Бикофф, Каравиетнамчева е свикнала, на Шипка също усети "любовта" на народа, сега отново.Хората им показаха, че не ги харесват, даже ненавиждат мисирките от зайчарника.А словото на Радев беше много силно както винаги и за него не виждам в какво може да го обвиняваш."На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави пред Левски.Но Левски не обича склонени глави.Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук!"
20
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми той Радев е на ръба на закона,даже вече го е нарушил.За мен Радев е нелегитимен каквото и да реши КС.Няма значение кой е наредил да го подслушват щом е записано нарушение и престъпление на настоящия ни държавен глава.
19
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вас Ви води мутра маргинал, ама си трете нали?
18
22
 
17
 
! Отговори
извинисебе! преди 4 години
срам ме бе да го слушам тоя, на 18.02 пак да си чете антибългарските речи! като на нова година, в най- неподходящия момент си прави проруската пропаганда- държавата била забатачена и т.н...Критиката е хубаво нещо, но си има мяра-трябва да се казва по подходящ начин, в подходящия момент, ане постоянно като виалкиа да редиш!
17
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До 13,те се обвиняват: не е турска верига, американска е - Hyatt
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво,писна ни от десни партии,те винаги са носели грабеж,мъка,убийства,да се връщат ДПС и БСП и другите по-малки партии като АБВ,Възраждане,Воля,Татяна Дончева,Атака и левите малки партии.
15
51
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Радев яхна политически паметта на Апостола!ИМПИЙЧМЪНТ
14
39
 
17
 
! Отговори
Един преди 4 години
Радев няма да се извини, защото няма топки за това. Извинението не е като да плюеш и съскаш наляво и надясно и после да се криеш като мишка. Всички сме наясно, че тези радеви вълнения са предизвикани от съдържанието на публикуваните от прокуратурата СРС.
13
16
 
47
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Май ми се струва, че тоя път ГЕРБ ще гризнат дръвчето!
12
32
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
РАДЕВ Е ХУБАВ ЧОВЕК ПОДКРЕПЕН ОТ ЛОШИ ХОРА С ГРЕШНО МИСЛЕНЕ
11
5
 
35
 
! Отговори
ми че кът казал ко? преди 4 години
Не сме забравили как и какви Биков ги говореше срещу нашия любим и единствен Султан Баризуфичи.Освен това тези които Биков нарича маргиналитет и лоша буква неказаха срещу Дакон Левски. Да на лейди Чекмеджеткова й бяха обяснени някои неща. А защо , пита се в задачката, на вечерното поднасяне на уважение и цветя към Апостола липсваше Премиерът? Къде беше той да защити двете *** Сандък Мома Гювенди Русчук Самоков Тенеке и онова подцинкованото същество. Заряза ги, добре бе да каже не е варно
10
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ достигна ново дъно.Да наречеш почитащите Левски - "полумаргинали, на ръба на крими контингента" е обида към цялата нация!
9
1
 
33
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
"Щом получаваш обстрел ,значи си над целта" ,стара пилотска поговорка :)
8
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП по принцип винаги използва агитки от престъпници и клошари да атакуват нормалните хора!