Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев цяла България е зад теб, сега е момента да напомниш на Гешев за какво е назначен и да подпукаш червената Герберска пасмина.
19
28
 
6
 
! Отговори
Дръжте се преди 4 години
Идва 3 мар. Обединителят на нацията навръх празника ще издекламира едно надгробно слово. Дръжте се!
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБавите не могат да си намерят място от злоба и завист. Убийствен за тях е просто фактът, че президентът Радев имаше смелостта да излезе на улицата, сред народа. Хората му се радваха, поздравяваха го и го аплодираха. Лойко не смее да си покаже носа от буккера.
17
3
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
изобщо няма никакво противопоставяне между институциите това всичкото еработа на мисирките и по специално на пик които пишат от сутрин до вечерсрещу президента и семейството му обаче на мисирките не им прави това впечатлениеа че някои извикал оставка на герб на паметника на левски ами ако е бил глашатаина герб защо трябва да е маргинал
16
2
 
31
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Срам за България е Фъндъкова и Караянчева да държат речи за Апостола....същата тази караянчева която остави детето и майката в шумен, и си викна хеликоптер....а после дори се оказа че е без бельо. Вие нормални ли сте да защитавате подобни личности. Такива низши същества нямат място на такива чествания и хората са си с правото да ги освиркват, те не освиркат Левски
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Герб знаят , че нападението е най-добрата защита и удрят. Сега Бойко да каже , защо го разследват за пране на руски пари, дали къщата в Барселона е негова. Стига са ни занимавали с глупости. Гешев доказва , че е бухалка на ГЕРБ до момента
14
2
 
33
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Както каза Радев...Левски не е индулгенгенция да ходите да му се кръстите, Левски е революционер, който се бори за справедливост. А справедливост в България няма. Ние изпълняваме чужди нареждания. Фъндъкова и Караянчева ли са ви пример за достойни българи, кои са те че да държат речи. Що не освиркваха писателката
13
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1трольо, първо прочети опорките, не гледай само да отчетеш дейност.Не че ще станеш по-грамотен или "приемлив" от гледна точка на Позитано-то или Малофеев-Решетников, но поне ще подкараш "червената линия" по правилата.Класически ялов плъхчо, вземи да се стегнеш малко, щото на Мустака му спират куфарчетата на границата - айде, достоен си за ПРОКОПсалия, а и от Божков може да капне някой и друг саудитски риал.
12
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нормално ли е лъжец рецидивист да е премиер?
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тате, тате, ела в Барцилона да ме возиш на Жичката.Моля те...
10
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не било нормално? Що не организираш един психотест в парламента и да провериш КОЛКО НОРМАЛНИ има там? Но започни от себе си!
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една мисирка:Беновска: Quo vadis /къде отиваш/ - президент Радев, накъде водите България?
8
4
 
29
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Не си даваме Делянчо!Не си даваме Селянчето!О свещена простота!
7
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинките вдигат шум, че президентът Радев противопоставял институциите. Целта им е да настроят народа срещу него. Няма да успеят.
6
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите искат да си живуркат без опозиция. Никой нищо да не казва против тях.
5
35
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Ако някой очаква нормално поведение от която и да е червена чугунена глава, в т.ч. и тази на пРезидента, дълбоко греши.
4
6
 
39
 
! Отговори
Един преди 4 години
Противопоставяне? ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. В една нормална държава пекинската патица нямаше да е на най високия пост в Народното събрание. А дори можеше и да не е в него.
3
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвета просто иска всички институции да блеят в хора на Борисов за измислената стабилност и ги е много яд, че Радев се осмелява да не им приглася.
2
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, НОРМАЛНО Е ! При тази политическа, икономическа и социална ситуация в страната всички средства са допустими !
1
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото занимание на ГЕРБ е да противопоставя нацията. През 2013-та Плевнелиев дори канеше западни дипломати, които да подкрепят протестите на ГЕРБ. Ама никой не говореше, че противопоставя.