Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека под мен е напълно прав. Фашизма е зло и трябва да се борим с него. Омразата е болестно състояние. В Германия тази идеология е криминализирана. Украйна е пример до какво доведе възкачването на фашистки елементи на власт, бедност, половин украйна се разсели в други държави. Полша с Качински и Унгария с Орбан са по-леки форми на тоталитаризъм, но и там има подчертани фашистки елементи. Така че си гледайте живота и стига сте се занимавали с глупости, само ни облъчват.
106
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато ни управляват бившите комунисти(зам. министЕра явно е от тях) няма да има свободно изразяване на собственото мнение.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
112 отговор на 110 ли е?
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми ей така,били са му инджекцията и е умрял пред очите на баба ми,днес също социалисти и фашисти се избиват помежду си,затова трябва да се намалят градусите и спрат конфликтите.
103
2
 
19
 
! Отговори
Българин отново преди 4 години
На вчерашното сборище уж срещу "фашизма" имаше два плаката "Виолета праща поздрави" и "Бъди като Виолета". Виолета е еврейката Виолета Якова, която убива героя Луков. Ще прави ли разследване прокуратурата за тези цинични и подбуждащи(!) лозунги? Някой видял ли е някога подобни лозунги на кой да е Луковмарш? Къде и у кого е ненавистта и омразата?
102
1
 
9
 
! Отговори
През 2011 година преди 4 години
националсоциалистическата организация "Славянски съюз" и организацията "Движение против нелегалната имиграция" се обединяват в една нацистка организация с название "Русские".Хората действа, не си поплюват.Затова не се чудете, че някои от тях може и да търсят контакти с БНС "Еделвайс".Вместо ругатни по адрес на Луковмарш, управляващите да се запитат защо хората обърнаха поглед към този тип организации, каква закрила очакват от тях? Когато опре нож да кокал и от още по-крайни ще се търси помощ
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтанало е пред очите на баба ми,бе умник,затова баба ми никога не излизаше извън двора на къщата ни и се страхуваше.
100
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоКазах ти,единия ми дядо е антифашист и затова го убиха,другия ми дядо военен при царя,доживя до строст,но в ново време през демокрацията го убиха сициалистите,не заемам ничия страна,но фашизма е зло ,разберете го,използва се да се създават конфликти между хората и да се убиват и страдат хора!Трябва да ги осъждат да лежат в затвора,ако прекалят с изцепките си и ако се нараняват хора!
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 107Как така фашистите са убили дядо ти с инжекция през 1968 г.?Как е било възможно да се случи това? Какви фашисти в България през 1968 г.? Или дядо ти тогава е бил в друга държава?Ти ме смая с това изявление!
98
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Украйна има фашизъм само в руските медии. Десен сектор получиха 2014-та общо 1 депутат в парламент с 450 места
97
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен103-Първо:-Нацизма и фашизма са различни неща!Нацизъм,тоест съкратено от "национал-социализъм" е имало в Германия.Фашизъм-в Италия.И двете "явления" доведоха до смъртта на десетки милиони основно невинни жертви...пак ще си призная:-Не ми е ясно какво е това "Луков марш".Но виждам,че столичната даскалица го е забранила.ЗАЩО?..Каква "лошотия" са направили тия с факлите,кротко движейки се по столичните улици?Пали ли са,рушели ли са?Ритали са ограждения?..какво?..САМО ПИТАМ!
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единия ми дядо е бил военен на царя - Борис 3,когато са управлявали нацистите в България, другия ми дядо е бил антифашист и ятак на партизаните борещи се против фашизма,затова и са го убили с инжекция фашистите през 1968г.Като претегля на кантара,фашизма трябва да изчезне,фашизма е огромно ЗЛО, разберете го! Днес използват фашизма да ви зарибяват и да създават конфликти между хората,вижте в Украйна какво се случи и се учете от техните грешки!НИКОГА ФАШИЗЪМ!
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдението, че толерантността е европейска ценност е абсолютен мит и измислица. Не само в Германия са били нетолерантни спрямо евреите, ромите, хомосексуалистите и други. Нима Англия не подлага на химическа терапия Тюринг? Нима аферата Драйфус не се развива във Франция? Нима не е имало *** излагани в зоопарковете на Базел, Торино и Антверпен? Пък във Вишеградската четворка колко обичат арабите да не говорим. Евроатлантизмът се спуска отгоре надолу, а не е ценност тръгваща от хората.
94
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Смърт на малакос, дето развяха гръцкият флаг насред София! Искам главите им за чаши за наздравица, а останалите им криви кратуни с копитата на коня, докато станат на пита!
93
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре еврейска *** отколкото нацистки слабoумник, който мрази другите защото тате го е бил като малък и не му е купил колело. :-)
92
5
 
5
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
До Софиянец Що за "герой" е след като и Борис Сакс кобурготски го отстранява от властта 1939 г
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФашизъм и нацизъм е имало,но комунизъм никога не е съществувал някога.Имало е само такива партии,но никога реален комунизъм някъде.Фашизма е осъден със закон,дори в Германия влизат в затвора,ако прекалят с нацистки изцепки,но не и в България,защо?
90
1
 
13
 
! Отговори
До Софиянец преди 4 години
Цитат: И как точно искате Европа да има европейски облик, като развявате нацистки символи и заплашвате "джендърите" със смърт?Извинявай, аз под патриотите не визирам нито участниците в Луковмарш нито политически партии. Визирам, че по принцип има много хора които искат отделните нации да си имат отделни държави със собствени култури и колорит. Съвременният евроатлантизъм заклеймява обаче тези хора като ксенофоби и расисти.
89
6
 
4
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Прекрасна илюстрация как двете братски идеологии са пореден път работят заедно и си подават ръка - нацизмът и социализмът. БНС, организаторите на това срамно шествие, са хибридна организация спонсорирана от Москва (това е ясно на всички). От друга страна на техните шествие се пропагандира зле прикрита нацистка символика и идеология. Пак си подадохте ръце, нали така нацисти и социалисти, за пореден път? :))
88
2
 
7
 
! Отговори
До Наблюдател (№ 66) преди 4 години
Питаш "защо руснаците никога досега не протестираха срещу Луковмарш?"Напиши в Гугъл "Руско националистическо единство", "Движение против нелегалната имиграция", Национално-патриотичен фронт "Памет", "Славянски съюз". Ако напишеш имената на тези организации на руски език, ще получиш по-подробна информация. Напиши и "Коловрат". Също и "Юнармия".Хората си имат държава и мислят как да я защитят. Ние имаме една на 1 300 години и 6 български империи преди нея, но си питаме ушите и чакаме Михаля.