Сиди: Защо така показно арестуват само представители на ВМРО?

Прокуратурата трябва да върши своята работа, категоричен е патриотът
Обновена: 27 фев 2020 14:40 | 26 фев 2020 10:40,
51

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за безстопанственост на директора на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева, която беше арестувана в понеделник. Разследващите са установили 40 случая на незаконно сондиране на вода само в Пловдивско.
Още по темата

Арестът предизвика нов трус в управляващата коалиция. Причината е, че това е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившия екоминистър Нено Димов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов.

"Ние нямаме против, когато има данни за извършени престъпления прокуратурата да се самосезира и да свърши своята работа. Не разбираме обаче, защо беше необходима тази показност", заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди за "България сутрин".

Спецакция в Басейнова дирекция – Пловдив, има задържани

Според него с двата ареста на министър Нено Димов и на инж. Кънева се търси показност.

"Вчера Нено Димов беше оставен в ареста с аргументите, че уронвал престижа на властта. В Наказателния кодекс обаче няма такава мярка", отбеляза Сиди.

Той смята, че инж. Кънева е направила всичко необходимо да открие незаконния сондаж.  "Този показен арест не е спрял сондажа", твърди депутатът.

"Не разбираме показността на ареста, което само демонстрира, че към коалиционните партньори има особено отношение", заяви Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че всички действия на организацията ще се решават на коалиционен съвет.

Междувременно три министерства искат създаване на нов Закон за движение по пътищата. От ВМРО също предложиха законови промени.

"Законът за движение по пътищата в сегашния си вид не работи. Той трябва да бъде разделен на три - за регистрация на превозните средства, за пътната мрежа и за самото движение по пътищата. Има много сериозен напредък по трите проекта, за съжаление те бяха спрени и сега отново се отваря темата", обясни Сиди.

И допълни, че в изцяло новата нормативна уредба ще бъдат взети всички добри практики от Европа, но работата е твърде много и не е сигурно дали законът ще влезе в сила преди края на мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просветна им! Ами ГЕРБ така действа с всички предишни патерици. Имат си тактика да насочват всичко негативно към т. нар. "партньори". Всички предишни утекоха в канала, сега е ред на патриотите. Ама си го заслужават, заради тъпата кучешка преданост, с която се надяваха покрай ГЕРБ да се държат дълго във властта.
17
1
 
21
 
! Отговори
стига сте им викали! преди 4 години
патриоти.обезсмисляте думата.или поне го слагайте в кавички.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и Воля винаги са готови да заменят ВМРО. Това се нарича "диверсификация". Да не зависиш от една патерица, да има конкуренция и свободен пазар на патерици. Цената на патерицата пада, няма монопол.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защото вашите кадри са уличени в далавери.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами продължавайте да ближете задните части на Вожда,и дано ви дойде акъла в главата!
13
1
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Щото гушнахте 50 000 000 ? от паспорти без да се отчетете на НЕГО ! Затова...
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкриваме Задкулисието чрез Показност. В Задкулисието се крият всякакви нацита, корумпета, криминали, паспортаджии и други задкулисни образи от париотите.
11
2
 
8
 
! Отговори
ира преди 4 години
Ха ха ти не разбрали че герб са моми дествени естествено е вие да обирате пешкира за пред ЕС за борба с корупцията ама че сте наааивни подкрепяйте ги нали сте жадни за влас така ще е
10
1
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Вместо да се замислят,защо трети човек от тяхната квота е арестуван за безхаберие,те пищят като ощипана мома!Докато предлагат на ръководни постове хора на политически принцип,а не професионалисти,така ще бъде!Те какво искат,да ги арестуват с духова музика ли?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами другарю Сиди или ди си ,както си , извинявам се за незнанието , като станеш по..д..метка ,те ИЗПОЛЗВАТ по предназначението ти , защо не сложиха човек от най- могъщата партия , според боса им , да оправи нещата със бо..клука и водата ,а хитрите ко..му..ня..ги , уж пълни с "капацитети" по въпроса ,даже в ИМЕТО на народа не предложиха свой Капацитет..учи се ,младежо как се прави прави разлика между ГЕРБ и БСП
8
0
 
20
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Защото не арестуваха Жамбазски!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото леките жени са така, като ги използват ги изхъхрят на бо клула!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото вече сте излишни, *** :)
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
показно продават паспорти , показно карат пияни , показно ни набутват въображаеми изтребители , показно в банско , показно в перник...абе имат някви заслуги
4
2
 
22
 
! Отговори
Мда преди 4 години
"Патриотите"(вкл. ВМРО) толкава дълбоко заровиха *** в копанката с далавери,че пропуснаха да забележат как ГЕРБ ги превърна в главни виновници за всичко,пушечно месо.Така им се пада на патериците-изхвърляне,след като станат ненужни.Впрочем С.Трифонов трябва да се поучи от тоя опит,щото май се готви да стане патерица...
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са по неадекватни и от герб.Ако има доказана вина..какво като е от вмро?Или само защото сте коалиционни партньори..да не ви закачат?Отделен е въпроса, че Гешев праща качулките...да арестуват жена на средна възраст...все едно е наркобарон.Спокойно можеха да си отидат на място...да си и врръчат заповвдта и да си я изведат. Останалите да запорират кабинета и докумвнтите, предмвт на разследване.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук е прав - Петя АВрамова и Владислав Горанов плачат за затвора, но никой не ги бара с пръст защото са от Герб. Данаил Кирилов създава закони с ОБРАТНА ДАВНОСТ.
1
1
 
24
 
! Отговори
Пак ли цирк? преди 4 години
Сутринта слушах Каракачанов да предупреждава ГЕРБ, че много компромиси са им правили, време е вече цирка да свърши!? Ето това са правили три години - цирк, а народа очаква правилна политика, от циркаджии ли?