Борисов от Пловдив: Футболен град, заслужава модерни стадиони

Премиерът посети и Бачковския манастир: Без Господ нищо не може да се направи
Обновена: 29 фев 2020 16:18 | 29 фев 2020 16:10, Красимир Ангелов
95
Борисов от Пловдив: Футболен град, заслужава модерни стадиони
Снимка: Министерски съвет

Пловдив е футболен град и привържениците заслужават отборите им да модерни стадиони. Това написа премиерът Бойко Борисов във профила във Facebook, след като посети втория по големина град у нас.

"За довършване на строителството на стадион "Христо Ботев" правителството отпусна 25 милиона лева. Призовах ръководството на община Пловдив и на "Ботев" да се захванат здраво със строителството, а феновете на отбора да следят процеса", посочи още министър-председателят.

Още по темата
Той посети стадионите на "Локомотив" и "Ботев", за чиито ремонти, изграждане и обновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лв. по бюджета на общината.

"Това, което сте ми искали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата трябва да са дошли вече в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите максимално бързо", заяви премиерът Борисов по време на огледа на стадиона на "Локомотив" - Пловдив.

Премиерът Борисов посети и стадиона на "Ботев". За неговия ремонт правителството също осигури средства – 25 милиона лева. Ръководството на футболния клуб и феновете благодариха на министър-председателя за финансирането.

По-късно Бойко Борисов посети СУ "Найден Геров" – Пловдив, едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града. Държавни пари са осигурени още за ОУ "Екзарх Антим I" и ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен" , СУ"Софроний Врачански" и СУ "Св. Седмочисленици" в "Тракия".

След това министър-председателят инспектира ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград, в което ще бъде изграден физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството.

"Децата са ни най-скъпи, спортът е от изключително значение за тяхното развитие и дисциплина и затова правителство реши да отпусне средства на общо 50 училища в цялата страна, за да си изградят физкултурни салони", отбеляза премиерът Борисов в Асеновград.

По-късно, по повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия, министър-председателят посети Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

"Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него", заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера бях в една лаборатория на известен наш университет, където попитах за специфично оборудване, от което имат нужда 90 процента от високотехнологичните компании в сферата на микроелектрониката и отговорът беше че един милион са мнооого пари за държавата. А тиквите не могат да осъзнаят че тия футболисти трябва някой да ги роди, а тоя някой отдавна е избягал в държавите които предпочитат да дадат един милион за инвестиция в технология вместо за мачлета
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво обнови и стадиона в Барселона ,какво толкова ти си баровец
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Библиотеки нещо или?! :)
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво прста, за наука се скръндзите да дадете един милион за оборудване, което ще задържи младите и ще привлече високотехнологични компании, а тука даваш десетки милиони! Само да ви ви светна гербаджиите че тия стадиони ще се разпаднат след десетина години поради демографския срив. Тикво прати!!!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, до тук добре. Боко си направи як пиар, за сега изглежда че ще имаме стадион. Отрепките от локо млъкнаха, изглежда че и двата клуба ще намажем тоя път. Посрещат го като папата, той се държи като селския кмет и раздава НАШИТЕ пари. Защо никой не пита барем, защо до сега никой не си мръдна пръста толкова години? Та тези стадиони ни се полагат на нас,пловдивчани. Защо се държи тоя все едно ни прави услуга? На Горанов шала му струвал 25милиона???? 25 милиона от НАШИТЕ пари бе,мутри прости. Ако не бяхте такава шайка престъпници в България щеше да има нормален бизнес и футбола ни щеше да е футб
33
5
 
11
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
Така, до тук добре. Боко си направи як пиар, за сега изглежда че ще имаме стадион. Ромчетата от локо млъкнаха, изглежда че и двата клуба ще намажем тоя път. Посрещат го като папата, той се държи като селския кмет и раздава НАШИТЕ пари. Защо никой не пита барем, защо до сега никой не си мръдна пръста толкова години? Та тези стадиони ни се полагат на нас,пловдивчани. Защо се държи тоя все едно ни прави услуга? На Горанов шала му струвал 25милиона???? 25 милиона от НАШИТЕ пари бе,мутри прoсти.
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи събират пластмасови капачки за да закупят после кувиози за недоносените бебенца. То скоро нито футболисти ще има в тази държава, нито публика,която да ги гледа. Пък държавата налива пари за стадиони...
31
2
 
25
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
Колкото и пъти да посетя Пловдив,толкова пъти се чудя,защо толкова хора го харесват.Инфраструктурата е в плачевно състояние,тоя за стадиони мисли
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Давай пари за ДЮШ , а не за стадиони. Футболът трябва да се гради от деца, а не да се дотират частни отбори. За това който ни хвани и ни бие, защото цялото първенство ни е от танганайци
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов сигурно им е подсказал кои фирми да извършат дейностите. Къщите в Барселона са скъпи.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всеки ще чака държавата да му оправи стадиона.
27
3
 
2
 
! Отговори
Ебас преди 4 години
И пак местим тази стрелките на пред и губим един час. Дано да е за последно.
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще даде пари за стадион и после няма да има за местната болница.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяхте подменили Вик мрежата на града с тези пари, например.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разсипия и излишни харчове докато жизнено важни проблеми остават на заден план. Типично слабоумно-герберски подход.
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не виновен човека харесва спорта..Навремето при сициализма имаш лозунги такива "Спорт да има за родината любима"
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Областната адвокатка Дани Каназирева му е барцелонка.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички стадионите трябва да се монтират видео екрани излъчващи реклами по време на мача. Също и един мач който се излъчва на тв канал вместо да дават повторение на някоя ситуация може да излъчват реклама. Без реклами на малък пазар като българския трудно може да съществува този спорт.
20
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА!
19
2
 
24
 
! Отговори
пазар преди 4 години
Болницата е платена а манастира и ФК на държавна хранилка.