Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите

На граничен пункт "Капитан Андреево" е спокойно
Обновена: 29 фев 2020 10:15 | 29 фев 2020 10:02, Елка Василева
48
Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите
Снимка: БГНЕС

На граничен пункт „Капитан Андреево“ всичко изглежда спокойно. Стана ясно, че засега няма необходимост от включване на българската армия, след като в петък Анкара заяви, че няма да затваря границите си за бежанците.

Те пък се струпаха на ГКПП Пазаркуле на турско-гръцката граница и искат да стигнат до Европа през Гърция.

Няма колони от автомобили, след като от вчера има засилено присъствие заради евентуална бежанска вълна и предотвратяване на влизането на нелегални мигранти у нас.

Още по темата

"Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност", посочи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.

„Към настоящия момент не е необходимо да привличаме допълнително сили от тези на МВР, но имаме готовност, водили сме разговори с колегите от армията при необходимост да бъдат привлечени и техни сили. Пътникопотокът е малко по-затруднен на входа“, каза Кичиков, цитиран от bTV.

„Знаете какво се случва в  съседната ни държава. Към България все още нямаме поток от мигранти. Надяваме се, че няма да има. Нищо по-различно от предишните дни не се е случвало. Към този час имахме два опита с изключително малък брой хора. Има движение на групи в посока гръцката граница. В резултат от разговорите, водени между нашия премиер и турския президент, има влияние. Една такава криза, това са много хиляди, които вървят към Европа, няма как да не повлияе дипломацията”, заяви междувременно главен комисар Светлан Кичиков, директор на „Гранична полиция”, на брифинг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Аз ли нещо съм в грешка (моля да ме извините) но на една държава границите не трябва ли да се охраняват от армията на съответната държава ? Границите на родината ни Динко ли ще ги пази и полиция с макарови дето плюят на 20-30 метра ? Полицията не е ли за вътрешно опазване на реда и борба с престъпността ?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И дано сирийците не разберат че у нас на всеки ъгъл има дюнерджийница.Дано големия дипломат Тиквоний не се изтърве пред Ердоган.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами оставете нещата на частната инициатива.Самоорганизирани групи да ги респектират(бой ама много), глобяват(с каквото имат) и екстрадират(изхвърлят обратно).Футболните агитки сигурно ще са първи.
18
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Как така бе? Не изпълнявате "заповедите" (изцепките) на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ?А какво ще каже Шкембе Войводата?Не всявайте раздор в "стабилната" "управляваща" ни банда.
17
1
 
16
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Къде е Валери Симеонов големия патриот, бабички ще има за бутане...
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koito znae da poluchava darjavna bg narodna zaplata, traa i da znae da govori pred kamerite i mikrofonite na bg narod suveren, da dava tochna iasna barza prozrachna informacia, da otchita barzo, tochno i iasno prozrachno truda si za 1 minuta vreme.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте ги да отидат на сръбската граница и тогава се сетете че сте войници и за какво сте назначени. Ердоган ги събра в държавата си уж от милост, да си прави операции в Сирия и в удобния момент да ги използва срещу Ес за поредното изнудване. Ако Германия или друга държава имат нужда от допълнителен народ да си ги вземат, не да принуждават други държави да поемат задълженията им
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбъркана работа! Някакъв тип в маскировъчна униформа ни говори сказки за коронавируса. А армията няма да пази границата от мюсулманските пълчища. Време е!
13
0
 
28
 
! Отговори
ГАНЧО. преди 4 години
Тези войници ако им се наложи да пробягат след някой бежанец повече от 100м с оръжие ще получат инфаркт. Не виждате ли че всички са 100+ килограма. Това е пародия на армия. То като гледаш командването и войниците са от този калибър - закръглени и охранени. Защо не се върне - Елхово, Грудово, Звездец, диви кашици и марш на скок 30км с оборудване. Лопатката да те бие по задните части. Идилия, но това бяха ВОЙНИЦИ.
12
0
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Работата пак опира да Динко с АТВ-то. Цялата герберска пропаганда се е втурнала да хвали тлъстия предател и родоотстъпник Боко тиквата.А комедията със самолета му е направо за НАТФИЗ.Явно милиционерската главица не може да роди нищо повече от стария шлагер "Човек от народа"...от Барселона.
11
0
 
25
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Каква армия бе ,герберунги? Къде я видяхте? На парада на 6 май ли? Там имаше само някакви реликви отпреди 40-50г.С парите които ген.Тиква хариза на краварите за стари и ненужни летящи ковчези ,армията можеше поне се подготви за охрана на "Великата българска стена" ,както се изрази един крадлив вицепремиер с хотел-"Козия рог".А от оградата бяха откраднати най-много пари.
10
1
 
32
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нарушителят на границата е престъпник.Това се отнася за арабеските.Всяка държава е длъжна да се защитава от агресори.Войната в Сирия арабите я използват за повод,за да се настанят наготово в нашия свят.Защо не отидат в съседните ислямски държави,хем няма да има езикова бариера,имамът ще вие дато прериино куче на всеки три часа,и ще им е приятно.Виновни сме ние-християните,които не искаме да видим нашествието.Фесовите искат да унищожат нашия свят.Затова по границите автомати и картечници.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова прости и необразовани хора има само в този сайт. На първо място е един червен *** , който е с психично ряазстройство на тема ГЕРБ. На него каквото и да му кажеш той е като грамофон, върти една и съща плоча. ***.
8
10
 
20
 
! Отговори
филибелиоглу преди 4 години
Тя работата е ясна! България ще бъде северозападен вилает.Иначе нямаше да се насочват към Гърция.Ами....започвайте да учите турски,а не английски.Дето се вика..." Насалсън комшуоллар".
7
2
 
23
 
! Отговори
1912 преди 4 години
Очевадно е че ООН и НАТО са едни абсолютно ненужни и терористични организации!!!!Първите развъждат ***,вторите ги разпространяват!!!!Да се закрият ,заедно със всички НПОта!!!!!Колко трябва да си НЕумен ,за да си вярваш че тези само ще премимат?!?!?!Не на подмяната на населението!
6
4
 
24
 
! Отговори
булгар преди 4 години
Кои ше доиде тук у таз мизерия бре маи ни се иска *** сирииците не са будали тук сите гледаме лошо и се ядеме един друг
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как коя? НАТО
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Tesi nemat bg shapki.
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква армия.Нещо не разбирам.България и армия.
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нама и гориво за първия самолет, а на втория гумите спукани.