Борисов зове да се помогне на Турция за мигрантите

С общи усилия и дипломация ситуацията щяла да се успокои
62
Борисов зове да се помогне на Турция за мигрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов трябва да се помогне на Турция, за да се реши проблемът с мигрантите,  за които Анкара отвори вратите към Европа.

Той проведе телефонен разговор с президента на Франция  Еманюел Макрон като двамата обсъдиха актуалната информация и налагащите се действия във връзка с обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Още по темата

Бойко Борисов бе категоричен, че само с общи усилия, дипломация и навременни стъпки събитията в региона могат да се успокоят, допълват от правителствения пресцентър.

„Трябва да решим този процес дълготрайно - и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с хуманитарната криза. В този контекст Турция трябва да се подпомогне, за да може отново да се грижи за бежанците“, заяви премиерът Борисов пред президента Макрон.

В хода на разговора бе отбелязано, че Франция е напълно солидарна с Гърция и България, както и че е готова да даде своя принос и подкрепа в усилията на европейците за защита на границите.

Френският държавен глава посочи пред премиера Борисов, че в настоящата ситуация трябва да се действа бързо и заедно, за да се избегне хуманитарна и миграционна криза.

Българският премиер и френският президент разговаряха часове преди срещата на Борисов с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, на която ще бъдат обсъдени необходимите мерки от спешен порядък за стабилност и мир в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
15
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
А вчера искаше прошка!
11
30
 
1
 
! Отговори
Йълдъз Истихбарат преди 4 години
Не разбирам защо българите сте толкова много срещу бежанците. Имате деомграфска криза. Повечето от бежанците са млади и прави мъже, хем ще ви разрешат демграфския проблем, хем ще ви подобрят генофона, който и без това е по-калпав и от много калпав!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми помогни му! Дай лагери за мигрантите!
9
3
 
29
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Подари на Турция Южен поток и АЕЦ-а.Забрани 3 мартСега зове да се помага на Турция.Е сетете се на кой е агент)
8
14
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Сирийци, афганци, тарамбуки и още каквито щеш. Истината е, че докато Бойко се спогажда с Ердоган навлеци в България няма. Справка Гърция и големите им усти. Така, че не виждам нищо лошо Бойко да си стиска ръката с Ердоган. Паричките идват от джоба на европейските тикви, дето си вярваха, че ще се справят. За сега в България тарамбуки няма, което е повече от прекрасно.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това,да забрани 3-ти март да се чества е най-голямата про стотия,която можа да му роди ти квата.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравих, кажи му също да предаде много поздрави на Путин когато ходи в други ден на килимчето в Москва.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е агресор и окупатор в Сирия. Ако не беше въоръжила до зъби терористите от Ал-Кайда, до сега правителството щеше да изчисти Идлиб и нямаше да има бежанци. Да не говорим, че по-голямата част от бежанците въобще дори не са сирийци...
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,дръта май муно.Ще си го получиш свише.Прекаляваш.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се вика - всички наопаки, той на терсене.Борисов, не разбра ли, че тия не са сирийци, не разбра ли, че Ердогна изнудва ЕС за още милиарди? Ти на коя страна си бре?Къде си тръгнал да отиваш в Анкара? И като си там, питай го що чини той в Сирия? Война ли е обявил? Дали утре така няма да налази и нас?Хайде велики дипломате.Кажи му,че ЕС ще му наложи санкции ако продължава да ни изнудва и да разкара тия сомалийци далече от границата ни.Ей това му кажи и не се дръж като женски полов орган
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата, що не се вземете вече с твоя приятел Ердоган и да се плющите на воля в сараите му?
1
25
 
3
 
! Отговори
Йълдъз Истихбарат преди 4 години
Борисов може да е всякакъв, но едно е сигурно - знае как да води добра дипломация с Турция. И това е причината откак Ердоан разреши на бежанците да напуснат Турция, те да отиват само на гръцката граница. Не им се разрешава да отидат на българската. И за да си имате поне малка представа за какво ви говоря - в момента, в който ги пиша тия редове, близо 600,000 бежанци са в движение в Турция по посока на пограничните райони по гръцката и бългаската граница!