БСП иска мораториум върху битовите плащания

Червените искат и по-високи наказания за спекулантите
15 мар 2020 16:30, Нели Христова
143
БСП иска мораториум върху битовите плащания
Снимка: БГНЕС

Мораториум върху битовите плащания на сметки и спиране на сроковете по граждански и административни дела, включително такива на ЧСИ за времето, в което е обявено извънредно положение в страната заради коронавируса. Това са част от мерките, които БСП предложи след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група, съобщават от "24 часа"

Ще подкрепим всички разумни мерки на националния щаб, мястото да се решават тези въпроси и Народното събрание и ние сме на разположение, обяви соцлидерката Корнелия Нинова. Червените ще искат изсрушвания на министри в ресорните комисии за анализ какви последици ще има от кризата във всеки сектор. А от премиера ще искат да каже какво е състоянието на фискалния резерв и какви стоки от държавния резерв могат да бъдат освобождавани при нужда.

БСП предлага да се разпишат по-високи наказания за спекулантите, както и ново определение какво е спекула.

Нинова призова правителството да намери начин да включи частните болници в работата на медицинските лица, той като има недостиг на кадри.

Прав е ген. Мутафчийски като казва, че купонът свърши, но и времето за общи приказки свърши, нужни са разумни и отговорни мерки и ние сме готови да обсъждаме такива, каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
8
 
19
 
! Отговори
България утре преди 4 години
Другарката Нинова да се скрие незабавно. След тази криза рейтинга на БСП ще слезе в сферата на едноцифрените числа. Аман от популизъм и методи за манипулация от времето на болшевиките!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мутрите реват БРАВО.МНОГО ВЯРНО И ТОЧНО.
75
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мутрите реватМерки да, но не и да не си плащаш сметката когато си потребявал. Някой много ги меси работите. Заплатите на работещите, добре, не би било зле, но не и потреблението, което понякога е толкова безхаберно а пък ако някой друг го плаща не знам къде ще му излезе края. Не, това е абсурдно, аз ако съм, изобщо не бих го взела като опция. Да се вземат мерки там където може. Частният бизнес си е частен и в тази си част трябва да се спасява сам. Съжалявам.
74
9
 
13
 
! Отговори
Те така те преди 4 години
Да се вземат мерки: 1. Всички комуня да ги затворят в затвора по обвинение в подкрепа на популузма и неотричане на фашистката си политика към българите.2. На всички *** комуня да се блокират ип-тата, за да не внасят смут сред нормалното население. 3. В никой случай да не им се дава правото да не си плащат комуналните услуги- и без това цял живот живеят на гърба на останалите.4. На всички комуня да им увеличат двойно налозите-ще да рече данъците, зорлем решат да напуснат България.
73
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Но никога няма да го приемат. Тиквата знае само събиране. Изваждане не знае.
72
7
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Мораториум върху битовите плащания... И след един месец двойни сметки. Как ще ги платим ?
71
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Див популизъм и то в този тежък момент. Как не я е срам.
70
8
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 4 години
Тази не разбра ,че колкото повече се показва ,толкова става по омразна!
69
5
 
11
 
! Отговори
валентина преди 4 години
До 51 Каква вина имаме,че в държавата НЯМА достатъчно държавна работа,и сме се хванали да работим на някой частник????И щом е така-то аз ОТИВАМ НА РАБОТА,и не ме интересува колко вируси ще пренеса,защото АЗ ТРЯБВА да живея,а без заплата това няма как да стане.ТА НЕ ГОСПОДИНЕ-В ИТАЛИЯ,ГЕРМАНИЯ И Т.Н НЕ ПИТАТ ДАЛИ СИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА,А ДАЛИ СИ РАБОТНИК ОСТАВАЩ БЕЗ ДОХОД ДА СИ КУПИШ ЕДИН ХЛЯБ.
68
11
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Борисов и ГЕРБ чудеса да направят, от Радев и Нинова добра дума няма да чуете.Те са на програма да отричаме всичко , направено от правителството.
67
11
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 4 години
До колкото виждаш, ***, шели били да се вземат уж мерки за проспериращ частен бизнес.таквиа мерки се взеха последните 10 години, че 200 000 фирми фалираха и биснеса им беше изпапкан от калинките ви. Дори без епидемия.Да ви имам ненаялите се дръндьовци нагли.
66
9
 
13
 
! Отговори
мутрите реват преди 4 години
По целият свят приеха мерки, защитаващи хората и фирмите, които губят доход. Само у нас мутрафонията и слугинажа й реве, сякаш личните им пари някой иска.Аланколу, кога бюджета ви стана бащиния?Държавата е наша - вие сте администрация - т.е. обслужващ персонал.Никой не вие назначавал за чорбаджии и тирани.Това дето го администрирате не е за крадене, а за таквиа случаи като сегашният!
65
3
 
10
 
! Отговори
хващате се за думата преди 4 години
Мораториум на плащанията и разсрочване на плащанията имат един и същ ефект. Другото би било - опрощаване на плащанията.Ясно е, че ако има мораториум то той би бил временен.Ама то това троловете освен да се заяждате на дребно, друго не можете.
64
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо бсп не вземе и да даде нещо, вместо само да иска?! Аман от популисти.
63
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Див пещерен популизъм" била мярката, наложена във всяка западна страна, псотарадала от заразата.Дори в САЩ, където доходите са двойни на европейските, има вече специален фонд за платен отпуск на болни и загубили работата си.Извод: на оядени калинки и алчни рекетьори не се поверяват милиарди евро бюджет!
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мораториум-приеха разсрочване, вярно е!И са прави ;по-добре клиент който да плаща със закъснение отколкото фалирал клиент !)говоря като човек с опит от финансовата криза 2008 година тогава междуфирмените плащания се бавеха с месеци , заплатите също.По-добре да е регламентирано
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова да даде пример и да даде от парите, които открадна от Техноимпекс за компенсиране и тогава да говори!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДокторНа комунистите като чуят държава и пари им потичат лигите за крадене.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По глупави са, защото това ще доведе до фалит и без това фалиралата им държава.Твоята логика е да правим нещо защото и някой си друг го бил правил???
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен До 59В Италия няма мораториум. Не си измисляй.