Радев: Борбата е за всеки българин! Лекарите на фронта с 1000 лв. отгоре

Двамата обсъдиха мерките срещу коронавируса
Обновена: 15 мар 2020 12:54 | 15 мар 2020 12:25, Александър Попов
565
Радев: Борбата е за всеки българин! Лекарите на фронта с 1000 лв. отгоре
Снимка: БГНЕС

Епидемията ще подложи на изпитания здравната система и всяка социална система в страната. Да изразим своето уважение към българските лекари и медицински сестри. Нашето оцеляване зависи от тях. 30 години българите се спасяват поединично, но този смъртоносен вирус ни кара да се осъзнаем, каза Румен Радев след срещата си с Бойко Борисов.

Моят призив е да не се поддаваме на паниката.

"Строгите мерки ще бъдат отполза само, ако всеки един осъзнае техният смисъл и своето място и участие в борбата с коронавируса. Извънредното положение е с едномесечен срок и аз го приемам като временна мярка, въпреки критиките си към начина, по който беше въведен. Моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във формсмажор и трябва да проявяваме разбиране към техните усилия. В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Те са високоспасяващи", каза още той.

Правителството да предложи механизми за подпомагане на най-засегнатите, поиска още Румен Радев. Трябва всички да сме солидарни с всички, който най-силно ще усетят последиците от кризата. Младите да помагат на старите. Това е начина да си върнем доверието в държавата и обществото.

Тази криза е възможност да излезем силни като общество и единни като народ, в който поколенията да си подават ръка.

Борбата днес е всеки българин, посочи още държавният глава. Моят призив е единство и солидарност.

Това, което правим в най-спешен порядък е да защитим лекарите, заяви Бойко Борисов.

"Абсолютно съм солидарен с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единството. Това, което към момента правим и запознахме президентът - в спешен порядък, най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите, всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме по 1000 лв. на медицинско лице. Няма да ги делим на доктор, лекар и лаборанти"

От криза не се излиза по-богат. Засега нито една държава не е взела конкретни мерки, тъй като лекарите не дават прогноза докога ще продължи пандемията, допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
2
 
! Отговори
генерал Врачев преди 4 години
До ДуроТой се опита да мобилизира персонала на морето във запас но не успя.Опита се да въведе кухни-майки на морето при казармени условия..
377
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До апоедно е да ди военен летец като египетския бивш президент а друго е да си държавник.Айзенхауер сащо от военен се превърна в президент-държавник на САЩ
376
0
 
5
 
! Отговори
Дуро преди 4 години
Уважаеми съпартиици,драги и не толкова мили сънародници вижте,какво правят страните около нас-Гърция,Хърватия,Македония-пълен контрол върху храните,мобилизиране на здравните работници.Затваряне на граници и ред социални дейности!
375
1
 
3
 
! Отговори
гласувайте за нас! преди 4 години
борба за всеки глас....
374
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата са едни мажее...мани мани.Оставили са жените им да отгледат децата,а те се занимават с либовнички.Гоуема работа,нема що.
373
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кристин Лагард, шефката на Европейската Централна Банка открио призна даже преди кризата с вируса, че ЕС е в рецесия. При рецесия хората не купуват а успешна Германия живее от износ, ако не купуват стоките които изнася успешна Германия управляване от най-успешния лидер г-жа Ангела Меркел ще колабира.
372
0
 
4
 
! Отговори
Фреди Меркюри преди 4 години
Барселона !Как бих могъл да те забравя...
371
7
 
9
 
! Отговори
апо преди 4 години
Не критикувам другаря президент , просто описвам едно устойчиво във времето поведение , което до този момент го характеризира като много слаб политик и тоттален антидържавник!Умелия политик освен всичко друго трябва да е хитър , нахотчив , съобразителен , гъвкав , изпреварващ събитията , изненадващ.....дори ако щете и тарикат.Държавникът трябва да е неуспорим лидер , скопоен , мъдър , далновиден , инициативен и адекватен...Радев освен дублиране на мандата нищо друго не го интерисува
370
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успешан Германия има отрицателен прираст на населението и ако това продължи така след няколко десетилетия ще стане непбратимо и икономиката и няма да може да функционира. Затова най-успешният европейски лидер г-жа Ангела Меркел внася милиони мигранти от Близкия Изток и Африка.
369
1
 
1
 
! Отговори
?! преди 4 години
До Анонимен 396 бля-бля-бля! какви ***, какви 5 лв. не прехвърляй от болната глава на здравата. всичко за което пишеш е присъщо на тикво мутроджийската клика.а все пак има ли нещо нормално в нашата държава?
368
1
 
5
 
! Отговори
винаги истината преди 4 години
Държавата се издържа от данъци !СПРАВКА - януари т .г в държавната хазна са влезли 3 милиарда и 560 милиона лева- 3 млрд са от данъци и такси и 560 мил . от производство на бизнеса ! Б Б КАЗА САМАТА ИСТИНА !?
367
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес аптеките ни посрещат с табели-спирт,ръкавици и маски-няма.В eBay и Amazon колкото щеш! И дори по-евтино ще ти излезе!Лозо... стига мрънка!
366
0
 
10
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
Плащаме за летящи илюзии,хвърчила и всякакви ненужни летящи крепости,а днес аптеките ни посрещат с табели-спирт,ръкавици и маски-няма.Явно короната ще се окаже и катарзис за тези,които ще оцелеят!Бог да пази България!
365
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия е мощен двигател на европейската икономика! Меркел е най - успешният министър председател в най - новата история на Германия. Gemeinsam sind wir staerker!
364
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Браво!И Румката и Боко си измиха ръцете и ...,Ангелкова говори за туризъм.Разпуснете ненужните министерства,разпуснете хрантутниците от НС.ПОКРАЙ ТЯХ И МНОГОТО НЕНУЖЕН ПЕРСОНАЛ,ТЕ ИПРЕДИ НЕ ХОДЕХА НА РАБОТА,ТА СЕГА ЛИ?Необходими са работещи звена и СОЦИАЛНО МИНИСТЕРСТВО,ЗДРАВНО И ОБРАЗУВАТЕЛНО ДЕЛО.За Великден ще е вече късно!Следващите три седмици ЩЕ са критични за България!
363
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостДържавата ни плати за фърчилата Ф16,въпреки че няма пари,откъде да ги вземат тези пари сега?
362
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия има предостатъчно маски затова не прати маски на Италия. В Германия има 10-тина починали, но Германия няма да прати лекари или легла на Италия където починалите са хиляди. Защото в ЕС солидарността свършва там където свършват интересите на Германия.
361
1
 
16
 
! Отговори
гост преди 4 години
Най голямата чума е мизерията. Див народ слаба държава.
360
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До апоНяма да прехвърляте вината на президента Радев,особено за Шипка,защото явно не сте го осведомили за нещата които се случват и така го поставяте в шах и неудобна ситуация,но той е президент на България и престанете да го критикувате,защото няма за какво!
359
6
 
13
 
! Отговори
апо преди 4 години
Пореден епизод от Радефф шоу , нищо ново , същата скука от пози , физиономии , интонации и характерните паузи , несъгласие , критики , демагогии ,призиви и лозунги при това отново със сериозно закъснение и напълно неадекватно на реалността.Този позор по настоящем е президент на РБ. Не харесвам , но последно време все повече вярвам че ще повтори мандата си :(.Защо ли ? Защото всеки политик бленува опонента му да е недодялан , непохватен ,ограничен и бездарен клоун , който перманентно е на колене