Парламентът нито се разпускал, нито спирал да работи

Комисиите могат да работят, въпреки че няма да има пленарни заседания
16
Парламентът нито се разпускал, нито спирал да работи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че депутатите решиха, че няма да провеждат редовните си пленарни заседания до 12 април зарази извънредното положение, шефката на НС Цвета Караянчева увери, че парламентът нито се разпуска, нито спира да работи.

Още по темата

"Той работи в извънредна ситуация. По Конституция той е постоянно действащ орган. Няма повод за притеснение и това, които говори опозицията е безпочвено“, коментира тя пред Нова тв.

"Нямаме право да заплашваме живота на работещите в Народното събрание“, категорична бе Караянчева.

Парламентарните комисии имат възможност да работят по различно време.

"Залите са големи, депутатите могат да работят на разстояние един от друг. В пленарна зала обаче ситуацията не е такава - нямаме това разстояние и работим повече от 15 минути в едно помещение“, обясни шефката на НС.

"Никой не казва, че в момента народните представители не работят. Всеки има някакво задължение, с което работи по различни законопроекти. Всички са готови, след като има събрани 48 подписа от народни представители, или е налице някоя от другите хипотези, парламентът да бъде свикан“, каза още Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
"Всеки има някакво задължение". Ако е така, публикувайте списък, от който да се види колко от депутатите работят в комисии и кога са заседавали. Но знам, че няма да го направите, защото ще се види ясно, че депутатите просто ги няма там. Днес (примерно) може да се събере комисия от 5 човека, утре - пак, а в други ден - изобщо никой.И аз искам да работя така и да получавам пълна заплата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Менекше абла преди 4 години
Работи, ама на практика е капалъ и файда йок.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално истинска работа имат около 40, най-много 50 депутати, които знаят защо са там и да кажем, че разбират материята. Всички други са фигуранти и присъстват само формално в залата.
11
0
 
4
 
! Отговори
haha преди 4 години
Парламентът се разпускал, нито има смисъл да работи
10
0
 
4
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
С.ТрифоноФФФФ заплатите се вдигат на депутатите с 300лв на месец от 01.04..Парламента работи разбира се,те живеят на някаква друга планета-софийска жълтите павета.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам една статистика кой не е влизал в парламента от началото на Март, така се отсяват калинките и пиявиците.По телевизията забелязах че в цялата зала има 10-15 човека, а осаналите 205 къде са?????
8
0
 
9
 
! Отговори
... преди 4 години
То пък кога ли е работил парламента. Половината от тези *** не са влизали, другите вътре цъкат карти на телефона.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6:Сори, няма как да стане ... хилядарки не се пускат па ако ще и лава по улиците.По алчен от българския политик няма
6
0
 
21
 
! Отговори
Глас Божи преди 4 години
А хипотезата минимална работна заплата за депутатите, докато трае извънредното положение? Бъдете съпричастни със страданията на народа, който ви е избрал.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така така, малко и те да поработят за промяна и да си заслужат 5000лв заплата поне веднъж
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bg deputati sa teroristi. kak te ne mogat da rabotiat v praznata zala arena, deto ima i legla, i stolove, i klozeti, i ventilacia!?a bg ujkim zdrav medicinpersonal, policeiski i armeiski soldati ste rabotiat tam i s zarazno bolni sled vreme, ako uspeiat da uloviat tolko mnogo beznadejdno ludi viruzi?!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправдания ,нека с едномесечната заплата на целият парламент купят обдишващти апарати за най закъсалите и изоставени болници.И тогава пак ще си помислим какво точно правят или бягат от стах.
2
0
 
19
 
! Отговори
До кога преди 4 години
Защо частния бизнес фалира и уволнява служители а държавата не съкращава и уволнява служители,нали бюджета бил изпразнен?!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия и да ги има, и да ги няма е все тая и без това "независимите" дупетати от мнозинството "решават" това което им нареди слънцето да се свети името му.