Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни

Ако извънредните мерки продължат 2-3 месеца ще има фалити на туроператори
29 мар 2020 11:20,
132
Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни
Снимка: БГНЕС

„На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

По думите й, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. „В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Тя препоръча да се приеме предложението за ваучери, които могат да се използват до 24 месеца. Ще се предложи и туроператорите да могат да отложат връщането на парите за неосъществените екскурзии след 13 май.

По думите й за периода декември – февруари има 9,5% ръст на туристите. „2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.

Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, пени блокадите ни са толкова аблокади, по българки, че да мога да си ходя по черния път на вилата.
35
0
 
13
 
! Отговори
zzz преди 4 години
А от къде на къде, няма да връщат парите на клиентите в сроковете, които са определени с Европейска директова, а именно 14-дни от отказа за извършване на услугата? Аз не искам да кредитирам туроператорите, за да им спасявам сектора. Да го спасява Ангелкова. Хем Ангелкова не дава пари, хем туроператорите доволни. Идеално! Само ако не беше несправедливо, безотговорно и в разрез с препоръките на Европейската комисия.
34
1
 
11
 
! Отговори
Еуроже преди 4 години
Г-жо Ангелакова, щеше да е най- добрия сезон, ама началниците на генерала пожарникар имат други планове- зануляване на световната икономика. Тях вашата далавера не ги интересува. Предателите винаги са били използвани и после изхвърляни на отпадъците. Така беше и с КТБ. Паричките на всички певачки, пишман политици от прехода дето ни забавляваха по площадите им ги прибраха. Използвани да продадат род и родина, после предателя отива на кино. Никой не ги обича.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Аз чакам до ваксина, бе знам за теб. Мига да си позволя да живея от градинката и да дървата, дето имам, ако има примерни 1000% инфлация.
32
0
 
6
 
! Отговори
Няма смисъл преди 4 години
Нека спре да тръби едно и също и да си ориентира мисълта към вътрешния пазар и вътрешните потребители. Въобще ако е възможно това лято до морето да стигнат българи и няма ограничения.Щото това за проваления сезон се разбра.И да се ослушва, тръгнат ли чартъри трябва да са тук бързо.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакво злорадство ме обзема. Не знам зашо така.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса да пренасочи услугите си в погребалния сектор.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой от чужбина иска тук? Обслужването е ужасно, храната е меко казано разочароваща, а забавленията са ... Ами ако беше 1920, може би щеше да е забавно, ама днес е плачевно.Почивка в България е като полет с Wizzair - ,пак е почивка, ама няма било приятно в нея.
28
2
 
5
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
То па е добра де. Ще има висока посещаемост на гробищата. Кой ходи на опело такса да му вземат и на концесия гробищните паркове да дават.
27
0
 
12
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Вие гледайте да има да ядем. Туризмът може да почака, сега не му е времето.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая мозък има ли,те всичките от ГЕРБ вируса ги мутират.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...защото най-важното е здравето....Пропагандата е в пълен ход.Така ще ни довършите по-бързо.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тя все още се очертава най-добрата, сега мутрите масово ще се откажат от бизнес по черноморието и ще се преоприентират към изкупуване на череши, тютюн или кожи на *** по селата, ама то и там няма да имат голям успех, хората останаха без пари и вече няма какво да хвърлят през терасите, ще се наложи да се преориентират към търговия със спирт и маски хахаха, мутренска работа, нискочела.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше, но догодина, когато змиите започнат да се завръщат на Златните и Слънчев бряг, а едно хубаво земетресение друсне морето и цунамитата сринат бетона, ще е още по-хубава :)А ти ще ядеш бахур, щото бюджет няма и да има!
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То дори и да има късен летен сезон, не ми се и мисли какъв ценоразпис ще е по менютата.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да фалират...Не ми пука за тях.Преди 100 години е имало живот също без тях.
20
1
 
29
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
А дано ама на дали! И без корона убихте туризма, но сега е лесно да се кажа щеше да е най-добрата защото не може да се потвърди обратното!!!
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският "туризъм" се състои годишно от около 20 000 наркомани и алкохолици от западна Европа по морето и още толкова чужденци за Банско, Боровец и Пампорово. Това е за една година, за сравнение - държави като Гърция, Франция, Испания и Италия имат стотици хиляди и дори милиони туристи на година и то само в определени части на държавите, където са съсредоточени забележителностите.Да ви имам и жалкия туризъм, съсипахте морето с бетон, чалга, силикон и прически нула номер.
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно точно тази година щяхте да вдигнете заплатите в туризма, пък то глей кво стана.... как пък ви дойде навреме...
17
0
 
22
 
! Отговори
Ххъ преди 4 години
Тя и баба ако беше мъжка щеше да има дръжка!Тая сложи тиганя на огъня то пък риби няма!