Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще излезне, че ни помолиха доброволно да се самоубием...в кошарите си, пред телевизора!!!
324
2
 
22
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Светият синод ти изигра най-големата жмичка .... ТИКВО.....
323
1
 
33
 
! Отговори
Към Барба Ганьос преди 4 години
Не се заигравай с народа тиква, че както е тръгнало пак ще ревеш и бършеш сополите в народносто събрание смутолевейки "...на обед ще депозирам оставката на правителството..лек ден" Въпрос на време е е хората да излезнат на улицата!!!
322
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви светнат сметките в червено ще видите "кон боб яде ли", а това е НЕИЗБЕЖНО. След като мутрата отказва безлихвени заеми и се мисли за велик. Основата на всяко една ИКОНОМИКА е потреблението/консумацията и няма по-страшно от "криза на търсенето" - това е когато в магазините има стока, а ти няма с какво да си я купиш!!! Но те са прости и не разбират, че сега просто трябва да се дадат пари, които хората да похарчат в магазините и да се съживи икономиката след това...при нас ще е СТРАШНО!!!
321
0
 
15
 
! Отговори
балък ефенди бей преди 4 години
ти благоди на Ердоган, ние няма за какво....все пак той ти позволява да трупаш милиони всеки месец от контрабанда през границата.....милярдери изкара само от таз търговийка за др да не говорим
320
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 332умник, защо специално,за да ти наденат робския хомот ще правят такива театри? Още повече,че не им трябва 7 млрда население. И вирус има,и ще ти наденат робския хомот,ако още не ти е наденат.
319
0
 
17
 
! Отговори
Фиди от преди 4 години
И какво ни помогна бай Тръмп,като му се натегахме толкова много и му броихме последните милиарди от резерва,та сега теглим заеми...
318
0
 
9
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Анонимен 328Вярно че се изразява странно, но аз го разбирам.Какво значи според теб политически, това че не понася ГЕРБ и Боко ли ?Аз не харесвам никоя партия в Бг, защото нямат визия как според тях ще се развие икономически България. Само знаят да лапат и да се тупат в гърдите като неандерталци.
317
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателАми отиди до Италия, преброй ги, снимай ги. Макар, че има и много видео клипове, които (Бойко вероятно е качил) с цел да има хаос в държавата на която е Премиер... и от скука да си създаде... неприятности.
316
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВирус няма, всичко е постановка, за да ни наденат робския хомот.Слугата на народа Борисов вече взе да плаши от телевизора.------------------------------------------------------Като няма вирус и си много курназ,отивай да помагаш на болните от коронавирус в болницата!
315
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирус няма, всичко е постановка, за да ни наденат робския хомот. Слугата на народа Борисов вече взе да плаши от телевизора.
314
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МарсианецСвърши ли тази епидемия, че ги броиш сега? Кога се отчитат резултати? На финала или в началото? Имаш ли завършено основно образование? Със сигурност нямаш, ако смяташ по този начин...
313
5
 
36
 
! Отговори
seira преди 4 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗДРАВИ ХОРА СЕ ЗАРАЗЯТ И ПРЕБОЛЕДУВАТ, ТОЛКОВА ПО-БЪРЗО ЩЕ ОТСЛАБНЕ ВИРУСА И ЩЕ ЗАГИНЕ!!!ПРОБЛЕМЪТ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ХОРАТА СЪС СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА (НЕЗАВИСИМО ПО КАКВА ПРИЧИНА!)!!!УПОМЕНАТИТЕ "МЕРКИ" И "ГЛОБИ" ПРЕЧАТ НА ХОРАТА ДА СЕ ИЗЛОЖАТ НА СПАСИТЕЛНИТЕ СЛЪНЧЕВИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ, КОИТО УБИВАТ ВИРУСИТЕ ЗА БРОЕНИ МИНУТИ!!!ПРОЦЕСЪТ НА ОТСЛАБВАНЕ И ЗАГИВАНЕ НА ВИРУСА Е НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕН И СЪЩЕСТВУВА ОТКАКТО ИМА ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА!!!НАРОДЕ!!!!!
312
3
 
31
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До кой по по найПоредната овца с промит мозък. Не ми казвай как е по целия свят, още повече след като не си излизал от България! Кажи ми простичко и ясно: къде е по-опасно да се заразя - в парка или в метрото? Кажи пи просто и ясно: Вирусът само в неделя ли върлува? Нали тези, които държиш да не излизат в неделя, в понеделник сутрин отиват на работа и са залепени зад теб в градския траспорт. кажи ми просто и ясно: за колко полицейски хайки в сиганските махали прочете и за колко глобени си гани
311
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателЗададох ти елементарен въпрос. Нямаш отговор... Определено не си умен. Защо се опитваш да манипулираш темата, като я превръщаш в политическа?Според теб излиза, че Бойко иска в България да има епидемия.Бойко иска неприятности и затова е измислил номера с вируса...? То бива мaлoyмие, но....
310
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-277 смели,като твоя бойко.
309
15
 
2
 
! Отговори
Аре дгд преди 4 години
Колко трябва да си ***, лоумен, че да не можеш да спазиш една проста карантина... Ако трябва и една, две години няма да излизам (само до магазина или до аптеката) стига да има кеш!
308
3
 
25
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нахока българите и похвали приятеля си Ердоган! Нямам думи!
307
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен до Состин преди 4 години
Другарю Состин другарю заблуден червен Герберски привърженик. Този гняв е за безобразията и геноцида провеждан над Българския народ от комунистическа партия ГЕРБ. Другарю Состин в редиците на бандата ГЕРБ има повече комунисти и червени от която и да е партия. Смятам, че след като свърши всичко другарю Состин ще разбереш каква всенародна "любов" ще усетят комунистите от ГЕРБ най интересното предстои.
306
2
 
17
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Анонимен 317Видяла жабата и си вдигнала крака, това че взимат мерки не означава нищо.Я ти ми кажи, виждал ли си болен от коронавирус, ако е така сподели.Защо няма репортажи от журналисти как ги лекуват, къде са настанени и т.н.Отново ти казвам, ако 500 000 са чума според теб, както и 30 000 починали в световен мащаб, отивай да те прегледа някой специалист.