БСП с мерки за 1,5 милиарда лева по време на кризита

Субсидии за селското стопанство, без такса смет за ресторантите
58
БСП с мерки за 1,5 милиарда лева по време на кризита
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП предлага няколко мерки в помощ на засегнатите от кризата и те са в размер на 1,5 милиарда лева.

Според червената шефка Корнелия Нинова актуализацията на бюджета, която предлага правителството, парите не стигали до хората, които се нуждаят от тях.

Още по темата

Мерките на левицата са обединени в четири групи.

Първата е насочена към хората, които са в принудителен неплатен отпуск и самоосигуряващите се. За тях БПС иска да се отпуснат по 725 лева на човек, което ще струва държавата общо 912 милиона лева

Втората група засегнати хора са земеделските стопани.

30 милиона лева директна субсидия от бюджета да отиде за тях, иска левицата.

Субсидията обаче да е целева - за отглеждане на плодове, зеленчуци, за производство на месо и мляко.

„Те са лишени от възможност сега да засеят реколтата за тази година, а това е много важно, защото от тяхната работа ще се осигури прехраната“, отсече Нинова.

Третата група мерки касае малкият и среден бизнес и по-скоро заведенията, които първи затвориха и в чиято работа са ангажирани хиляди работници.

„За тях предлагаме няколко облекчения, за да не фалират – да се освободят от такса смет, от тротоарно право, от ДДС върху храни, които са имали и са се развалили заради забраната да работят, както и правителството и общините да им възлагат поръчка за подготовка на пакети, които да доставят за възрастни хора“, посочи соцлидерката.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
A преди 1 месец
Дерзай другарко Нинова. Искаме комунизма да дойде. Безплатни лекарства, образование, храни, ток, вода, бензин, жилища. Слава на БСП. Национализация на банки, магазини, хотели и заводи. И всички ще сме доволни от кризата
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
fake news.

stop subsidiite.

da rabotiat sanitari v bolnicite na minimalna zaplata.

kriza e.
44
2
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 1 месец
Кви 725 лв бе какче ,вдигни мизата на 1725 лв поне тогава ще гласувам за тебе.Какво ти пречи ,нали ти няма да ги даваш !.....):):):
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак сметки без кръчмар..
Аритметиката им винаги е - Дайте да дадем!
42
4
 
15
 
! Отговори
Шойгу преди 1 месец
Тази Корнелия е от стар трек
41
4
 
23
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 1 месец
АБЕ, КАК ДА ИМАМ ДОВЕРИЕ НА ХОРА, КОИТО 3-ПЪТИ СА ФАЛИРАЛИ И ОГРАБИЛИ ДЪРЖАВАТА НИ, И СА НИ ДОКАРА ЛИ ДО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЕДНЯЦИ В ЕВРОПА???!!!

ЧЕРВЕНИЯ ВЪЛК, КОЗИНАТА СИ МЕНИ---НРАВА, НЕ!!!!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петре не се изказвай неподготвен бе
39
4
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Народът го е казал: С чужда пита помен прави! Тези които ревностно защитаваха държавните си субсидии, които редовно гласуваха за повишаване на заплатите си сега се сетили за народа! Противно и двулично!
38
1
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Хахах, че кой тогава ще дойде в парламента. Гсоподине махнете си розовите очила. Идеята е да крадат малко и да правят повече за гражданите. Иначе, напълно честни хора в парламента... е невъзможно
37
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато БСП дойдат на власт този път дано да е завинаги
36
22
 
4
 
! Отговори
Бойко Коронавирусът преди 1 месец
А Бойко Коронавирусът какво предлага или по-точно налага на всички? Налага мерки, които са неадекватни към момента и позволяват на епидемията да се разпространи в България.
35
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Я КАЖЕТЕ ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО ДА Е ЗАИНТЕРИСОВАНА ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО НА НАРОДА. ВСИЧКИТЕ СА ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ. СЛЕДОВАТЕЛНО МЯСТОТО ИМ НЕ Е В ПАРЛАМЕНТА. ТРЯБВА НОВИ МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ, ЕРУДИРАНИ, КОИТО НЕ СЕ ИНТЕРИСУВАТ ОТ ПАРИТЕ А ОТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ. САМО ТАКА БИХА СЕ ОПРАВИЛИ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ. А ТЕЗИ СЕ НЕНАЯДОХА ПОГЛЕДНЕТЕ ИМ САМО ДАНЪЧНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ ДАЛИ СЪВПАДА ДЕКЛАРИРАНОТО С ТОВА КОЕТО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ПРИТЕЖАВАТ. ДА АМА НЕ. ИЗЛИШНО Е ДА СИ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ.
34
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова е една дърдорана. Чакаме Радев да даде ценни наставления.
33
5
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
Ами Корнелиявирус Нинова Техноимпексова да върне част от парите които прибра от Техноимпекс, част от липсващите 25 милиона лева от касата на БСП, част от заплатата от 110000 лв. които мъжът и получава от Лук Ойл - за какво ли? и да ги дари на НОИ. Пък др. Гечев дето прибра милиарди от банките които фалира по времето на Виденов също може да се бръкне в дълбокия джоб. Пък и всички Герговци, Масларовци и др. мултимилиардери могат да чарят част от окрадените от българите парички за борба със вируса.
32
1
 
11
 
! Отговори
Чочо преди 1 месец
Парите имат способността да се движат по линия на най-лекото направление . Ако няма кой да ги канализира , то те щяха всичките да се озоват в банковите сметки на наследниците , чиито бащи , майки , деди преди 30 години контролираха не само кървавите финикийски знаци , но и живота на сънародниците си . Чакаме 30 години да се появи човешкия образ на една партия - Вие знаете коя .
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие Корнелия не я мислете, тя си прибра 20 000 от дарението на БСП. Може да си позволи да предлага каквито си иска глупости.
30
4
 
22
 
! Отговори
www преди 1 месец
БСП са по харченето, те могат да предложат мерки и за 15 милиарда. Но от къде да дойдат тези пари, ако си ги съберат от своите милионери/милиардери, да ги харчат, но ако искат аз да ги платя, не мерси, хайде няма нужда!
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е затруднен да засее реколтата? От прозореца го гледам трактора в нивата до комплекса. На очите си ли да вярвам, или на Нинова? Сега, ако някой го мързи и иска така да получава пари......
28
5
 
30
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ЦЕЛТА НА БСП НЕ ДА ПОМОГНЕ НА ХОРАТА- А ДА ПРОВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!!!!!!!!
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако найстина са искренни, да финансират тези мерки с партийната си субсидия. Иначе помен с чужда пита. Най-малкото не сме ги избрали да управляват, че най-малкия проблем след тяхно управление е празната хазна. Сега и партийната им каса празна, и телезията им във фактически фалит. Два избора миналата година загубиха и пак искат да управляват! Е, нема такава наглост!