Хората на изкуството ще получават заплати в рамките на два месеца

Това обяви министърът на културата Боил Банов
12 апр 2020 21:00, Нели Христова
41
Хората на изкуството ще получават заплати в рамките на два месеца
Снимка: БГНЕС

"Хората, които се занимават със сценично изкуство и служителите в галериите, ще получават твърдо заплати и осигуровки в рамките на двата месеца извънредно положение и до шест месеца след това, независимо от резултатите, които постигат", заяви министърът на културата Боил Банов пред bTV.

Най-застрашените – артистите на свободна практика, за които доходът им за миналата година е под 1000 лв. на месец, ще получат за времето на извънредно положение плюс един месец след него три минимални работни заплати с осигуровките.

"Всеки трябва да знае, че носи персонална отговорност. Не трябва преднамерено да се погазват правилата, защото ти е скучно или трудно. И с това ще се справим, но с няколко хиляди мъртви, което се надявам да не се случи", на мнение е Банов.

Според него, ако се спазват правилата от всички, в рамките на 2-3 седмици нещата ще се уталожат.

"Не може с репресивни мерки да се налага една такава карантина. Не може на всеки вход да се сложи полицай и да бие хората, които излизат. Държавата дава своите знаци. Противопоставянето е грешно", заяви Боил Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия внасяли ли са във фонд "Безработица"?
31
0
 
0
 
! Отговори
Сега ще кажа ... преди 4 години
Ако не почнете да поправяте и реализирате и да си поправяте грешките и тоя предмет да се сложи на пиедестал не защото е удобен, не защото така трябва, не защото развива мислене, не защото само той има способността да поправи всичките тия свинщини, но защото ако не го направите тежко и горко на всички ни без време, ако тая глупост сега в първата пета на 21 век не я прекратите веднага. И веднага U образен завой към дясно, дясно полукълбо и то заради необходимос, а не от лукс. Бе не ми се говори!
30
0
 
1
 
! Отговори
И к'во преди 4 години
В тая ситуация и къде да си похарчиш парите няма и няма и да има поне още четири години.Напротив количеството хора дето искат да те пробият от бой всеки ден нараства и да ти вземат парите от чалгичката и да ти ударят три кирки в Бентлито за да ти кажат: имаш поща! И като не сте слушали навремето като говорех и сега като не слушате и си мислите, че това ще се размине! Да - след три месеца и то за малко.А щетите нанесени за тия години?Вервай си, вервайте му, ама ако не почнете да поправяте ....
29
0
 
0
 
! Отговори
Абе да бе ... преди 4 години
Аз съм 12 ядосан мъж. Поради тъпия инат на останалите 11. С тая разлика, че убиец не защитавам, нацист също, а изправеният на подсъдимата скамейка не е виновният Гайдар, а самото изкуство, което аз напук на другите 11 твърдя, че е единственият невинен и единствения изход е да бъде реабилитирано и да бъде репарацирано изключително солидно. И нема к'во да си говорим за еднаквия статут, напротив - айде като ще си играем на трудности - удвои часовете и спри фабриката за еднаквост дето я създадохте.
28
0
 
0
 
! Отговори
Два надписа гадни: преди 4 години
Някъде там в Европа има един надпис при голяма суша само се вижда на един камък почти на дъното и пише така: Ако можеш да прочетеш това - ПЛАЧИ. В България друг надпис има - построих дом и втори дом. И човек и добре да живее тарарарам и т.н. Някой ще кажат ...Е да се построих и един и втори ...ама за мене си. За държавата нищо и за народа така ... Срам ме е от вас. Вашата война да я води учителско дете и да печели мани другото. И даже за работа да го прецаквате. 12 ядосани мъже на Копола
27
0
 
0
 
! Отговори
Чалгичка преди 4 години
Чалгичката в дългосрочен план не е донесла на никой прокопаване. Далеч и на Иларионов. Виж му ръцете. Вижте му ги. И ще ми приказва той, че османците три пъти джамия вдигали, три пъти падала. И църква да дигнете и тя ще падне. Не ми се обяснява защо ... 50 години и 15 години колко правят бе Тоше? 65 .... 65 години Кливланд и 7 учебни -72. Нищо не значат а? Българска филология и изящни изкуства. Нищо не значат. Значат .... Ама вие нищо не значите ...
26
0
 
0
 
! Отговори
И за лекар с нож: преди 4 години
Показвам си новата дипломна разработка, доказвам ви какви сте прости всичките и не ми трябва докторска даже! Нова ера, нови хора трябват. И вместо да направите първата крачка за мост между средното и висшето образование вие още ми се правите на голямата работа, след като знаете, че сте в огромно нарушение! Чак не ми се обяснява в какво. И кво бе пу.тк.и недоносени кво като имате некой лев поизкаран от частичка? А ония надпис дето е до реката? Той къде остана? Работите? Айде бе?
25
0
 
0
 
! Отговори
Почвам да си мисля: преди 4 години
Че вие грам мозък ви не е останало. Дядо Прас - хората трябва да вярват в нещо! В малките неща като справедливост например и тази тяхна вяра поражда други неща, по-големите. Кирков говори за вярата, но тя се поражда от обективната действителност и действителните необходимости. Вас ви трябва Кливланд клиивър не *** без един работен ден като Симеончо 2. Мен ми се струва, че откак той дойде и вяра и стратегия требва да са различни!
24
0
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 4 години
И "негово величество" и опонентът му могат спокойно да ми лапат патето, обаче едно, едно, едно неправилно решение трябва да се обърне тука и докато това не стане компромиси няма да има ... Само погром. Шефа вика да си продадат по една кола и да платят на работниците си, аз казвам друго да вземат да си дадат джобните за дарения за учене и на Боян Радев олимпийския, че знае какво да ги прави и на кой да ги дава! Признавам ви един нагоден конкурс ако развалите и сринете конкурса за човека ...
23
0
 
0
 
! Отговори
До него ... преди 4 години
Боиле - номера в живота не е да прекацаш "негово величество", а не конкурента му, а да прецакаш и двамата. Имаш два конкурса за разваляне и проверка. Да не станат три! Така му кажи на Младен, че той е третият. Бах му мамата! След 14 години битка още ли не сте разбрали, че съм неконсултируем и аз и бялата брада. Някой трябва да донесе частичната справедливост, че не дядо Прас вие ще си ходите.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Защо пушехте в кабинета си?- Ами не знаех, че се виждам на камерата.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 После идват избори. познай за кого ще агитират
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инфлуенцърките отново си го заработиха.
19
0
 
1
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Хората на изкуството създават шедьоври само когато огладнеятИскаме шедьоври, а на халтура
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не забравите и наркоманите и алкохолиците
17
2
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Я калъчката и на къра на лозето бе артисти с артисти лентяи и пияници
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина така и не разбра как работи капитализма. Тези артисти са на държавна работа, също така и учителите и чиновниците. Взимат по малки заплати от средната, но имат сигурност, че държавата им е зад гърба. Бизнеса е частна инициятива, с много по големи печалби, но и по големи рискове. Служителите в частни фирми работят в по рисков сектор. Квалифицираните служители взимат доста пари, слабо квалифицираните са на ниски заплати защото са лесно заменими и не създаващи стойност.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера от какъв зор артистите щ си ги отглеждаме като писани яйца, а това не важи за останалите хора.Всеизвестно е, че по-големи мрънкала от артистите няма.Навремето се влачеха при бай Тошо да му реват за жилища.Вместо като останалите хора да понасят комунистическата диктатура, или да се борят както направиха унгарци, чехи и поляци, те се молеха.И днес са същите сополи.
14
3
 
11
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Тоя плати ли си глобата или мина с оправданието, че сме в извънредно положение и е без заплата?
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артисти, учители и чиновници ще живеят а останалите ще *** без пари или ще теглят заеми за сметки.