Сачева: Хората може да не са доволни от размера на помощите

Правим всичко, което е възможно, категорично бе тя
Обновена: 12 апр 2020 19:57 | 12 апр 2020 19:30, Нели Христова
53
Сачева: Хората може да не са доволни от размера на помощите
Снимка: БГНЕС

"Правителството не е забравило нито един нуждаещ се. Обществото очаква всичко да се случи веднага. Мерките трябва да бъдат добре обмислени преди да бъдат приложени. Това отнема повече време". Това обясни социалният министър Деница Сачева пред NOVA.

"Разбира се, хората може да не са доволни от размера на помощите, от времето, в което ги получават, но правим всичко възможно", категорична е Сачева.

"Почти 60 милиона лева бяха дадени, за да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самотноживеещи", каза още министърът на труда и социалната политика.

На въпроса имат ли право на еднократна помощ семейства, при които едиинят родител е в неплатен отпуск, а другият е безработен, тя увери, че със сигурност могат да кандидастват за получаване на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
3
 
! Отговори
Соц'ял преди 4 години
Ако месечната заплата ви е стигало за две три седмици, сега помощите ще ви стигнат за десетина дни.
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18А това ли било, 375 лева не ни харесва. Виж ти за какво ставало въпрос. Държавата не е обещавала майка си и баща си. Заплатите в пълен размер ви дължи работодателят. Търсете си парите от него. Ето кой е истинският ви душманин. А глоба 5000 лв в момента няма. Спазвай разпоредбите и никой няма да те глобява.
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюююБре бре бре и като излезеш на улицата какво? Ще се плашите с гаргите?? Ще отидеш да чупиш и да трошиш? И това какво реално ще промени за теб? Просто ще си начешеш крастата. Щом искаш пари, направи това което трябва, но щеш не щеш ще почакаш малко. Така стоят нещата. Не си мисли че ако бяха други щеше да е друго. Пак така щяха да постъпят.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изцъклената змия да живее с 300 лв на месец.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата в момента нищо не прави освен да задължава.. Да бяха намалили поне ДДС на храните.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помощи 375лв.глоби 5 000лв.да му таковаме на посланията.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ще си проличи дали хората са доволни.
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9 наясно съм и точно затова ме дразниш. Какви точно осигуровки внасяш, господин недоволния? Върху реална заплата? Съмнявам се. Всеки лъже всеки ако му се отдаде възможност. Хайде да не се отплесваме повече. Не казвам че държавата не трябва да плати за да ви компенсира , просто казах че не може да очаквате това да стане на минутата. Тя плаща за много неща в момента- не пищите само вие. И наистина има борса - регистрира ли се там? Сума ти народ го направи. Ти какво си си мислил?
10
1
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
герб мфия а 1млн БЪЛГАРИ СА НА КРЕДИТИ
9
1
 
15
 
! Отговори
бай ганююю преди 4 години
тези новини и статии как ги пишат като следят настроенията на хората в интернет пространството нали!!!....вие гледайте това настроение и недоволство в интернет пространството да не се принесе реално че тогава ще видите за какво иде реч!!!ама и това ще стане всичко е въпрос на време!!!
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Как точно ви оставиха на улицата, ще ни обясните ли? Добре, наясно съм какво се случва понякога и че много често държавата защитава себе си, а не хората, но в случая не съм много наясно за какво става въпрос. Много е общо. Не можете да плащате наем, общинско жилище, какво е? Съжалявам но с държавата е така- тя първо взема а после дава. Все пак това не е църква - пък дори и църквата чака дарения.
7
0
 
19
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 4 години
Важното е да крадете! А другото е Матрял.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб -Барселона държи касата и не дава парите,дава но да ги връщаш?Европа изпрати пари но е много нагъл и народа ще трябва да гладува с ниски пенсий и заплати.Тази от СДС е поредната пионка да лъже по медийте.Народа това заяслужава седете си по домовете и чакайте,нищо няма да се случи.Парите ще отидат в ГЕРБ ще бъдат освоенни от полицията да си пази власата да разполага с помощи на хората с техните данъци.
5
16
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Аз работя в момента , работник съм . Това което знам е че ми удържат пари от Заплатата за Осигуровки в НОИ . Не мога да разбера защо хората останали без работа се тревожат ?Има ясни Правила - Ако останеш без работа отиваш на Борсата , там ти плащат 60% от Осигурителния Доход за последните 24 месеца . Какъв е този Рев ?
4
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората по принцип никога не са доволни. Всички си мислят че парите растат по дърветата. и очакват всичко да стане на минутата. С държавните пари е така - за всичко се кандидатства и се чака поне известно време. Затова е за предпочитане да не се разчита много на държавата. Пари сигурно ще има, щом са ги обещали. Но да застанеш на опашка за да ти дадат пари , не става. Не искам да звуча лошо, но това е положението. С всички на държавни помощи е така.
3
4
 
16
 
! Отговори
гостенчето преди 4 години
Ти остави тези празни приказки, Сачева! А, кажи ще получим ли този месец бонуси ние Социалните работници и работещите в Бюрото по труда!?
2
2
 
29
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Ояла си се и много ти дреме за народа. Нали имате всички в база данни, хайде радвайте на нуждаещите се, просто им преведете по сметките. Какво е това сега и на опашки да се редят да "кандидатстват" за това което им се полага! Неадекватна оправия, както винаги!!!!
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един месец мина , герберастите още се ослушват и не са дали стотинка на никой .