Джамбазки в ЕП: Сега не гоните шофьорите ни, спасяват живот у вас

Евродепутатът сравни разпространението на COVID-19 с Чернобил
16 апр 2020 15:09, Елка Василева
102
Джамбазки в ЕП: Сега не гоните шофьорите ни, спасяват живот у вас
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО/ЕКР) каза в Европейския парламент, че е попитал председателя на Европейския съвет Шарл Мишел дали не го е срам, че точно сега се взема решение за промените в правилата за международните превозвачи.

Стотици хиляди шофьори от Изток, включително български, полски, румънски и чешки, спасяват животите на хората в Белгия, Франция, Германия и Нидерландия. Сега те са добре дошли, сега не ги гоните, работят по 12 часа, спят в кабините. Искате, като свършат работа и спасят човешки живот, 200 000 човека да оставите без работа. Това е лицемерие и доста налудно, коментира Джамбазки при днешното обсъждане в Европейския парламент на мерките, предприети от ЕС срещу епидемията от новото заболяване.

Още по темата

Евродепутатът сравни разпространението на болестта COVID-19 с катастрофата в Чернобил. Не чух никой да порицава комунистически Китай за това, че мълча и кри, както предшествениците комунисти в СССР мълчаха за Чернобил. Тези хора затаиха истината и пожертваха хиляди човешки животи, включително на наши съграждани от ЕС, посочи той.

По неговите думи Европейската комисия е закъсняла с отговора и това е станало причина държавите в ЕС да предприемат национални мерки и да затварят граници.

Евродепутатът Елена Йончева (БСП/С&Д) подкрепи усилията на ЕК за съгласуван отговор. По нейните думи за защитата на границите са били насочени повече усилия, отколкото за опазване на хората и техните права. Затварянето на границите не решава никакъв проблем. Тази криза не трябва да ни лишава от основните ни права, хората не трябва да избират между здравни грижи и човешки права, заяви Йончева.

По нейните думи Европейският съвет не трябва да мълчи за върховенството на закона. Не може да позволим на държавите от ЕС да пречат на свободното изразяване, на места хора са преследвани за изразяване на мнение открито, както в България, но не само там, добави тя, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
0
 
! Отговори
Kozela преди 4 години
Опитва се да заштитава сидеров с плосак пиниз за свобода на словото
54
4
 
3
 
! Отговори
K преди 4 години
Кой е този .....
53
7
 
9
 
! Отговори
Vmz преди 4 години
Срам ме е от това нещо. Фашизиран популист-национал социалист. Бареков го вкара в ЕП.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Джамбазки,кажи им го,на тези лицемери!
51
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пияндето Джамбазки тръгнал да оправя Европа. Отврат.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Чернобил са знаели много добре какво е станало и са го покрили. Това тук е нов вирус, който се появява тихомълком в разгара на грипния сезон. При 80% от хората протича като обикновен грип. Докато усетят за какво става дума, вече е твърде късно. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако се беше появил в друга държава. Но им е лесно да плюят по Китай сега, за да отвлекат вниманието от собствената си некомпетентност.
49
7
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Докога ще ни занимавате с това *** измислено.Подобни л а й на ри нямат място в Европейския парламент.Резил за България.... Не е виновно момчето, а тези които са го избрали да отиде там. Псевдо патриотизъм и квази патриоти бол в България. Сбирщина от пропаднали ченгета които са свикнали да живеят на държавната хранилка и да крадът собственост създадена с дарения на македонците- бежанци в България.
48
4
 
2
 
! Отговори
21481 преди 4 години
Има прилика между двете събития. След десетилети подготовка за ядрена война, когато стана аварията в Чернобил, се оказа, че никоя държава нмаше никаква готовност. Всички са наясно за химическите и биологическите оръжия, но никой нямаше готовност за реакция, никакви разписани мерки за помощ на населението. А общността просто забрави за общата външна граница и затвори националните граници. Ценностите ги отнема - видя се. Сега извиненита са мерзост. по стар образец. Но пренареждането е в ход.
47
4
 
13
 
! Отговори
Пантарей преди 4 години
Джамбаза - Президент веднага! Разрешават се само 3 (словом: три) професии: Президент (Джамбаза), шофьор и овчар.Отменя се забраната за каране пиян.Национален химн: "Шофьорите са като ято!"Вива Републиката на джамбазите и каракачаните!
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aлкохолиста вън,уволнение .
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя заедно с другите връзкари *** некадърници евродепутати не ги ли е срам , че живеят като въшк.и на главите на европейците, които пълнят евробюджета?
44
3
 
4
 
! Отговори
а бе,човек преди 4 години
До срам нямате ли?Сайта е ЧАСТЕН,от него се печелят пари,и на никой не му пука за твоето мнение!А форума не е за теб,а за троловете,които определят ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ!И всички се правят на умрели лисици,защото така им отърва!Още обяснения искаш ли!?
43
9
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Рускинята Йончева пак плюе по България .........
42
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям .Добре им го е казал.
41
3
 
14
 
! Отговори
затова преди 4 години
Продължават да карат , защото "бедните" им работодатели милионери дето протестираха с Бентлита и самолети не спазват правила и печелят яко в тая криза, в която западните шофьори спазват правила и карантини! Затова, г-н Джамбозков! А, не бяха ли писали някъде за един тризонет в Париж и не помня кой му беше цитиран като собственик , ама някакъв евродепутат се спрягаше май? Там дали излезе вярно, някой знае ли нещо?
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спирам алкохола Джин баски
39
5
 
2
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Какво русофулско има в констатацията, ча Джамбазки си е продрусал зъбите? Някакъв гигантски логически скок направи, който ми е трудно да проследя...
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха.. и зъболекари има сред русофилите. Че те руснаците нямат зъби от алкохолизъм , а рускините си ги махат за да "работят" по-добре
37
12
 
15
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Между другото има ли въобще човек, който да взима тая бе3мозъчна кукундрела Елена Йончева на сериозно? Не вярвам даже и в БСП да има.
36
6
 
6
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 61 зъбарАмфетамини.