Политолог: След кризата партиите ще затвърдят позициите си

ВМРО ще се дистанцира от ГЕРБ, прогнозира доц. Стойчев
22 апр 2020 10:09, Анисия Иванова
24

Вече месец и половина страната е в извънредно положение, в такъв режим работи и парламентът у нас. Изслушване на премиера в Народното събрание  беше поискано вчера от БСП. 10 минути преди началото на извънредното заседание от ГЕРБ решиха да не се регистрират и то не се състоя заради липсващ кворум. Взе ли правителството правилните мерки за справянето с кризата около коронавируса?

"Не беше грешка. В условия на извънредно положение последното, което ни трябва е парламентът да потъне в безсмислени дебати. Такъв тип кризи обикновено консолидират подкрепата за управляващите партии, търси се едно голямо национално усилие. Тази криза е вредна за нови политически формации, а парламентарно представените партии ще затвърдят позициите си", каза за "България сутрин" политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него в момента публичното пространство е препълнено с информация и брифинги, които дават изчерпателна информация за мерките и за коронавируса.

"Парламентарен дебат по този казус не би донесъл нищо. Оттук насетне въпросът е дали да се губи време в такива препирни, или да се действа по-конструктивно", добави доц. Стойчев.

По думите му ВМРО навлиза в режим на предизборна кампания и ще търси дистанциране от ГЕРБ.

Според него коалиционното управление у нас е неизбежно и след предстоящите избори, а "Воля" не би намерила място в новия парламент.

"Това в България е работеща стратегия, сега ще се говори, че те предлагат хубави решения, а ГЕРБ не ги приемат. Избирателната ни система предполага коалиционно управление. В момента, макар кабинетът да е коалиционен, е ясно кой носи политическата отговорност", посочи политологът в ефира на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
нео преди 4 години
дрън-дрън ярина и мокри герберски сънища
18
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Борисов пак се скри като мишка.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С криза без криза, партиите са със затвърдени позиции. Виновни са Виденов, Орешарски, Р. Радев, международното положение, Гришата, кишата...
16
13
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Борисов отново зашлеви Корнелия Нинова - показа нагледно кой е държавника ! Или казано разбираемо, изобщо не го извади , а още по-яко го вкара на Корнелия. Видно е, че Нинова е омаляла и няма сили дори да изхленчи: "Бойко извади го да пръдна".
15
3
 
7
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Да ви е... пропадналите партии всичките лидери са бивши комунисти
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно слушам някакви...не знам. Какви милиарди какви 5 лева? Изобщо хал хабер имате ли си повечето какво говорите? Какъв народ? Тея неграмотните, които им дай само да пият и да мрънкат ли? Че до ореди 10 г тези бяха едни гладни ...и все някой им е виновен. Нормалните сме добре. Вие си съживявайте мумията на Бай Тошо. То пък тогава бяхме аборигени!
13
4
 
9
 
! Отговори
Офф преди 4 години
До seiraНе брат, параван за изпитите мангизи. В хазната НЯМА ЛЕВ - тоя вирус дойде на Бойко като манна-небесна, тъкмо трябваше да гласуват бюджети и АЙДЕ ВИРУС, няколко месеца отлагане докато претранжира милиардите. До края на годината Боката ще "изчезне" или ще го покоси някаква незнайна болест и никога повече няма да чуем за него. 3-4 милиарда са минус само за тази година, картинката трябва да ви е ясна до сега българи.
12
4
 
10
 
! Отговори
МАСКАТА преди 4 години
След кризата всички ще са бити и ебани до безкрайност. Няма леви, няма десни, всичко под ножа...Ако след 2020та нещата продължат по стария си му начин, няма смисъл да продължаваме като народ и държава - по-добре масово самоубийство отколкото ТОВА.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя "политолог" са го нахранили добре от Герп
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След кризата ще има край на политическата класа. Бог да се смили народът да не ги разкъса
9
6
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ха на бас че политологчето няма да познае!
8
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои партии категорично ще затвърдят позициите си. Други като БСП, Няма/има еди ква си държава и подобни политически чалга проекти няма да ги има.
7
8
 
14
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
6
1
 
16
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
До АнонименГотови сме да ги пратиме в историята
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пригответе се за 20 годишно управление на ББ и ГЕРБ. Дyпeтo да ви е яко.
4
1
 
15
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Кви позиции, кви 5 лв. " И едните, и другите са маскари! Ти мене слушай, па се не бой! ... Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години..." Ал. Константинов
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След кризата и гробарите няма да ги има, щото по стар обичай и сега ще краднат, но този път народа няма да им прости
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само , че не се знае колко ще е тази криза, и след това една голяма част няма да гласуват изобщо за тези които са в момента в парламента
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя опитва да насочва общественото мнение ли, щото управляващата партия доста олекна в очите на хората последно време. А след случката с Милен може и още да олекнат.