Борисов пред македонска медия: Ние на какъв език говорим сега с теб?

Премиерът отговори на обвиненията, че България спъва съседката си по пътя към ЕС
27 апр 2020 18:00, Нели Христова
369
Борисов пред македонска медия: Ние на какъв език говорим сега с теб?
Снимка: YouTube

"Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присединяване към ЕС на нашите мили братя и сестри", така премиерът Бойко Борисов коментира появилата се информация в Северна Македония, че България блокира пътя им към Европейския съюз.

В интервю пред македонската телевизия "Сител", Борисов заяви, че всичко сега е в ръцете на македонците.

"На последния Европейски съвет говорихме максимално да подкрепим Северна Македония и Албания, така че всичко е в ръцете на македонците. И второ - направихме абсолютно всичко да ви подпомагаме, в следствие на което тръгна и процеса с Гърция. Защитавал съм ви в Европейския съвет по всякакъв начин, когато дори не искаха да ви включат в преговорите", категоричен бе премиерът на България.

Той дори се пошегува: "Ние на какъв език говорим сега с теб? При теб кой е преводач? При мен кой е преводач? Ето това е нещо, което много спъва Балканите. Имаме толкова много история, че тя ни е в повече", каза Борисов на интервюиращия от "Сител". Журналистът обаче не отстъпи: "Езикът не е история. Например, Вие признавате, че официален език на македония е македонският език."

"Ние признаваме това, което е по вашата конституция", отвърна Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
0
 
0
 
! Отговори
Болярин преди 3 години
Това са едни (еничари),само че приели сръбска вяра. Както нашите помаци, които се правят на турци.
324
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тиквуний няма Македонски език това е Български!Трябваше референдум за присъединяването на Маедония към ЕС. Защото това което сега правиш е национално предателство!!!!!!!!!!!!
323
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Кое е по-лошо от това да се родиш българин?Да се родиш македонец!В кръга на шегата, разбира се!
322
2
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Много неблагодарни са макетата-сърбоманчета, но нищо, всичко ще им се върне с лихвата. Всички албанци искат да са българи. Те ще завладеят югозападната част на България, така наречената македония и после ще преминат към нас.
321
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо имаме със скопените македонци ,та Боко вместо да си гледа държавата в тази криза взел да се изявява по скопските медии?Умира да си прави реклама където му падне по света и у нас!
320
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 340Понятието за нация е съвсем различно от етнос,нация е населението на дадена държава независимо от етническият си произход.Нацията може да е от 1етнос,а може и от 100 етноса!Много държави по света един етнос е разделен в две или повече държави ,но този етнос принадлежи като част от нацията на съответната държава в която живее!Така ,че сев.македонците дори и да са българи ,те не са част от българската нация.
319
0
 
10
 
! Отговори
Цо преди 3 години
Продълж: Ходил съм в Одрин и Истанбул и там е доста по-европейско усещането от Скопие. Така че няма нищо общо с България тази държава към този момент.
318
0
 
9
 
! Отговори
Цовид преди 3 години
до За МакедонияПрав си, за съжаление. Аз пътувам често до Скопие, като първият път когато отидох там беше още 94-95та ако ученик. С годините се промени тотално. Сега усещането е за мюсюлманска държава(не влагам нищо лошо, а просто анализирам).Хубавите местенца за хапване са в центъра дето е албански квартал и почти никъде няма бира, както и в магазините също няма никакъв алкохол ако го държи албанец, което е доста често. Като завият ходжите е доста депресиращо.
317
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонска нация няма........................нацията е исторически формирала се общност от хора!!Е.........може ли една нация да се формира за 50 или 60 години!!От 1944 до сега..................я да кажат гениалните македонски историци!!
316
0
 
15
 
! Отговори
до всички македони преди 3 години
след първата световна война подгонени и избивани от сърби и гърци българите от тракия и Македония емигрират в Балгария.Та приема бежанците ,дава им земя и подслон Няма български град в който поне една трета от града да не са преселници от трокия македония Защо според македонистите не са отишли в Сърбия .отаналите в старите места са били принудени да се пъгърчат и посръбчат.Сега посръбчените българи ни разправят че са чакедонци.
315
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някойРазликата и приликата между трънски и латински е че и двата езика са девни , но дакото на латински се пише но не се говори на търнски само се говори но не се пише
314
2
 
20
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Македония е изгубена кауза за България.Може да се каже , че имаме нов съсед..........Велика Албания!!Македония не е държава, ами е на анклави, там повече от 1/3 са албанци....албанският е втори официален език!Но като не искат да са ни приятели македонците с дебелите си глави, албанците скоро ще ги оправят!
313
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Професор ТюхчефОкото ви все в чуждото докато македония не е станала Албанодония като част от велика Албания
312
2
 
3
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Как на какъв , на македонски. Крайно време е провинция Възсеверна Македония, наречена България , да бъде отново в историческите граници на Македония.Македония на три морета и два океана!!!!
311
1
 
9
 
! Отговори
Оценител преди 3 години
От всички славянски езици, които са синтетични /падежни/, само българският език е аналитичен. Същото е с диалекта наречен македонски език. Къде е спорът?
310
2
 
1
 
! Отговори
Справка №2 преди 3 години
Василий никога не е превземал България а по настояване на Царица Мария до 1019 цялата българска аристокрация доброволно му се предаваПрякорът *** е заради страхливото изхитряване с ослепенитеЦар Самуил Велики създава Българска Империя с по-голяма територия от на Симеон,Калоян,Иван Асен и които и да еА е САМОЗВАНЕЦ крепящ се Патриарх Николай и воини от ПреславВасилий позорно бяга от Самуил и замалко да е плененПуска Роман и Борис да бягат при кошмара муНепоносимост към Самуил
309
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Анонимен Не е Същият
308
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
До MakedonТо и в Трън се говори на шопски език, който е диалект на българския!И ние не се хващаме за нищо, което не е така. Просто от време навреме се появява някакъв македон от някъде и започва да избива комплекси на гърба на България. Знаеш ли, колко ми пука какъв ви е езика? Те и хунзите бяха македони, но говорят техния си език и не се бият в гърдите, че уж са дали език и писменост на някой друг!
307
0
 
1
 
! Отговори
боклуци преди 3 години
До Makedon
306
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Наблюдател (номер 339)Абсолютно вярно, така е. Старото разбиране за нация всъщност е в основата на идеологията на нацистите на Хитлер.Интересни са резултатите например от преброяването на населението на днешна Сърбия, където малък процент са се определили като "югославяни", каквото и да рече това.