Марешки иска бум на американски туристи у нас

Лидерът на "Воля" кани Херо Мустафа да обсъдят план за туристопоток
121
Марешки иска бум на американски туристи у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки смята, че трябва да дойдат много туристи от САЩ у нас това лято. За да се случи това, днес той официално ще покани на работна среща американския посланик Херо Мустафа.

"Същите, които се радваха и подкрепяха санкциите срещу Русия, сега първи се провикват да паднат визите за руските туристи, за да ни спасяват в кризата. Пак чакаме помощ от Русия. Това е политическо лицемерие", заяви Марешки в съобщение от пресцентъра на партията.

Според него след като сме дали 2 млрд. лева в аванс на американската икономика за самолети, благодарение на България в САЩ са отворени 4 хил. нови работни места.

"4 000 семейства в САЩ се издържат с нашите данъци. Ето затова ние искаме това лято да видим голям поток туристи от САЩ. Трябва спешно да се разработи план за американска туристическа инвазия, нека така го наречем, в България. Така американците ще ни се отблагодарят - като помогнат на туризма у нас. Даже това ще е в пъти по-малко, отколкото ние им дадохме за самолетите", категоричен е Марешки.

Според него за Херо Мустафа като дипломат това е една отлична възможност да активира двустранните отношения чрез туристически поток от САЩ към България, а българският народ "дълго и с благодарност ще запомни името й и мандата й у нас".

"Когато взимаш милиарди от един беден и изстрадал народ, справедливо е да намериш начин да върнеш жеста. Ето ние даваме идея как да стане това", заяви лидерът на "Воля"

"Както сме запомнили, че лятото на 94-та беше лятото на голямата победа на нашия футболен отбор в САЩ, нека запомним лятото на 2020 като лятото на бума на американските туристи тук", пожелава си Марешки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
63
 
! Отговори
MaйMyната преди 4 години
С кво се е натряскал този бе, та няма представа за разстоянията