Забраната на строителството по Черноморието чак от 15 юни?

Летният сезон ще започне по-късно заради пандемията от COVID-19
25
Забраната на строителството по Черноморието чак от 15 юни?
Снимка: Pixabay

Забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както досега - от 15 май до 1 октомври. Това поискаха депутатите от НФСБ като внесоха предложения за промяна на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Още по темата

 
Пандемията от коронавирус се отразява крайно негативно на икономическото развитие на страната. Ето защо предлагаме с тази мярка да бъде подпомогнат строителният бранш, посочват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство  между 15 май и 1 октомври е въведена с чл.  15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие с цел осигуряване на спокойствие на почиващите туристи в националните курорти и предлагане на качествен туристически продукт.

В условията на пандемия обаче става ясно, че туристическият сезон тази година ще започне най-рано на 1 юли. В тази връзка няма пречка забраната за извършване на строителни и монтажни работи да влезе в сила на 15 юни. Считаме, че по този начин ще бъде подпомогнат строителният бранш, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се казва в мотивите на законопроекта.

За реализиране на предложението не са необходими финансови средства, уточняват депутатите от НФСБ.

От партията на Валери Симеонов анонсираха промяната още в петък. Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев представи пакета от икономически мерки на НФСБ за справяне с кризата в резултат на пандемията. Сред тях са решения за спасяване на туризма и задействането на големи инфраструктурни обекти в държавата, които да разкрият нови работни места и открият нови пазари. Той препоръча също на Общинските съвети включването на бизнеса в строителството по места като антикризисна мярка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Мислехме, че една година ще е по-спокойно на морето, но не би! Строителството не беше забранено през карантината, защо да им се прави евала? Пишманпатриотите са най-вредното племе!
20
0
 
9
 
! Отговори
Pavcho преди 3 години
снимката е о.Закинтос. Ще ни се да имаме такива незастроени места
19
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Какво общо има снимка на ЗАКИНТОС с нашето Черноморие???
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да се строи,време е вече да се събаря.Реват ,че фалирали ,а продължават да строят,за кого?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
симеонов се опита и врори лифт да строи, и дюните да унищожи... типичен интересчия и крадец
16
0
 
9
 
! Отговори
Стройте, преди 3 години
стройте още, пък после: Българи, спасявайте сезона!Ми няма как да се случи! У дома, пред прозорците ми е градинка с брези и цветя, а най-близкият блок е на 40 метра от нашия.Виж, на бившето черноморие, ако се пресегнеш през терасата, може да откачиш хавлия от съседния хотел.Заливчето от снимката към статията сигурно е нечий частен плаж, или картичка от 70-те на миналия век.Ако стигнем до отпуски тая година, морето пак ще е у комшиите.Жалко, но е факт
15
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Зимата беше мека и досега има туристи, от тези с колелата и големите раници на тях.
14
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 години
Ако искат да спасяват туризма , трябва тази година да започне масово събаряне и разчистване на бетона, оправяне на плажовете , залесяване , а не да строят. тази година е ясно ,че е нулева , но поне за другите да тръгнат по правилния път
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като има забрани, че някой ги спазва. Всеки си строи както и където си иска. Мило Черноморие R.I.P.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаак -брей толкова дълго , ами то до тази дата са 6- седмици!?!Не са 6месеца или години та да е Чаак то щото Черноморието хич не е застроено ,иска се още строителство -ДА ,на пречиствателни станции , нормален път от Бургас до Резово,алтернативна ,АМА истинска отбивка , а не "велоалеята" колко ли пари е глътнала?, за обходен маршрут ,без да се влиза в Бургас , паркинги извън Ахтопол , Синеморец и другите , че и Царево , за да се почувства наистина човек на почивка, а не всеки ден търси място
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го ли презастроиха вече това черноморие.То свободно място вече не остана.
10
0
 
8
 
! Отговори
fact преди 3 години
защо изобщо да спира, това, строителството?УДЛИ БЕТОН БЕЗ СПИРАЧКА?!
9
0
 
10
 
! Отговори
село в северозапада преди 3 години
Толко ли не не намерихте снимка от нашето Черноморие, бе......
8
1
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
Аз Диди замина кмет на Тервел,а може да се каже, че съм кмет защото съм в управата 16 години,изучила съм всичко за далавера,имам си хотел на Кранево,с връзки децата ми учат в университета .абе устоила съм си живота. А сегашния кмет симича си го въртя на малкия пръст. Елате да видите какъв кабинет имам. Но госпожа зам.кметице,не всичко е пари, както пее голямата ни певица Лили Иванова.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат"Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават срока за строителство по Черноморието." През последните дни мутрите по нашето море ревяха, че ще фалират. Ами дано се сбъдне. Докато държавите с нормален туризъм ще направят всичко възможно туриста да се чувства добре, при нас ще е строителна площадка. Препоръчвам Гърция и Малта. Самолетите за Малта тръгват от началото на юни и са на изключителни цени.
6
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До :)))Тоя кораб да са го набрале отдавна :)
5
0
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Има само една мафия в бг - ДС мафията.Подставените и лица, гледат само количеството в туризма,оттам качеството пада веднага.
4
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
3
1
 
16
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Тази година забрана за строителство може и да няма, то летен сезон няма да има
2
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 3 години
ха-ха. Тия продължават със строежите? не разбраха че туристи ще видят през крив макарон. Да не говорим, че в света сигурно няма държава дето да е позволено сторителствтото в разгара на сезона.