Срещу коронавирус: Доставят хлорохин в цялата страна още днес

Запасите на фирмата "Бул Био" са достатъчни за 2500 пациенти
Обновена: 7 май 2020 10:12 | 7 май 2020 10:12, Камелия Цветанова
38
Срещу коронавирус: Доставят хлорохин в цялата страна още днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекарството хлорохин още днес ще бъде разнесено из цялата страна. Всички лекарства са в норма, продуктът е осигурен за употреба в страната, заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести. Запасите, които фирмата "Бул Био" има в момента, са достатъчни за лечението на 2500 пациенти в болниците. 

Още по темата

Една опаковка стига за лечение на 10 пациенти.

С лекарствата в склада в националния център могат да се лекуват  повече от 20 000 пациенти.

Днес в центъра на място пристигнаха премиерът Бойко Борисов, ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

За София доставките започват още днес. Борисов подчерта, че още днес трябва да се транспортират в цялата страна.

От своя страна Мутафчийски каза, че успехът е безспорен. Не се вижда ясен хоризонт на приключване на епидемията и пандемията. Това ни дава възможност за справяне с проблема, както и защитните облекла, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата лично ще го разнася с джипката и ще си припява "корона чао" ,нищо че макетата го отсвириха.
29
0
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
До Анонимен 26За населението, кре*тен! От тестваните полицаи и медици имаме 1700 заразени. Никой НЕ тества обикновените хора, тези с диагноза "грип", поставена от джипито по телефона! Заразените вероятно са десетки хиляди! Точно тези, с "грип" имат нужда от хинина! Да припомня ли отново за майката и дъщерята, които умряха след като 10 дена бяха лекувани от "грип" и след като сами си направиха изследвания, защото такива им бяха отказвани от няколко болници?!?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази опаковка,че стига за лечение на 10 пациента.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, Баце така е като не четете с НОЩ иначе трябваше да знаете че по ефективен е Ремдесивир и дори турците вече го прилагат!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това ли не пускате обикновен хинин по аптеките, защото е жълти стотинки и всеки може да си го позволи?Навремето всички грипове ги лекувахме с хинин и аналгин-хинин.И си действаха много добре.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПижоДосегашните болни са 1700.Дозите са 2500.Кое е повече мрънкалник?
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До редакцияНе.Корнелия, Радев, Копейкин и психодесните произведохте и доставихте лекарството.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Клексан имаме ли достатъчно?
22
2
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Доколкото схващам никой НЕ доставя в цялата страна НИЩО! Доставят се дози за 2500 души (!!!!!) само на определени болници, в които има постъпили пациенти с ковид!Иначе новената е страхотна - за 2500 души ще има хлорхин! Дори ги знам поименно - Домусчиев, Пеев, Борисов, Каракачанов .....
21
2
 
6
 
! Отговори
редакция преди 3 години
До Пишете както трябва!Мисирките толкова усърдно лижат дебелия г-з на Толупа, че се чудя как не са написали, че Толупа сам с двете си ръце е произвел хлорохина и сам с неговият джип го е доставил из всички болници
20
0
 
2
 
! Отговори
Стою преди 3 години
до 3 Този израз обяснява смисъла на безсмислието т. е разминаване със смисъла на израза.Хлорихин сулфат е с доказани по- слаби последствия върху организма в сравнение с хлорохин фосфат.Масово се използва хлорохин фосфат.Производството на препаратите на хининова основа бяха спрени по нареждане на Десислава Атанасова ,по време ,когато упражняваше ролята министър на здравеопазването
19
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Чайка фарма произвежда хидроксихлорохин-Norivir и Gravir-хлорохин, същите които произвеждат Германия и Франция, така че всякакви производни трябва да имаме
18
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
а до сега къде беше този препарат?????????????????????????????????
17
0
 
7
 
! Отговори
Да бъдем патриоти! преди 3 години
Защо не пишете че по света има само няколко държави къде се произвежда ХЛОРОХИН?Досега го доставяхме от Китай и мисля че още Франция и САЩ произвеждат.Защо не пишете че това е достижение на българската фармацевтика за да се гордеем като българи защото имаме ДЪРЖАВНА ФИРМА БУЛ БИО която е създала лицензирала медикамента а освен това продава ваксината БЦЖ против туберколоза в 140 държави по света.Сега също този медикамент може да започне да го продава в 212 страни по света където има корона вирус!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата!
15
3
 
7
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ КОРОНАТА.СТРАХ МЕ Е ОТ МИЗЕРНИЯТ МИ ЖИВОТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЯ НА СНИМКАТА.В БЪЛГАРИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА 108 000 ЧОВЕКА.ЕТО ТОВА Е ГЕНОЦИД.БАЙКО ИСКА ДА МУ СЕ БЛАГОДАРИ БЛАГОДАРЯ ТИ БАЦЕ ЧЕ ПОЛУЧАВАМ СРЗ ЗА СТРАНАТА 1280лв. Бруто,а ЧИСТО ВЗИМАМ ПОД 500?.ИДЕ МИ И АЗ ДА СЕ ЕВАКУИРАМ ОТ РОДИНАТА МИ.
14
0
 
7
 
! Отговори
Забрана преди 3 години
Защо се премахна забраната за износ на препарати на ХИНИНОВА основа !!!!!!Вече изнасяме АналгинХинин - макар , че резервите са на минимум и го нама в аптеките нищо , че не е на разрешителен режим ( няма нужда дори от рецепта)Сега и това ще произвеждаме и изнасяме , а за населението няма да има пакВсички сте гадовеВърнете забраната за износ на препарати на ХИНИНОВА основа !!!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази фирмичка БУЛ БИО от колектроските на ГРОБарите ли е ?
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, защо е необходимо, кажете, премиера да обикаля насам-натам и всяка негова крачка да се отразява в медиите. Не може ли да това зареждане на болниците да си се осъществи и да се съобщи в бюлетина и това е. Просто не се търпи вече! Не трябва ли като държавните управници по чужбина да ограничи контактите си на живо и да даде пример по мерките за ковид.
11
0
 
11
 
! Отговори
Пишете както трябва! преди 3 години
Това журналистите не се научиха да пишат статии.Напишете че БЪЛГАРСКА ФИРМА е започнала ПРОИЗВОДСТВО на хлорохин което е ЛИЦЕНЗИРАНО и дава възможност на България да бъде НЕЗАВИСИМА от други страни при лечението на ГРАЖДАНИТЕ СИ от Корона вируса!Така се пишат новини а не че ББ бил отишъл да провери колко опаковки има хлорохин и казал да ги разнасят из страната.Още малко ще прочетем че се качил на джипа и тръгнал да ги разнася по болниците.Ай стига вече с тези нескопосани поднасяния на новините!