Парламентът се забави с промените в Закона за здравето, смята Явор Нотев

Опозицията увисна със своите изявления, смята депутатът от "Атака"
2

След отмяната на извънредното положение в страната депутатите се връщат на работа на 14 май. Днес пък парламентът прие на първо четене промените в Закона за здравето.

Още по темата
Между двете четения поправките би следвало да бъдат не фундаментални, не по предмета на закона, а да се отнасят до редактиране на текстовете и до тяхното усъвършенстване. С оглед на това мое разбиране, което има основа в закона и в правилника за организацията и дейността на работата на Народното събрание, мисля, че се забавихме, или по-точно - управляващите се забавиха с проекта. Опозицията увисна със своите изявления, че има готовност да предложи конкретни норми между първо и второ четене, но те не станаха достояние на народните представители, нито днес, нито пък вчера на Правна комисия,  заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев за "Денят ON AIR".

Според него такова противопоставяне на политическа основа, за сметка на здравето и сигурността на българските граждани, няма място в парламентарната практика.

"Ние трябваше да бъдем отдавна, поне преди 10 дни или седмица, готови с варианти, които да са обсъдени, координирани между представители на политическите сили в парламента, така че да имаме готов продукт към днешна дата", подчерта Нотев за поправките в закона.

Очакваме на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси в понеделник да имаме на масата вече готовите предложения от всички, посочи той.

Според него ще има добросъвестно изпълнение на управляващите и на гражданите, що се отнася до Закона за здравето.

"Преходният период, какъвто е разгледан и в този законопроект, е задължителен. Той е в интерес на гражданите. Там се обсъжда и продължаването на действието на мерки, които са в социална защита, здравна защита, защита на правата на тези, които сега получават образованието си", коментира Нотев.

Имахме задължението и бяхме отговорни пред гражданите с предложения, които трябваше да бъдат готови преди седмица, защото се знаеше, че 13 май настъпва, категоричен бе депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него такова противопоставяне на политическа основа, за сметка на здравето и сигурността на българските граждани, няма място в парламентарната практика."от текстта
1
0
 
2
 
! Отговори
да,да, ама не преди 3 години
Интересно - ще спомене ли някой и закона за защита на населението от бедствия и аварии?"Коронавирусът" си е бедствие откъдето и да го гледаш! Този закон дава на управниците правомощия, но им вменява и задължения!