Страхът от корнавируса ще е прът в колелата на туризма

Плажовете готови на 1 юни, стартът на сезона от 1 юли
38
Страхът от корнавируса ще е прът в колелата на туризма
Снимка: Pixabay

Работим в тази посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли. Това означава да имаме възможност да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юни плажовете ще бъдат готови. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова тв.

Още по темата

"Абсолютно неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи", заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

"Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки", добави Ангелкова.

Тя поясни, че в сектора не всичко работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май.  В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Туризъм ли ? преди 3 години
Надежда всяка оставете !
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заградиха морето,заградиха планините.Оставиха по някой и друг вход с бариера където да плащаш всеки ден лептата за това че искаш да видиш някаква природа,и днес на това му викат ,,туризъм''.Не,. това не е туризъм,това е мутренски идиотизъм,покровителстван от най-високо държавно ниво.Министърът вместо да се загрижи за българите които не могат да си позволят една седмица почивка в годината,тръгнала да се кахъри за англичани,холанци,руснаци и бошняци, все едно е министърът на Далаверата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концесионерите живеят с илюзията,че се грижат за плажовете.За тях бетон,а сега и пластмаса са ,,голяма грижа,, за природата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2019г беше слабичка за бг туризма по морето и то при слабите мениджъри
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като говориш дяа месеца за трупове и морги какви туристи ще чакаш през лятото...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от най-некадърните министри ever!Просто ме е срам да я слушам, а да я гледам ме е страх!
31
4
 
13
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
От първи юни съм по морето като луд. Ще пия като скот, ще чукам мацки диво, ще се празня във вмирисаните им кордели яко и ще се бия с гербери до смърт. До смърт.
30
1
 
23
 
! Отговори
S преди 3 години
Значи за чужданеците няма да има 14 дневна карантина,а за българите прибиращи се от чужбина има... що за глупост е това кажете ми.
29
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 3 години
Казваш Малко са уплашените вече.Лошото е, че където не са уплашени там пламват. Справка: САЩ, Русия и Великобритания в началото, Швеция, европейските ски курорти през Февруари и др. Да не забравя и махалите. Там също нямаше уплашени и напълниха Ямболската и софийските болници.Липсата на страх пред опасноста се дължи или на голямо себеотрицание или на липсата мозъчни гънки.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравете за морето.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелийко дядовото, ти видя ли си заглавието или много си ноплошино жт Корна Крушовишка, та и туристите плашиш с нея? Не се плаши, корнавируса ходи по чугунените *** и по форумите, а туристите хич не ги е еня. Пък и корнините трольовци са съвсем зели-дали с тия надници, та надали ще стигнат до морето.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година тръбят че няма персонал по морето.Пък сега ще пускат хотелите , защото персонала останал без работа.Персонала беше от ученици, студенти, украинци,молдовци, хора с друга професия, поработващи лятото през отпуската на морето и пр.Заради този персонал ли ще рискуваме да каним тумби чужденци, без да пазят 14дневна карантина и да плъзнат по курортите?Ако пламне Слънчака кво прайм? Банско номер2 и КППта ли?Просто тази година да отпишат туризма, за да се съвземат другите отрасли.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като вече туризъм няма, защо имаме министерство? Да го закрием, а калинките и суджуците - на борсата!
24
3
 
12
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Вече им правят тестове преди да ги приемат в болница. Страх ги е да не си заразят отделението, а PCR тестът отнема часове. Някои от спешните случаи умират докато чакат резултата си. В такъв случай причината за смъртта не е вируса, а глупавия страх от него. Онзи ден например един възрастен мъж с инфаркт стоя в коридора няколко часа, докато му излезе отрицателния резултат за коронавирус и го качат в Интензивно кардиологично отделение.Добре, че не умря, докато чака да получи адекватна помощ!
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новото е че на плаж ще се ходи с маски и защитно облекло. Вируса веднъж попаднал върху кожата започва да се придвижва към някоя лигавица даже и през очите и ушите влиза. Разпространява се чрез вода храна и от човек на човека, от човек на животно и обратно даже приносители са и птиците. Това очаквам скоро да кажат при следващото затягане на мерките. Но така описано смъртта ти е гарантирана на 100%.
22
4
 
16
 
! Отговори
Поредната калинка преди 3 години
Поредното разтягане на локуми и нищо съществено ! Никакви мерки за помощ на бизнеса и хората не полага това правителство !
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотел за 2000 тористи за колко време ще изпонаобядва посетителите в шведски стол за 20 човека?
20
1
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Миналата година ми хареса в Хисаря, а 5-те дни в Созопол се опитвам да ги забравя.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само неинформираните се страхуват вече. тия дето гледат само и единствено национални телевизии.
18
5
 
19
 
! Отговори
! преди 3 години
Без чуждестранни туристи това лято!! Не искаме зарази!!