Румен Радев сезира КС за Закона за здравето

Държавният глава този път не наложи вето
Обновена: 13 май 2020 17:15 | 13 май 2020 17:15, Нели Христова
77
Румен Радев сезира КС за Закона за здравето
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение.

Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби, съобщиха от прессеретариата на държавния глава.

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни, съобщават още от прессекретариата на държавния глава.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Президента спазва Конституцията и Законите...добри лоши това е,да сапазваш Законите било...лошо,да си пиеш кафето с Божков,да му усигориш 5 години грабеж на хората с тук има тука нема,докато американците са го забранили ти го съветваш през министъра на финансите...вашето вече не е мафия...фашизъм е...и си разигравате животите ни като се правите на политици,отдавна сте за затвора...и е въпрос на време...играете опасни игри...и децата и внуците плащат..Нема правда нема мир
70
3
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До vaseto willi: Ти си тъпо, тъпо, та чак вдлъбнато. Ама нали тролваш за жълти стотинки от далавераджийска партия.
69
5
 
4
 
! Отговори
Краставите магарета преди 1 година
До апо и ХА-ХА-ХА: Една хубава поговорка за вас двамата: Краставите магарета (и гербаджийските тролове) през девет баира се подушват.И взаимно се възхищават на п'ростотиите си.А президента Радев не е наложил вето на закона. Но конституционният съд може да го отмени изцяло или частично, ако има противоречия с конституцията. И вината за това ще бъде в некачествената работа тези, които са го писали.
68
1
 
3
 
! Отговори
Неграмотните преди 1 година
мутри пишат минуси на свободолюбивите,нормално за Абсурдистан.
67
8
 
9
 
! Отговори
Десислава Радева преди 1 година
Неистов ужас гони Бездарния безделник от Дондуков 2. първо му отказаха да отиде в Масква за да целува коленопреклонно, по лакейски подметките на господаря му Путин. Папата го отряза и не иска да приема подобно мекотело, руско ме.ке-ре изтъкано от злоба и завист а сега на всичко отгоре веднага след отмяната на карантината му предстои и повдигане на обвинение за държавна измяна в полза на вражеска Русия, корупция в особено големи размери - едни 50 милиона евро за доставка на Грипените и др. и др.
66
4
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 година
Не е обидно група нечетящи да ти клика минуси!
65
14
 
15
 
! Отговори
радев самолето преди 1 година
Винаги ще съм вето докато не приемете Грипените.
64
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен чучелото на БСП
63
0
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 година
И да има и закон за защита на населението от бедствия и аварии! Има го НЕТ-а! Вижте колко пъти е доправян и пак ще си пишем после! И с тоя закон натам вървят нещата!С хора нечетящи е загуба на време и енергия да спориш!
62
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 година
До Анонимен 61А ти прочете ли закона?
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59И най-лошият Закон е добър когато се спазва, така, че не е причина закона, а "матряло" който га нарушава.Примери безброй!
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55И най-лошият Закон е добър когато се спазва, така, че не е причина закона, а "матряло" който га нарушава.Примери безброй!
59
11
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 година
Колеги по изява тук! Вземете, че го прочетете този закон и после пишете! Всички сте се вторачили в РР и една част викат "разпни го", друга част "осанна"!ЗАКОНА Е ПРОБЛЕМЕН!
58
20
 
10
 
! Отговори
сара преди 1 година
Много е умерен даже на фона на всички безобразия . Последователен и умен мъж.
57
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя човек е цяло нещастие за България. Спрете го, защото ние загиваме с подлогата та Кремъл. Русия си гони стратегически интереси, а ние ще лапаме мухите както винаги-
56
8
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 година
На едно друго място бях писал, че най-вероятно РР ще спре закона! Също заложих, че този закон ще претърпи поне 17 поправки! Не харесвам РР, но този закон е тюрлюгювеч! "Сготвен" набързо, много недомислия! Стана "бързата работа - срам за майстора"!Дадоха на РР перфектна възможност за изява и той естествено няма да пропусне!Това което си направиш сам - никой не може да ти го направи!
55
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коронакризата е като подвижните пясъци бе Радев !Някъде в Устава на БНА има ли план за излизане от разрухата до която стигна ВВС'то при твоето командване ?
54
10
 
23
 
! Отговори
апо преди 1 година
До ХА-ХА-ХА !!!Иронията Ви е безпощадна :))))Сарказъма - убийствен !!!!......какво да се прави :) в крайна сметка недоразумението радефф напълно си ги заслужава !!!
53
10
 
22
 
! Отговори
апо преди 1 година
1.Радефф от самото начало се е самоопределил не като надпартиен и общонационален , а като тяснопартиен ( БСП ) президент опозиционер , което автоматично генерира недоверие относно обективността му.2.Перманентното обвинение - "липсва план за действие" звучи нелепо поради простата причина че от самия него не план , идея за действие не сме чули или прочели , а би трябвало след като е опозиционен лидер.3.Мотивите за ветото ще дойдат тези дни , което ще рече че тепърва ще си ги измислят.
52
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей Румба скоро и С.Трифонов ще те мине по рейтинг