Станишев зове за национален план за излизане от кризата

Той трябвало да е национално усилие, а не усилие само на МС
7 юни 2020 15:26, Екип на Bulgaria On Air
66
Станишев зове за национален план за излизане от кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всяка страна трябва да представи Национален план за възстановяване от COVID-кризата, който трябва да отговаря на общоевропейските  приоритети за модернизация, дигитализация, зелен преход и трябва да има много силен социален аспект,“ каза в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR президентът на ПЕС Сергей Станишев в коментар за  предложения от ЕК възстановителен план за Европа на стойност 750 млрд евро и стъпките, които трябва да предприемат страните-членки, в това число и България.

„Този план ако искаме да е успешен не може да бъде план само на сегашното правителство, приет на едно  заседание набързо и представен на ЕК. Този план е отговорност на правителството,  но трябва да бъде национално интелектуално усилие, а не усилие на една група хора, пък било то и от МС,“ заяви Станишев в разговор с Милена Милотинова.

Според него в изработването на националния план трябва да бъдат включени експерти, научни среди, политическа опозиция, работодатели, синдикати. „Този план ще се изпълнява не от сегашното правителство, а от следващото, което и да е то. И затова трябва национално съгласие. България винаги е била успешна, когато сме постигали съгласие - така беше и с членството в ЕС,“ заяви Станишев.

„Ситуацията е нестандартна и изисква нестандартни решения,“ заяви Станишев, който призова да се направи национален антикризисен щаб след пандемията.

Според него в момента нямаме достатъчно ясен анализ за засегнатостта на различните сектори, нямаме и ясна прогноза. А прогнозата на ЕС е за над 7% спад в икономиката.

Още за антикризисния план на ЕС и как ще се връща европейския дълг от 750 млрд евро, както и за напрежението в БСП, има ли натиск в партията и защо лидерът на ПЕС е скептичен, че прекият избор за председател на партията ще проработи  – вижте във видеото:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: кризаСтанишевплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ротшилд има парички в излишък, ако няма кризи, никой няма да дърпа заеми, а той както се е разпрострял нашироко има да плаща данъци и паричките му ще свършат. Теглете заеми правете се на тузари и служете на ЕС, най-лесно се живее за един тумбак. Гледайте обаче и държавата да не стане блато и отнейде да дойде един камион калашници.
36
0
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
И на последно място-тоя разби БСП отвътре, с настояването си да е евродепутат.Половината БСП-ари го мразят....Това е една от причините да загуби БСП изборите.Тоя и гергов, заедно със съмишлениците си, първи ще подадат ръка на другото крило от БКП-Герб.......
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАми то в България не ни хвана кризата,щото нямаше какво да се губи в такава бедна държава,ама в другите държави не само ги хвана голямата криза,но и доста хора останаха на улицата ,а някои се самоубиваха от безизходицата,включително и богати хора!
34
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Забравих да добавя към характеристиката му, че има много богат трудов стаж, издигнал се е сам в Йерархията не заради положението и връзките на родителите си, а е започнал от ЕТ, като е продавал джапанки и хавлии в малко магазинче, после е наел по-голямо, където е усвоил икономическите науки до съвършенство, за това толкова разбира от всичко и дава акъл.И от копчетата на красная армия на униформите даже разбира, без да е помирисвал казарма....
33
2
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Тоя кой беше? Сетих се....Един , дето спонсорира фирмата на любовницата си с 2 милиона, а после, когато го питаха ще ходи ли в Брюксел-увърташе, като циииганнче пред участък.Мъж и половина, държи на думата си! Стабилен, като пръч на лед!!!!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на соца трябваше да храним един Бай Тошо сега трябва да храним много Бай Тошовци и още бюрократите от Брюксел. Туй според вас е демокрация тъй ли, ами не мисля същото.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и радев са много по зле и по-вредни отколкото Станишко
30
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Станишев 2007 година растеж на икономикта 7.3%, при Борисов 2016 година сме имали 3.9% растеж, цифрите гоорят.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НикоАко бяха демократи щяха да се возят с Бентлита и Ролси да имат замъци по Карибите, а демократе ? Дали е виновен соца или манталитета на елитите ? Бай Тошо на такива не им даваше да крадат на едро, както се краде на Запад.
28
4
 
9
 
! Отговори
Евстати преди 3 години
Пак са му дали някой лев на този пропаднал тип да бълнува колиция с гробарите преди предсрочните избори. Шайката търси начин за спасение.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП вместо да се дърлят помежду си,като по този начин обслужват противниците си,най-накрая да се обединят и да се концентрират върху своята обща победа,защото откакто не са във властта,няма никаква социална политика към населението на страната,а само олигарси си делкат парите,а след тях и потоп!
26
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Гледат еднакво тъпо заедно с Цветан данеби да са учили в един клас в училището за деца със специални потребности ?
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съселя може да е всякакъв, но по негово време икономиката растеше с по 6-7% годишно при Борисов максимума е между 3-4 % растеж годишно.
24
4
 
5
 
! Отговори
Нико преди 3 години
Един ден , когато изчезнат от планетата земя ,пчелите , белите лъвове и добрите патици,овце,***,крави-ще ядеме угоени , дебели и сочни социалисти ! Защото само те , при свършекът на света ,ще останат живи ! Нагаждащи се , приспособяващи се , прилепващи се към всичики формина човешкото съществуване в периоди на войни и мир ! И - естествено - не създали нищо !Когато преследвахме развитият социализъм , добрите съвестни трудещи се построихачиста България , а социалистите с волгите създадоха партийната аристокрация !Е такова животно нЕма !
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунист козината си мени но нрава не!Видиш ли го дори на снимка му удари един шамар!!!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бързайте да плюйте бе, тоя има нещо да каже щом тоя казва, че нещата са сериозни значи са сериозни, как се трупа 750 млрд евродълг за 2 месеца ? Тия пари, където ще идват сега те ще са заем един вид. Накрая ще кажат хайде сега ние бяхме солидарни да ви даваме парички сега и вие бъдете солидарни да ни ги върнете Измамата на века за 5г од по 12 млрд и ето ти ги наши 60 млрд нов заем.
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добри неща предлага за ЕС Станишев,стига сте плюли без причина по него!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко милиарда набутаха държавата със заменките!Цанков камък,Р.Овч........хазарта...Нима сте забравили?Каква я патихме!
19
1
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
С тази физиономия повече прилича на актьор от г ей пор но отколкото на политик.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха 750 млрд евро дълг и кой ще ги връще бе ? Нашето участие колко е туй кажи ?