Танева увери: Субсидиите в земеделието под строга проверка на ЕК

Имало атака срещу производителите, целта - да им се навреди
Обновена: 8 юни 2020 16:39 | 8 юни 2020 16:39, Камелия Цветанова
95

50% е извадката, в която се проверяват всички потребители по схеми. Цитатът е от видеоконферентна връзка, направена през март по повод пандемията. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в МЗХГ по повод публикации в медиите.
Още по темата

Според Танева по време на срещата е обсъдено предложението, което България ще подаде към ЕК за възможността да програмираме хоризонтална мярка COVID-19 за компенсация на земеделските производители. Към днешна дата, близо 3 месеца след тази видеоконференция сме на път това да се случи във всички страни-членки”, допълни тя.

"Репликата ми е в отговор на комуникация с една организация и тя е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните, постоянно говори и темата е само измама, той няма как да получи обществена подкрепа. Категорично заявявам, че сегашният мандат е с най-високо ниво на проверка. Всичко се доказва на ЕК, защото не можем да платим без доклад от определени проверки", обясни Танева.

"Кой бранш би бил подкрепен, ако постоянно говори за измами? Няма кой. Ние можем най-отговорно, че в момента имаме политическата воля да извършваме най-висок процент проверки. Целта е справедливо разпределение. Точно тези завишени проверки бяха причината производителите на получат по-високи ставки", добави още министърът, цитирана от Нова тв.

Тя не може да си обясни тази атака. Според нея тя е насочена към производителите и целта й била да им навреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тоя интелект как разбирате какво иска от Вас ЕК ? Може би те нямат доверие във Вашия интелект и са назначили проверки, не защото крадете, а за да се уверят, че разбирате техните изисквания.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е възможно да спрат да Крадът! Има само 1 начин. На стадиона! Всичките.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена се оказа нечистоплътна не само физически.
6
2
 
23
 
! Отговори
благодарение на тая преди 3 години
благодарение на тая брадавичасала кокона ще изгубим субсидиите в земеделието.Не може да приказваш "да се придържаме към тезата ,че измами няма ,за да не ни проверят и да ни спрат парите"А помните ли как уреди да се изкупят от държавата едни прашасали джипове ,на една фирма държана от неин съученик.Който и министър на Бойко да ръчнеш - и почва да извира една *** корупция.
5
2
 
23
 
! Отговори
Къде е ЕК преди 3 години
С този запис във всяка държава от ЕС и още 100 извън ЕС правителството пада и ще има мноого осъдени. Това си е самопризнание. Процедурата ще е кратка
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази ако и хвръкнат копчетата и ще счупят обектива на фотографа.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от ЕК още ли ходят пияни и заляни като кирки.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво значи 'политическа воля'?
1
2
 
24
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Също така каза да крием от ЕС далаверките, та да не спрат паричките. Недопустимо изказване за министър, но на нашата територия всичко е възможно.