Опозицията в БСП се бунтува, поиска по-бърз избор на лидер

Червените се събраха на "Позитано" 20 за първи път след епидемията
Обновена: 13 юни 2020 14:32 | 13 юни 2020 12:38, Петя Славова
165

БСП се събира на национален съвет. На него ще бъде предложено провеждане на подписка "Народен вот на недоверие към правителството", предава Bulgaria ON AIR.

Червеният пленум се събира за първи път след епидемията от коронавирус. Всички членове минаха през специално сложена на входа на централата термокамера и получиха маски от охраната.

Опонентите на Корнелия Нинова искат прегласуване на взетото на подпис решение на Националния съвет, с което бяха определени датите за избор на лидер и на конгреса.

Сергей Станишев поиска свиване на сроковете, но не се ангажира с дата и предупреди, че трябва да се подходи спокойно и да има време за провеждане на конференциите, но БСП да не изпадне в риска, ако има втора вълна от COVID-19, да не се окаже в разкрачено положение както последните месеци.

От опозицията поискаха изборът  за лидер на БСП да не е на 26 септември, а да се изтегли за началото на месеца, веднага след отпускарския август..

Още по темата

Това "решение", което бе прието е нелегитимно, критикува президентът на ПЕС Сергей Станишев на влизане на заседанието. Ние не може да позволяваме нещо, което касае фундаментални неща за функционирането на партията - избор на лидер и конгреса, да бъдат правно оспорими. Един човек от тези, които са подписали, да каже, че си оттегля подписа, и всичко пада", обясни той, цитиран от  "24 часа". .

Станишев поиска свиване на сроковете, но не се ангажира с дата. Той предупреди, че трябва да се подходи спокойно и да има време за провеждане на конференциите, но БСП да не изпадне в риска, ако има втора вълна от COVID 19, да не се окаже в разкрачено положение както последните месеци.

Според него е нужна сериозна дискусия кога са най-подходящите срокове с оглед готовността на БСП за избори.
Станишев критикува обявената от Нинова инициатива за подписка за оставка на правителството. "Повтаряме погрешни практики, каза той и напомни как миналата година лидерката обяви напускането на парламента, а решението на пленуме беше взето след това.

Според Красимир Янков, тежките разделителни лини ще продължат в тази кампания. Той също поиска съкращаване на сроковете за избор на лидер и конгреса. Октомври, както предлага Нинова, е недопустимо, при условие, че очакваме или предсрочни избори наесен, или редовни през март. Колкото по-кратък е срокът да се мобилизира след това партията за изборите, толкова по-малки са шансовете тя да получи доверие", коментира Янков.

Така още с първото гласуване в началото на заседанието лидерката на партията Корнелия Нинова не е успяла да събере подкрепа за предложението си да бъде прегласувано взетото на подпис решение за датата на прекия избор и конгреса.

Предложението на Нинова било подкрепено от 71 от членовете на Националния съвет, 62-ма били против, а 11 са гласували с въздържал се.

Пленумът приел предложението на Георги Пирински да има доклад и дискусия по насрочване на прекия избор и конгреса. Той бил подкрепен от 98 души. 7 били против, а 41 са гласували "въздържал се".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
В БСП има опозиция, както във всяка нормална демократична партия. Виж в ГЕРБ това няма как да се случи. Там Бойко е единствен и неповторим, а край него са само калинки.
143
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
По- добре е тази опозиция да се изгони по-рано, 9 месеци преди парламентарните избори. Гарантирано, БСП ще спечели по-голям електорат дори само заради махането на Свинара, Пирински, бай Мишо и Янков.
142
2
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
БСП-то умре като отбора на властта Леевски...:))))))))))))))))))))))
141
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ДРУГАРЮ" СВИНЬОЙ,ДОКАТО В БСП ИМА ТАКИВА ХОРА КАТО ВАС, НИЩО ДОБРО НЕ Я ЧАКА, А С ТОВА И БЪЛГАРИЯ!"БРАТСКАТА ВИ ПРЕГРЪДКА" С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПЕС ЯСНО ПОКАЗВА КОЙ КОЙ Е!ОСТАВЕТЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП САМИ ДА СИ ИЗБИРАТ РЪКОВОДСТВО...НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА "ВОДИТЕ" ХОРАТА!НАРОДЕ!!!!!
140
2
 
8
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
По-добре тя,отколкото марионетките на Бай ***.
139
4
 
2
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Що толкоз я мразят и плюят тая жена? На мен ми е абсолютно безразлична.
138
4
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Ама сега кой ще гали козичките на село? Те толкова много я харесваха.
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде,Кирчо,Гергов, вземайте властта в БСП,че Бойко вече не издържа.Иска да го смените.
136
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Предлагам да се преместят на пл. "Света Неделя" ! Най-добре е да го направят на 16/04/25 !
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв 12 септември бе, правете го проклетия избор още сега.Няма да стои страната без опозиция до есента. Не ви ли е неудобно. Извънредно положени ли чакате.
134
6
 
6
 
! Отговори
КАЖИ СИ КОРНИ преди 3 години
Какво се договорихте с ЧЕРЕПА и Г. ЗЛАТЕВ, ***..??!!ПРИЗНАЙ СИ С ДОБРО, ***....,!!!!
133
3
 
6
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
РЕЙТИНГ НА БСП.... 12%...ХАХАХААА...
132
4
 
4
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Минути преди пленума на на БСП,на свински тръс,един зажаднял за власт кулски "социалист",се утабури в "Канал-3" ТВ на Пеевски,за да компрометира днешното ръководство на партията си,изпълнявайки заръката на Борисов.Власите са страшна напаст.Те искат,винаги да управляват нещо,било то и живеещите във вход Ь на Н-ската ЖК. Нямаш шанс,ти си вече прочетен вестник,другарю от най северозападната точка на БГ.
131
3
 
12
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 3 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
130
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам братска дружба,в името на България и мира,между ГЕРБ и БСП!
129
6
 
13
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от Решетников пилот Румен Радев и това беше:):):):)
128
7
 
4
 
! Отговори
Честно преди 3 години
На мен пък ми стана жал за другарката Нинова. Като гледам другите в БСП-то, тя най-става. Какво има да се бунтуват срещу нея?
127
1
 
1
 
! Отговори
До 129 преди 3 години
Видиш ли ,,Баце" и да се обиждат на Т.Р.О.Л. ,значи са от милениум поколението . Те живеят във виртуалния, а не в реалния свят.За тях свикнали на слободия и само да получават и да намират кусури никога и нищоняма да е наред.....Хубавото е че са ,,независими",т.е. нищо не зависи от тях-безработни ,полуграмотни,полуинформирани ,неудачници с претенции
126
1
 
2
 
! Отговори
ТРОЛ преди 3 години
До СЪВРЕМЕННИКТРОЛът обикновенно е социален Аналитик ...
125
2
 
2
 
! Отговори
Бойко го каза: преди 3 години
Тайно съм влюбен в другарката Нинова. Заяждам се с нея да ми обърне внимание. Харесвам я когато прегръща кози. Ще си я взема в ГЕРБ като не я искат. Тя разбира повече от мен английски и ще знае как да ми изтегли азбуката на телефона. Цветанов не можа, а Кристалина я няма в България.