Кралев: Не се ли спазват мерките на финала - футболът без зрители

Днес ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) ще спорят за Купата на България
1 юли 2020 10:00,
24
Кралев: Не се ли спазват мерките на финала - футболът без зрители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази вечер от 19:15 часа 12 000 души ще могат да гледат Купата на България по трибуните на Националния стадион "Васил Левски". Привържениците на ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) ще бъдат разпределени по равно в секторите.

„Ще се следи стриктно за спазване на всички мерки. Професионалната футболна лига в случая носи пълната отговорност за организацията на срещата. За останалите мачове – отговорни ще са домакините”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщава NOVA.

„На пръв поглед тази бройка звучи стряскащо, но трябва да се съобразяваме с капацитета на стадиона. Причината да се разреши такава бройка е, че капацитетът му е 44 000, което означава, че сме допуснали по-малко от 30%”, коментира още той.

Кралев направи сравнение с мероприятията, които се провеждат в закрити пространства. „При всички останали мероприятия на закрито се допускат до 50% от капацитета на помещенията. Няма медицински специалист, който да не се съгласи, че събитията на закрито са далеч по-опасни от тези на открито”, каза той.

По думите му стадион „Васил Левски" ще бъде отворен достатъчно рано, за да могат феновете да се настанят спокойно и да няма струпвания. Кралев призова феновете да спазват всички въведени мерки.

„Много се коментира и фактът, че в други държави се допускат хора по стадионите. 15 държави са избрали да се играе футбол пред публика”, посочи още той.

Спортният министър призна, че неспазването на мерките за финала може да доведе до сериозни последствия. И предупреди – ако се случи това, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти.

„Трябва да се научим да живеем с вируса. Вирусът няма да си отиде за месец или два. Трябва да сме дисциплинирани. Налага се да убедим хората, че трябва да променят начина си на живот и навиците си, за да запазят себе си”, категоричен бе Кралев.

Относно обвиненията към Григор Димитров за това, че първата ни ракета е виновен за заразата с коронавирус сред тенис елита, Кралев коментира: „Разбира се, че Джокович е икона в Сърбия и там всячески се опитват да намалят неговата вина. Най-лесно беше да обвинят Григор”.

„Сърбите обвиняват Григор. Целият свят обвинява организаторите. Започват вече да обвиняват и сръбското правителството. Фактът, че всички контакти на Григор от първа линия не са заразени, показва, че той се е заразил там”, коментира още спортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Пълно безумие. не можаха да изтърпят още 30 дни да утихне всичко . голям зор отворят стадионите и нощните барове.Достраша го ББ за изборите и се предаде по натиска както обикновено . Ще му тежи на съвестта много човешки живота
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еи яж по малко ве виж на какво си заприличал ако искаш рецепта за отслабваме тя е 250 лева на месец като повечето пенсионери една кофича кисело мляко от два процента и един евтин хляб и така три месеца ще стане работата ако не ритнеш бакъра
20
0
 
7
 
! Отговори
333 преди 3 години
Никъде в Европа няма публика по стадионите...ние ли сме най-умните?Резултатът няма да закъснее
19
0
 
7
 
! Отговори
ДА преди 3 години
До БеЯвно това е целта,да се сее вируса,да се затворим пак и да ни манипулират от телевизора!да няма протести и да се мълчи!да се слушка, а някаи ,които имат какво и ще папкат!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо , *** - няма как 12 000 фена да спазват дистанция, това са пълни глупости. Въобще не трябваше да се допуска публика. Държави с традиции във футбола и силни отбори и първенства на световно ниво играят без публика, тука нашите левундери не могат!
17
0
 
9
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Продължават неадекватните мерки у нас!какви стадиони се отварят,като след месец заради тях ,аз ще стоя затворен в къщи!На Боко му се рита мачле,затъжил се е.Ще следите,ама какво ще видите,ще се види след месец,некадърници ниедни!
16
0
 
10
 
! Отговори
Асенчо преди 3 години
Аве пич цяла Европа играе без публика ти пускаш 20 хиляди и искаш да се спазва *** ли си ? Или има публика или няма
15
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Борбата е за ПАРАТА,всичко друго е прах в очите на балъците.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само един факт е достатъчен, за да разбере човек, че мерките за мача не струват и тези хора не знаят какво правят. Казват, че хората ще седят през седалка на 1.5 метра. Всеки, който поне веднъж е бил на Националния стадион знае, че разстоянието между седалките е сантиметри, а не метри. Разстоянието през една седалка е не повече от 30-40 сантиметра! Влизане в стадиона също е предпоставка за проблем. Входовете са тесни и хората се струпват пред пропуските. По време на мача хората несъзнателно ще се скупчат при гол от радост. А връщането по домовете? Хората отново ще се скупчат по спирките, метро
13
0
 
8
 
! Отговори
GFR преди 3 години
ПУДИГРАФКАТА МИНИСТЕР !......НА БАЦО СПОРТИЯ ТААШАК !.....
12
0
 
8
 
! Отговори
Бе преди 3 години
На тия главочи акъл не можеш да им налееш, то е ясно - отсега се знае какво ще стане !
11
0
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
дуг път. реанимациите пак ще опъват, заради тези...
10
0
 
7
 
! Отговори
залагам 10000 лева преди 3 години
че ще бъде мазало (както на всека мач) и след мача съшия *** ще се покрие и няма да накажат нито финалистите нито ще спрат мачовете с публика. Това го гледаме от 30 години, знаем си политиците!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30 години се съобразяваме с вируси като теб!А КПП-тата кога ги връщате?
8
1
 
2
 
! Отговори
К.зела кралев преди 3 години
Плаши кучето със салам
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..И ще ви дойдат деновете на гости пред парламента, а ние ще ги подкрепим .. ох как чакааам .. ще ядете дървото много много скоро продажници и предатели ..
6
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
А защо трябва да се рискува с толкова много хора. При 10 случая нямаше футобл при стотици пускаме публика. Популизмът е лош съветник в моменти на криза
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата крачка, г-н министър, ще бъде футбол без играчи. Ще си останете с по 4-5 отбори в А и Б гупа (единият непременно ще бъдат Бистришките тигри) и ще ходите от МС и НС да им се радвате. Ние свикнахме на английски, френски и чат-пат немски футбол, така че БГ футболът не ни е интересен.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обръсни се бе, ***!
3
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Най-важно е да има достатъчно боеприпаси - бомбички, димки, факли и т.н. Чудесно би било да има красив спектакъл на трибуните с хубаво пого между агитките и полицията.