Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по Черноморието

Грозят ни санкции, ако не променим Закона за биоразнообразието
8 юли 2020 10:25,
54
Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по Черноморието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Защитил съм един закон в Министерския съвет. Стоя само зад текстовете, които съм защитил”.  Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по повод Закона за биоразнообразието пред Нова тв.

Още по темата

Министърът споделя, че се е съобразил на 90% с исканията на „Зелените” и "бях нападан многократно, че съм направил големи отстъпки".

„Защитил съм един закон в Министерския съвет. „От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим такива”, категоричен е Димитров.  

„Трябва да кажа за героизма, който МОСВ направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко са се слагали чадъри, най-малко са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, най-малко емисии от коли. Това се дължи на факта, защото посещението е било най-малко”.

Така коментира втория протест на природозащитници срещу застрояването на морето, по Рила и по българските планини ресорният министър.

За строителството на Алепу той каза: „То вече е спряно от ДНСК. Иска се да пишем актове, та после да имаме съдебни процедури и министерството да бъде осъдено. Спряно е, какво повече трябва да направя”, изтъкна Димитров.

Допълни още, че е създал работна група, която да обсъди дали може да се предложи на прокуратурата да обяви  актовете за Алепу за нищожни.

„Това би решило проблема, ако се прецени, че може. Това да издаваш един акт на ДНСК и да сложиш втори и трети е само публична медийна изява”, смята министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
бетоновоз преди 3 години
малко се строи вече по бетономорието понеже вече няма къде да си леят бетона. всеки политик с флотилия от хотели и къщи за гости.За това вече качват багерите по върховете на Рила. Ще им правят подпорни стени и ще ги санират!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корумпе от квотата на корпорация "Патреоте"
20
3
 
9
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Вие сте страшно заблудени хора ако си мислите,че за всичко отговаря министъра на околната среда,премиера или някой от правителството. Отговаря местната власт. Кмета и общинските съветници като продадат някой имот до плажа и стане частен,държавата няма как да каже на собстввника ,че няма право да строи. Иначе после ще я осъдят,ще плати глобите и пак ще пусне строежа. Тъй че,като има избори за кмет и съветници трябва да се избира внимателно.
19
0
 
12
 
! Отговори
J преди 3 години
Е то накъде повече бе пипон ??
18
0
 
13
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Ей считани бас. Това море ли е вече бе. Това са бетонови и всякакви други градежи на всеки метър. То плажове и море за плажуване не остана.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз Ревизоро е голям шмекер и оxлюв!
16
0
 
11
 
! Отговори
Малко се строяло преди 3 години
Малко се строяло, ами малко ще се строи, те съсипаха и застроиха всичко и вече няма къде да се излива бетон и да искат, макар че намират винаги къде. Затова и туристи няма да видят, не е само заради пандемията, а заради презастрояването, мръсотията и ниското качество на обслужване, ама не го проумяват и сега като не им стъпи почти никой в 20-етажните хотели ще видят за какво става въпрос.
15
0
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Елате през Зимата да видите строежите в Общината със подсъдимия кмет !
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то няма вече къде да се строи - ссичко е застроено...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо министъра не иде на Беглика фест за да види какви ги вършат еколозите на територията на една защитена местност
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е страшно нагъл тип. Приписва си неща които не се дължат на него а са станали от само себе си. То е нормално след като местата за строеж са намалели да спадне и строителството.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последната година сигурно е построено повече отколкото за последните 20 години....
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лъжа. Най много бетонираха при царя и Станишеф
9
1
 
12
 
! Отговори
Рев и зор преди 3 години
А бе, колега, какво ви дава Суджук ага да пиете в тоя министерски съвет, та ставате такива шашави всички?
8
1
 
17
 
! Отговори
єBжз° преди 3 години
Пандемията в България от "Герберизъм" се разраства.Забележете - тоя щял да "предложи на прокуратурата". Излезе, че прокуратурата е шпиц команда на герб.
7
1
 
13
 
! Отговори
Мизерник преди 3 години
MAFIA
6
1
 
14
 
! Отговори
Niki преди 3 години
АБСОЛЮТНА МАФИЯ
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига си лъгал,бе.Да ти покажа ли данни,какво се е построило през последните 10 години.Престанете да се оправдавате с предишните и със стари закони.Ако сте искали,щяхте да ги промените.Нали вие сте на власт вече 11 години.Аман от корумпета и нахалници,на които все другите са им виновни.
4
2
 
17
 
! Отговори
Зор за рев преди 3 години
най-големите крадци сега се правят на най-големите светци.добре са усвоили матряла от бай Тошо, все да са "най най".Обаче реалността е, че колкото повече лъжат народа, той толкова повече им "вярва". Не случайно думата е поставена в кавички!
3
2
 
25
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 3 години
Уникално нагъл тип! От къде ги намират все такива? От кого санкции бе, от какво те е страх, ти си министър!