Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
4
 
6
 
! Отговори
КОКО преди 3 години
Не е за вярване,но този е първия *** в държавата и навярно първия,който ще си замине с шкафчета,кюлчета и много,много безсмислен антураж!Бойко стягай багажа,чевремето ти изтича!
401
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори някакви несвързани глупости.Оставка и веднага бърз процес и смъртна присъда
400
3
 
8
 
! Отговори
Mdaa.. преди 3 години
Че ти вече я разруши.. то няма какво повече да рушиш !
399
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Мачовете не може да има публика пък на митинги може а? Още една тухла откърти от стената
398
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Борисов му омекват краката, започва да се огъва здраво. Време е да си ходи след като стане ясно дали ни приемат в ЕРМ2 или не
397
5
 
15
 
! Отговори
Ххх преди 3 години
Борисов като види зор, почва са плаши, че няма да има пари за заплати, пенсии. Ще бъде жалко, ако предварително изработените и удържани пари са пренасочени за други цели, ало Борисов, недопустимо и наказуемо е да се пипат пвнсионните фондове. стига си плашел бедните пенсионери.
396
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е разрушена отдавна, в момента има псевдо-държава, която обслужва интересите на една шепа прасетаа с големи шкембетаа, злоупотребите са гигантски. Да се чуди и мае човек, как така ЕК, как така САЩ и разни големи демократи се правят че нищо не забелязват у нас?!? Че ние изпаднахме под африканските държави по медийна свобода и по всякакви показатели?!? Къде са тия големи демократи и лидери, къде е справедливостта?!? ОСТАВКА на Лойко, съд и затвор!
395
12
 
8
 
! Отговори
бумеранг преди 3 години
Червените хвърлят в твоя двор бомба и наричат теб терорист. Стари номера в наше време. Няма да стане тавариши, живеем в по-законови времена. Вашия президент урежда охраната на Доган и това е черно на бяло описано.
394
7
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Мен не ме интересува кой и как е снимал Бойко. Важното е, че цяла България видя как къта 1 млн. евро и злато в дома си. Това парите от Е.С , които ги дадоха с борба с короновируса ли са? Как да заграби още, това му е в акъла. Затова и токът поскъпва с 20%.
393
0
 
3
 
! Отговори
Червените беломразци преди 3 години
До Бацето мяза на...Футболът НЯМА МЯСТО в ПОЛИТИКАТА и затова БКП,БСП и техните слуги от ГЕРБ го вкараха в политиката та покрай НЕСЕРИОЗНОСТА му чрез ЦСКА да работят за реабилитацията на СССР и КПСС и евентуално Нов Московски СССРЦСКА близнакът от София на оригиналът ЦСКА от Москва е създаден като ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАЯЖИНА която да ПАЗИ Варшавския договор и СССРА в КГБ,ГРУ,КПСС нищо незнаелиха-хаТире 1948 възтановител на СССР с помощници МюслиАНГЛОФОБИ,Пакистан а и Зимбабве сигурно
392
3
 
7
 
! Отговори
Един от племето преди 3 години
Бойко ти си вожд , а ние твоето племе. Как тогава да се разруши нещо , което вече не съществува?
391
5
 
12
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Бойко сякаш ще прави снимка. Така си кръстосал пръстите. Още сънува дронове и чекмеджета.
390
7
 
19
 
! Отговори
Х преди 3 години
С какви очи бб се показва пред хората? След скандалите с пачките евро, кюлчетата със злато и циничния език, би трябвало първо да изчисти името си, репутацията си. ако има достатъчно морал и достойнство, сам би трябвало да си даде оставката, а не вкопчен във властта с изцапано име.
389
8
 
10
 
! Отговори
Бацето мяза на... преди 3 години
Бойко да ви кажа много ми прилича в лице на наш Ицо-Христо Стоичков. Как жестикулира, размахва юмрук на една от снимките, на другата снимка се цупи притворил очи.Ицо просто не е толкова де.бел и май знае повече английски от Бацето.
388
3
 
5
 
! Отговори
Очевидно е: преди 3 години
Червената веждирашидовска мулташка шайка започва от Бойко Борисов двойно благодарен на червената общност първо че е бил член на БКП а после че червеният генерал на БСП и техен стратег Бриго Аспарухов създаде Герб и му подари държаватаДругия е бившият Гербер и кумир на Томислав Дончев наречен Румен Радев със съпруга работила в Шоуто на СлавиКРЪСТНИКЪТ философо-идеолог на черваната мафия на прехода е бившия член на БКП и Президент Марксист от СДС казал пред славитрифоновчетата:ДА ЗАКРИЕМ БГ
387
5
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Банкянският селянин говори за "глупост"? Че то той е олицетворения на глупостта и най-високата скала на глупостта: глупав - по-глупав - най-глупав - Борисов!
386
5
 
14
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Колко истина има в това изказване на "Цар Тиква" във частта със глупостта!!!Точно той е олицентворението на "глупостта",съсипването на "бизнеси",съсипването на човешки съдби и изгонването на можещите българи от България!!!Той никога не е виновен за нищо?!?Българският народ продължава своя "р*бски сън",както е било около 700 години!!!И сърбите доказаха че имат гражданско общество във истинския смисъл на думата!!!Българския народ чрез своето бездействие си заслужава положението в което се намира
385
3
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ама ти вече я разруши бе мутро.
384
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя държавата отдавна е разрушена, щом този стана главен секретар на 1 септември 2001 година....почти преди 19 години.....назначен от маджо и бай миле
383
6
 
12
 
! Отговори
Подкатави преди 3 години
Бойко е същия убиец на българския народ като комунистите на които беше слуга