Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата

Правителството станало "мафия" след арести на съветници на президента
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:55, Камелия Цветанова
55
Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социалния министър Деница Сачева политически екстремизъм на президента Румен Радев е опасен за страната.

Вицето Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ няма да има огледална реакция на изявлението на президента, който поиска оставката на МС, защото това би вкарало страната в още по-тежка институционална криза.

„Радев има малко повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара въпреки всичко и въпреки че не съм съгласен с много неща. Няма да хуля президентската институция“, коментира той.

Още по темата

Според него правителството се е превърнало в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветници на президента.

„Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент. Само че това върви със споменаването на някаква цел и програма и защо се прави това“, допълни вицето.

Дончев настоя, че ако някой иска цялата власт трябва да обясни защо я иска и какво ще направи.

„Ще заповяда на агитките да влязат в МС да набият някой неудобен или някакви социални промени ще направи, нищо такова не чухме. Живеем в страна, където бурните емоции се разпалват лесно и има точка, от която нещата се връщат трудно“, предупреди Дончев.
 
Той призова политиците да пазят държавата, защото друга България няма.

Деница Сачева добави, че в момента всички се борим с тежка пандемия и с икономически последици, които са непредвидими.

„Мислим за това какво ще направим с българската зима, а досега не чуваме нито една визия за това какво следва, след като подбуждаме тези метежи. Човек, който подбужда тези метежи трябва да знае докъде води това, политическият експеризъм на Радев е опасен за държавата“, предупреди тя.

Според нея трябва да се възстанови разговорът между институциите, защото това, което се случва в момента тревожи всички.

„Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи как трябва да бъдат изметени хората от правителство, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за друго време“, коментира Сачева.

Лидерът на ВМРО Красимир Карачанов посочи, че едиственият изход от създалата се ситуация е диалогът.

Той призна, че по време на протестите вчера е имало платени провокатори, чиято цел е била само да нагнетяват напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
17
 
16
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
241
16
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Дончев *** си като вожда си!Задай си въпроса при гражданска война зад кого ще застане армията и народа?С такова говорене рискувате въобще да не стигнете нормално до съд където да ви защитава служебен адвокат.Спомнете си Чаушеско,Кадафи,Садам,Франко,Хитлер!Диктатори няма да търпим!
240
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С изказването си за някаква гражданска война Дончев напълно оправдава прозвището си Малката тиква! Голямата тиква снощи се прави на Камен Донев, нали му е фен?!!!
239
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза ви го да е ясно и с избори и с диващина пак ще ви бием, ако не ви е ясно!
238
19
 
20
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Самият Дончев индиректно призовава към екстремизъм! Какви са тези думи за гражданска война и че ТЕ (кои те- ГЕРБ?)макар да има изгледи да спечелят гражданската война, няма да я поведат. Интересно, срещу кого си въобразяват гербаджиите, че биха водили гражданска война? Срещу кого ще спечелят? Срещу народа си? Една партия заплашва целия народ, че само да поиска и ще спечели гражданската война! Кой от народа я поиска, та има подобни заплахи? Престъпници! Дончев - престъпник, само за тези думи! Ще с
237
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслужаваме си го Радев, след като повечето хора са гласували за неясно какъв политик, никому неизвестен който излезе най-голямия нищоправец, наглец и подстрекател.
236
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстремизмът в действията на мафията в прокуратурата кой знае защо остава незабелязан от философа-вицепремиер. Какво друго, ако не екстремизъм, беше превземането на помещения, ползвани от администрацията на президента републиката, при което пратениците на мафията в прокуратурата се държаха като караибрахимовци на българска християнска сватба?
235
25
 
21
 
! Отговори
Наглец преди 3 години
Радев е супер нагъл путинофил, няма да се поколебае да превърне България в клоаката на русия
234
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - Мадуро на Путин в България.
233
11
 
28
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
ТОЗИ ПО ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ ЗАЩОТО ДО СЕГА ЗА 10 ГОДИНИ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ ЗА ДЖОБА СИ - ЗНАЕМ ГО ОЩЕ ОТ ГАБРОВО КАТО КМЕТ - НА НЕГОВО МЯСТО ЩЯХ ДА МЪЛЧА А НЕ ДА ФЪФЛЯ ПРЕД "МИСИРКИТЕ"/извинявайте журналисти но сега на протестите се разбра кои са журналисти и кои ***/И ТЕЛЕВИЗИИТЕ ВИ
232
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато в една структура целуват ръката на главатаря, когато са завзети всички видове власти и се обявява за враг на света единственият, който не можахте да купите и да му казвате какво да прави, когато има безработица и изпростяване заради образование, когато няма никаква справедливост, но има манипулация, името на управлението, в което потъват европейските средства, е такова.Не ви вярвам!В Библията се казва -"По делата им ще ги познаете". Познахме ви.
231
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да кажеш голата истина - екстремизъм ли е? Има понятие за екстремизъм и тълкуванието повече приляга на вашата политика , която омерзи един цял народ, прогони го, "осигури" мизерно съществувание, живее под заплахи и оцелява въпреки всичко! Това ли е европейската ви политика и ценност?Не е ли екстремизъм да не ви пука , че някоеи живеят с 200лева?Не е лиекстремизъм да слушаме простоти и нискообразовани хора? Кое е демократичното в нежеланието ви да приемете, че вече воните!?
230
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Това с набиването не ми беше хрумнало. Идеята трабва да се разработи допълнително...
229
16
 
28
 
! Отговори
А кърлежа ГЕРБ, не преди 3 години
е ли опасен за България, смучат ни кръвта вече десет години? Мутри вън!!!
228
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за коя държава е опасен, Томи?!? За паралелната държава, която сте завзели и която работи само за вас, но не и за гражданите?!? За тази държава ли?!? ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
227
14
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Като гледам нивото на изразни средства на коментарите, май сте пропускали училище по Българси език. Нищо хубаво не е построено с яд и оплюване.
226
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е пъпеш 2 ,Цветанов си отиде ..
225
7
 
26
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Поне 200 шайкаджии са за затвора до живот !
224
8
 
19
 
! Отговори
искам и аз преди 3 години
Чекмедже ама така да лъска
223
9
 
23
 
! Отговори
от село преди 3 години
като ги гледах тези трима смешници,изчезна всяко колебание дали да протестирам.