Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
26
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Нито веднъж не каза Аз!!Не си брои медалите, заслугитеНе обвини никогоБоко такова слово..не може да го изсричаДа говориш умно не е като да броиш пачкиВижте- видяхте- виждате разликатаМежду училият и гамена ( макар вече на 61 г)Разликата между истински генерал и..самоназначил се охранител
8
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееех , аз пък помислих , че си е подал ОСТАВКАТА !
7
28
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и Радев с помощта на Божков се опитват за пореден път да вземат властта с преврат
6
20
 
31
 
! Отговори
;) преди 3 години
Медията на мутрите разбира се тактично пропусна последната част от речта на Радев, цитирам:- Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта.
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тази статия е манипулативна Президентът каза: Преходът започна с мутрите и ща завърши с изхвърлянето им" авторката на статията глуха ли е ?!
4
21
 
42
 
! Отговори
Бай Винкел преди 3 години
Радев кога я направи тази пеликансака гуша?
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да сменят конституцията и за Радев. Сегашния президент е като *** и нищо не прави. Може да го направят като Живков и да може да издава укази, закони, променя конситуцията и много други или направо да го махат в сегашния вид.
2
25
 
49
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Очаквах обръщение, оказа се отвращение!Нямаше го няколко дни,нищо не се променило.Все същите клишета, призиви и епитети. Пътнико свиден...
1
33
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли избори ще гласувам за ГЕРБ!