Радев: Протестът е огромен капитал, може да промени съдбините ни

Президентът призова отново за оставката на правителството и главния прокурор
Обновена: 15 юли 2020 18:30 | 15 юли 2020 18:27, Камелия Цветанова
800

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев за пореден път призова за оставката на правителството и на главния прокурор в поредното си обръщение към народа.
Още по темата

Според него мобилизацията на протестиращите е огромен капитал, който може да промени съдбините на всеки българин и не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

„Това, което става днес  по улиците е достижение на всеки български гражданин, който отстоява своето бъдеще.  Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста, това е нашата обща кауза“, коментира Радев.

Той определи като оскърбителни внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани и че са тинята на обществото.

Според него това издава арогантност и политическо безсилия.

„Лъжи, клевети и сеене на разкол“, отсече държавният глава.  

„Никога народът ни не е бил по -единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот, да върне справедливостта в правораздаването. Заради това трябва да бъдем и сме длъжни на бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем предразсъдъците и задкулисието, външни сили да внасят разединение в редиците ни“, призова Радев.

Според него сметките на правителството и отказът му да чуе гласа на хората удължава кризата.

„Сегашният властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия модел минава през оставка на правителство и главния прокурор“, отсече той.

Президентът призова протестиращите и полицията за ненасилие.

„Не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна“, обобщи Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.