Славчо Атанасов от НФСБ: Борисов е непредсказуем политик

Според депутата, премиерът трябва да отстъпи в полза на Дончев
15 юли 2020 22:38, Нели Христова
79

ГЕРБ и коалиционните партньори от ОП се събират, за да обсъдят ходовете си в ситуация на растящо недоволство. Протестите с искане за сваляне на правителството и главния прокурор Иван Гешев продължават вече седмица. Премиерът Борисов пък поиска оставките на трима свои министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов заяви пред Bulgaria ON AIR, че истината за него е, че протестът е реален и основно на младите хора.

"Коалицията ще се събере, за да вземе решение какво да прави, защото истината е, че хората излязоха на улицата. Аз се разграничавам от твърденията, че протестът е дирижиран. Хората изразяват недоволството си. Несериозно е да се говори, че Божков е дирижирал протестите. Ако той имаше такава мощ да изкара 10-15 000 души на улицата, щеше да е министър-председател", посочи Атанасов пред.

Според него, ако сега Борисов подаде оставка, ще се създадат проблеми.

"Влизаме в късната есен на годината и има три проблема, които ме притесняват. Първо, ново правителство в началото на зимата. Второ, то трябва да прави бюджет, а няма опит. Трето, ще влязат поне 8-9 политически субекта. Нали ви е ясно, че нито една политическа партия не може да управлява без поне 3-4 коалиционни партньора, това ще създаде вакуум в държавата. А и се задава криза в комбинация с коронавируса", предупреди депутатът.

Той не разкри как ще реагират, ако на коалиционния съвет Борисов реши да подаде оставка.

"Аз не мога да гадая какво ще каже Бойко Борисов. Тези 11 г. показаха, че е абсолютно непредсказуем политик. Сутрин казва едно, вечер - друго. Борисов трябва да направи крачка в страни, да даде възможност на Томислав Дончев да поеме управлението и да се изкара този мандат, най-вече поради икономически причини. Няма лошо Дончев да оглави правителството, той се води не толкова политическа фигура, той е експертна. Но това няма да успокои протестиращите, защото този протест е на младите", коментира още Славо Атанасов.
Най-лошият вариант е правителството да подаде оставка, отсече депутатът от НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14 този , който нарича другите " ***" , май той е по-голям .......
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате при мен на ЦПУ -1400лв,търсим хора-------1400, ти майтапиш ли се? :))))Кой ще ти работи всеки ден по 8 часа за под 2000 лв?ЦПУ с надница на общак, аре бегай бе!
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н славчо,кой протест е реален Бе ? 5 хил платени безделници ли ? те ли ще определят Съдбата на държавата ?София е 2 Милиона Бе ! България е 7 Милиона !Дайте ден и час за протест Против радев и бройте
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БорисОФ е толкова политик колкото магарето е тенор в операта.Тоя чува ли се какви ги дрънка??Що не избрахте направо Пашата за премиер??Аааа, яото не се е кандидатирал още..............ХА-ХА-ХА
19
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще стане, ако мутрите от прокуратурата, за да си спасят кожите, подгонят мутрите от правителството.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите дали няма да се изядат един друг?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите не да политици. Това е повече от ясно.
16
6
 
14
 
! Отговори
смърт на мутрите! преди 3 години
Шайката на борисов е пътник, но ще се търси отговорност и от медиите които подкпепяха мутрите, като днесбг и подобни. някои вече започнаха да се преобуват във въздуха...смех
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 евала брат точно и в десетката
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маргиналииии даже евгени дайнов ви яхна -ще ви ядете ... през следващата зима-несретници бунт ще ми правят 20 000 на 7000000.
13
1
 
13
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Областни управители? Борисов е от качил! Много жалко за всички които му вярваме! Сега ще го схрускат целия.
12
5
 
12
 
! Отговори
Малко поезия преди 3 години
Тримата патриотиЕй ги наш'те трима патриотипатриоти, патриоти - пълни ***!Краси, Волен и Валери,е нема таквиз лицемери!От приказките им празнисамо народът се дразни.Коалиция Орел, Рак и Щука, айде бегайте от тука!Всеки взел се за Орел,но по рачешкия път поел!Единият парички от паспорти тръска,другия на границата баби блъска,а пък третият миндилпред клекшопа стана за резил.Синя каска, Златен пръст и Шумомер-всички до един сте за кашмер!Айде сбогом де*били,вече не сте ни мили!
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са познали ако си мислят, че ще се оттърват само с оставки! Този път съд и затвор до дупка на тиквите пробити!
10
4
 
4
 
! Отговори
Бойко,Бойко преди 3 години
И поповете май те предадоха!Язък за целуването на мазни ръце!Колко църкви им направи,колко нещо!Ама така е,няма ненаказано добро!
9
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментар 2 е казал всичко !Браво !Протестират некадърни хрантутници и пълни нефелници !В България в момента има толкова много позиции за реализация,колкото не е имало никога!Най-ниска безработица ,най-гилям БВП и покупателна възможност.Отворете j.o.b.s и ще се уверите.Елате при мен на ЦПУ -1400лв,търсим хора.Какво искате! *** дребнави,погледнете се колко сте неграмотни и пр()сти ! Не гледайте фитошопа ,спрете да блеете и да мислите,че някои ще ви оправи,а седнете и се квалифицирайте !
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А правителството подаде оставка - край, туризмът ни е съсипан без Ангелкова - този кадър безценен.
7
13
 
16
 
! Отговори
До До 2 преди 3 години
Дрън дрън та пляс.Това си написал.Нали ги виждам. Искали били да дойде "някой", дето ще управлява по-добре. Ама не знаят кой конкретно.Искали били по-добър живот. Кой да им го даде?Сега били взимали обществените поръчки определени фирми. Ами ти направи ли своя фирма, можеш ли да създадеш свой бизнес и да се пребориш за обществена поръчка? Ако не можеш, и други да се наместят до кацата с мед, за теб пак ще има само трохи.и, за сведение на 5, не съм от ГЕРБ, от старото СДС съм, а ти си БСП.
6
6
 
13
 
! Отговори
Грух преди 3 години
Мммм че как ще подава оставка това правителство, нали световно неизвестната партия или по-точно сбирщина от нагаждачи повече няма да влезнат у Парлименту.
5
9
 
19
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До ПротестНаМладите,ли?То се видя кой докара автобусите с неадекватни хора да подкрепят правителството...Пак добре,че не поиска от Доган да му прати башибозука си!
4
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да тръгнеш да крещиш "оставка" без да имаш идея кой искаш да управлява след Бойко и какъв ще бъде ефектът, ако сега правителството падне.Наистина, шествие на блеещи овце, тръгнали на заколение след някого, без да си зададат въпроса накъде ги води този и защо ги е подмамил да тръгнат в тази посока.Кой да ти дава на готово бе, протестъре пр.о.ст?