Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят

Докога ще продължава тормозът на маргиналните тълпи?
103
Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредното нападение над полицаи в ромска махала, лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска от МВР шефа Младен Маринов публично да огласи, че служителите на реда имат право да се защитят и да им позволи да използват огнестрелни оръжия, когато са нападани.

Поводът за това е случаят от вчера, при който трима полицаи и тяхното куче бяха атакувани с брадви и ножове  в ромската махала на Кюстендил.

Още по темата

„Протестът ще отмине, правителство ще оцелее, но тежките етнически проблеми в обществото ще останат“, скочи той.

За Симеонов е недопустимо през 2020 г. полицаи да се нападат с ножове, секири и метални пръти.

„На запад от Балканите такова нападение се приема за терористичен акт, в нашата родина това е ежедневие, което се счита за битов акт. Такива нападения от цигани се случват непрекъснато“, коментира той.

Като пример Симеонов посочи нападнати и бити полицаи  в Сливен, Пловдив и други места и все след опит да се „спре чалга терорът на пияни и озверели цигански тълпи“.

Според него мургавите нападатели са с чувството за безнаказаност, защото знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на правозащитни организации и че имат политическата защита на ДПС.

"Тази псевдноетническа партия, която е загубила доверието на турския етнос и се е преориентирала към купуването на гласовете на ромския етнос“, обвини лидерът на НФСБ.

Той призова политиците да осъдят агресията на маргиналзираните групи, защото тези престъпления ставали епидемия – тормоз и побой, а тях са подлагани лекари, полицаи, горски и социални работници.

„Време е българските интуиции, политици и партии да преодолеят страха си от прилагане на закона в пълния му обем и е време вътрешният министър публично да обясни, че полицаите имат право на защита и да разпореди употребата на огнестрелни оръжия, когато те са нападани с оръжия. Никой не може да е по-голям от закона независимо от неговия етнически, материален, сексуален и социален статус“, отсече Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
10
 
! Отговори
Do 24 преди 3 години
Стрелбата би трябвало да се разреши, а и е разрешена, ако някой среля срещу полицай. Когато въпреки че не се стреля, но се извършват нападателни действия срещу полицаи и имущство, тогава има други методи - има водни оръдия, има сълзотворен газ, има палки ако щеш. НО НЯМА СТРЕЛБА ПО ХОРА. Колкото до индийците - там е същата работа. Като застрашават живота на полицая - има палка и газ. Ако идва с пистолета към полицая - тогава се стреля на месо.
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе този дрогира ли се ???
27
13
 
11
 
! Отговори
Лъжа преди 3 години
Симеонов, тръгнете си с мир. Така ще избегнете провокации. Провокациите ги генерирате вие.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре Борисов като даде специално ексклузивно интервю само за " Нова телевизия" ще разберем, че нарежда докато се прибере в София оставките на нарочените трима министри да са на бюрото му за да не ги уволнява през ТВ ефира.Валерката и той е стъпил на котлона и не усеща как ще изгори и той от раз.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеонов е напълно прав, но трябва да се обърне към следващия вътрешен министър...
24
5
 
36
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Аз не мога да разбера, защо форумците защитават индустанците ? Щом си позволяват да нападат полицаи, какво остава за обикновен човек. Какво нередно е казал Валери Симеонов, че така го плюете. Прав е. Този терор не може да продължава. Заради някаква *** - толерантност, сте съгласни индустанците да тероризират българското население. Това ли искате наистина ?
23
16
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
не Ви е срам НФСБ!!!!!!!!! патриоти!!!!!аз съм против тези "патриоти"!!!!като започнат да стрелят и ще започнат и да ни убиват нас българите!!!! всички гледаме как се пренебрегват закони и полицай няма в затворите!!!
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерка, историята ясно показва докога си бил на "фронта за спасение на България". Оттам нататък явно са намерили правилното количество кеш да ти запушат устата, или правилното обвинение ако продължиш.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери ,Валери с Бойко в един кокурс сте участвали ...при влизане в политиката...! Ти нали знаеш ,че има и други методи на самотбрана .....Цялата махала без един патрон да е изтрелян може да е на земята, докато полицаите си свършат работата
20
9
 
11
 
! Отговори
AHAHAHAHAH преди 3 години
Просто ще умра от простотията в този парламент. Как можеш да стреляш по протестиращи бе аланкоолу? Я марш обратно от дупката от която си излязъл, че да не те застигне нов народен съд.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не се е координирал с баш шефа си Бойко Борисов, защо бяха пратени автобусите посред нощите в Росенец.Защо ли имам усещането, че до довечера Борисов ще нареди Симеонов да бъде отрязан от всякакви длъжности до края на мандата на Кабинета.Борисов замина и цирка се задълбочи.
18
6
 
13
 
! Отговори
real преди 3 години
това е метод за мачкане на българския народ с полицейско насилие вън от власта уж националисти патерици на доган
17
8
 
13
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Този *** е ПЪРВИЯТ , който да ди тръгне от властта.Война ли иска ?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това е то да си Патриотар! Това,че Доган си разиграва коня в държавата посредством трите министерства и главният прокурор,Валерката виждаш ли не Разбрал,ама иначе сега ще показваме мускули и ще набираме активност!"полицаите трябвало да стрелят"
15
7
 
12
 
! Отговори
Любовчия преди 3 години
Валери, и тебе няма да те подмоне народната любов! Скоро!
14
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Да стрелят. Ще видите после резултата!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радио Ереван: "Днес, платени полицаи преоблечени като бандити, са провокирали демонстрация пред Министерския съвет, и са били подгонени и бити от платени бандити, преоблечени като полицаи."
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери този път е прав, но беше в парламента почти 4 години. Защо се сеща точно сега? Ето това не им харесвам на всичките нагаждачи политици в сегашната власт.
11
4
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Това е добра идея. Ако в последствие остане, ще са по спокойни ако ги нападнат в гетата
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този явно се учи от един "държавник" който призова да дойдат танковете...