Рецептата Dnes: Сладко от смокини

Приготвя се много лесно
20 юли 2020 11:58, Иванка Гъркова
7
Рецептата Dnes: Сладко от смокини
IStockphoto

Наричат я "плодът на дълголетието". Смокинята, която скоро ще бере с удоволствие, засища, дава енергия на тялото и поддържа работата на мозъка. 

Хранителен състав:
 
В 100 грама пресни смокини има 74 ккал, докато в сушените - 250 ккал. Те са богати на фибри, витамините В и К, както и минерали като желязо, калций, натрий, фосфор и магнезий. 
 
Важно е да знаете, че не бива да прекалявате със сушените смокини, зщаото имат висок гликемичен индекс - 61. В сравнение с много други плодове и зеленчуци, смокините съдържат голямо количество фибри, като само в една има препоръчителния дневен прием. 
 
И тъй като тепърва предстои да похапваме смокини, може да изпробваме една рецепта за сладко с тях. Все пак то е много по-хубаво от сушения плод. 
 
Ето и необходимите продукти: 
 
- 1 кг добре узрели смокини; 
- 1 кг захар; 
- 20 мл вода; 
- 1 чаена лъжица лимонена киселина. 
 
Всички продукти за тази рецепта ще откриете ТУК. А как да приготвите сладкото, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Надя преди 3 години
До До 3Ако се приготвя с желираща захар ,лим.киселина не се слага .
4
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Пропусната е една нула. От 200 мл. вода и 1 кг. захар става много сгъстен сироп. Слагам 3 кг. добре узрели смокини. В горещия сироп плодовете пускат сока си и после се вари, докато пуснеш капка в чаша със студена вода и капката не се разлее. Другият вариант без вода е да наръсиш със захарта изчистените смокини и да ги свариш след 2-3 часа. Без лимонена киселина не минава. Не ми е известно ако нахакаш захар и този сладък плод 1:1 каква сладка отрова ще се получи
3
2
 
4
 
! Отговори
Име преди 3 години
това май е рецептата за захарно петле
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да ври 1 кг. захар в 20 мл. вода. Нещо е сбъркано......
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От узрели смокини се прави конфитюр или мармалад, в пропорция 1:3 или 1:4 .